Wszystko było to przewidzenia. Jak narazie nie jest źle. Chociaż kolejne sezony na pewno nie
dorównają pierwszym to i tak dalej będę oglądał z jakąś chęcią. Poza tym, myślę, że wydostaną się
z Terminusa, część ludzi po obu stronach zginie i cała reszta uda się do tego miejsca, w którym
mieli znajdować się Eugene, Abraham i Rosita. I dalej będzie się to tak ciągnąć :P Ogólnie mówiąc
sezon 4 był słaby. Nie oszukujmy się. Podejrzewam, że sezon 5 będzie o niebo lepszy.
Zdecydowanie 4 sezon był najsłabszy ze wszystkich.Po finałowym odcinku spodziewałam się czegoś więcej.Miałam nadzieje że wyjaśnią co stało się z Beth i jak powstała zaraza no ale cóż na to przyjdzie mi czekać do 5 sezonu.
3 sezon był genialny a ten 4 taki nudny szczególnie ta epidemia w więzieniu czułem się jakby scenarzyści próbowali mnie uspać przed wielkim finałem a tu lipa :o Zawiodłem się.....
Co takiego genialnego było w 3 sezonie? Ciągłe siedzenie w więzieniu i sadzenie warzywek?
To się zgadzam 3 sezon był najsłabszy a jeśli chodzi o finał 4 sezonu był dobry a najlepsza była końcówka ja Rick powiedział że tamci nie wiedzą z kim zadarli
Nie dowiedzą się, doktorek to ściema... Nie wie nic o zarazie, a jego "info" to ładna bajka : )
Nie wiem, czy z tego wyjdą. Prędzej ich zjedzą. Ludzie z Terminusa mają zdecydowanie za dużo broni i nie obawiają się tracić naboi, co oznacza, że mają ich sporo. Miałam nadzieję, że znajdzie się Beth. Czekam na kolejny sezon.
Nie wiem czy uważnie oglądałem, może coś pominąłem, ale miałem wrażenie, że gdy Rick mówił "będą czuć się bardzo głupio kiedy się dowiedzą" Daryl uśmiechał się jakby wiedział co się święci, a Carl patrzył spokojnie, jakby wymyślili jakieś zabezpieczenie na wypadek takiej sytuacji. Być może całe ich wejście do Terminusa było w jakimś stopniu zaplanowane, bo domyślali się, że jeżeli nie jest to bezpieczne miejsce, to mogą tam znaleźć swoich towarzyszy. Dlatego Rick po wejściu do kontenera i spotkaniu reszty grupy był taki pewny siebie. Jeżeli faktycznie tak jest, to Terminus zajmie góra 3 odcinki, a później albo grupa się podzieli albo wszyscy udadzą się do Waszyngtonu.
Może spotkali Tyressa i Carol+mała Judith i dlatego mieli pewność że mają "plecy".
Wtedy tamci by mogli ich wyciągnąć z tarapatów, chociaż to pewnie nie będzie zbyt łatwe bez bazooki w kieszeni. albo czołgu(:P). Mam nadzieję że w najbliższym sezonie szybko wydostaną się z tego Terminusa i zaczną coś robić jeśli chodzi o epidemie.
Zawiozą tego naukowca do Waszyngtonu i może w końcu coś zacznie się dziać.
Wie ktoś ile będzie jeszcze sezonów? Bo tak już czasami myśle żeby zakończyli na 5 i własnie albo naprawili to co się dzieje na świecie, albo zostali zwyczajnie zeżarci. Ileż można wałkować temat przetrwania i wałęsania się po miastach...
Gubernatorowi czołg już się nie przyda ;) Nie pomyślałem w sumie o nich, ale to możliwe. Gdyby tak jednak było, to byłoby trochę nielogiczne, że weszli we 4 i zostawili na zewnątrz 2 osoby z dzieckiem.
Ale dlaczego nielogiczne? Właśnie to by było uzasadnione, bo Carol by się musiała małą zaopiekować podczas akcji a Tyreese miałby zabezpieczać ich tyły i w razie czego wparować do Terminusa w trybie ninja style. I tak jest czarny to kto by go zauważył pod osłoną nocy :P (z całym szacunkiem oczywiście)
Osobiście uważam, że:
1. Scena odnalezienia się Judith jest zbyt "cenna" emocjonalnie, żeby ją pominąć lub pokazać poza kadrem.
2. Rick po odnalezieniu córki, którą uznał za zmarłą raczej okazałby jakiekolwiek emocje a nie z kamienną twarzą poszedł do Terminusa.
Tak, na pewno scenarzyści ominęliby coś tak "nieistotnego" jak spotkanie ostatniej grupy... pomyśl ty...
Mi osobiście końcówka sezonu się podobała no i oczywiście jestem wściekła że się już skończyło i trzeba czekać do października :) Jak na razie poza pojedynczymi odcinkami to wszystkie 4 sezony mi się podobały. To co dla mnie było najlepsze w tym odcinku to przemiana Ricka już długo bardzo długo czekałam kiedy wreszcie zostanie przywódcą takim jak na początku i się doczekałam, mam nadzieję że przez cały 5 sezon nic się w tym temacie nie zmieni :) Ktoś pytał ile ma być jeszcze sezonów gdzieś kiedyś wyczytałam że razem ma być 9 ale ile w tym prawdy to nie wiem :)
Niee Tyreese, Carol i Judith na pewno jeszcze nie doszli do Terminusa. Jestem tylko bardzo ciekawa jaką rolę odegrają jak już się tam znajdą i czy będą nieco bardziej ostrożni od reszty grupy :)
Swoją drogą FOX udostępnił 3 miniodcinki, jeśli ktoś ma ochotę można pobrać tutaj: www.foxfan.pl
Nie wiem jak oglądasz, że nie zauważyłaś, że Judith nie żyje. Carol wykopała trzy groby nad którymi były trzy krzyże, a na koniec odcinka z nimi, Carol i Tyreese szli SAMI, wyłącznie z plecakami
No raczej to ty nieuwaznie ogladasz:)co w takim razie stalo sie z Judith? Carol tez jej kazala patrzec na kwiatki?
Obejrzyj w takim razie jeszcze raz:) Na koncu odcinka byly tam (o ile dobrze pamietam )cztery groby- w tym jeden ze zlotymi bucikami.Byly tam juz dwa groby zanim ekipa przyszla do tego domu.
Trzy tygodnie minęły od odcinka Grove i żeby jeszcze nigdzie nie natrafić na odpowiedź, że trzeci grób już był przed domem na początku odcinka a Judith była na plecach, to prawdziwy acziwment xD
hehe a wlasnie , ze byly tam dwa groby :p Gdy Carol kopie grob widac wyraznie 3 groby kolo siebie no chyba , ze cos mi sie pomieszalo...
marcelam11 bierze Carol za Terminatora...wszystkie dzieci wybija :(
Tak naprawdę nie jest istotne czy na początku były tam 2 groby, 3 czy 10, ale to że były już wcześniej i wśród nich znajdował się ten z butami.
no i wyszlam na czepialska...czuje sie teraz jak ten rzep hehe
Jasne, masz racje...najwazniejsze, ze Judith zycje choc z drugiej strony tak sobie mysle,ze popsulismy komus niespodzianke.Jakaz by byla mina na widok Judith w 5 sezonie :o
Nie chodziło mi o czepialstwo, tylko sam już nie pamiętam ile tam było grobów więc nie chciałem Ci zaprzeczać twierdząc że jest inaczej ;)
Oszczędziliśmy forum jednego tematu "Jak to Judith żyje jak zginęła w 4 sezonie?! Nielogiczne!" :D
:D
Carol i Tyreese zostawili Judith, zmarło jej się, znalazł ją ksiądz kanibal i wychował jako zombie - jako że była chowana od małego, nie atakowała swego opiekuna i słuchała go. W 6 sezonie powróci jako dorosła inteligentna Władczyni Zombie żądna zemsty na ludziach. Ten konflikt! Ten dramat!
Przy takim rozwoju akcji wszelka krytyka by zniknela z forum!
Dramat by byl gdyby Judith-zombie po zapachu rozpoznala w Ricku ojca.Odeszliby przytuleni na tle zachodzacego slonca a ksiadz kanibal w rozpaczy za utracona pociecha strajkuje-zmienia plec i przechodzi na wegetarianizm!
I staje się pastorałką żądną świeżego miąższu pomidorów Ricka. Gromadzi armię zombie kościelnych i ministrantów by napaść na szklarnię Grimesów. A Rick na to: "Zadarli z niewłaściwym ogrodnikiem!!!"
W krwawym szale Rick z corka odgryzaja aorty , pozostawiajac za soba wykrwawiajacych sie wrogow, ktorymi pozniej nawozic beda cala plantacje wielkich jak arbuzy pomidorow.Jedynie Carl rozgoryczony dieta obfita w pomidory sciaga kapelusz ukazujac juz lysiejacy placek na glowie i samotnie odchodzi w swiat poszukiwac puddingu.
Los nawozu - gorszy od bycia Bethsztykiem! I tak zakończy się epopeja księdza kanibala, o którym później Peter Jackson nakręci 3 filmy. A wielkie pomidory po dosypaniu nawozu z zombie same zmutują i ziści się scenariusz z "Ataku krwiożerczych pomidorów". Ostatnim zdaniem w sezonie będzie "A mogłem uprawiać bakłażany..."
hahahha dobre...powiedz,ze to wszystko wyczytales z komiksu! Juz mam nadzieje,ze poziom serialu wzrosnie niczym te pomidory na zombie :)
Hehe moim zdaniem nadchodzące wydarzenia komiksowe są nie gorsze od powyższych "stuprocentowo pewnych spojlerów" ;D
Valdoraptor23 i agaS78 - wasze posty mnie rozwaliły, właśnie pisze z poziomu ziemi, ledwo sięgając klawiatury, bo ze śmiechu nie mam siły wstać :P Jak dla mnie 4 sezon nie był taki zły, ciekawe odcinki z Gubernatorem, jeden odcinek z Beth i Darylem wreszcie wyjaśnia trochę historii tego drugiego, dobry pomysł z zarazą - czekałam na coś takiego - no i zakończenie też nieliche. Szczególnie ten tekst typu : "Nie mają pojęcia z kim zadarli!". :D Moje życie właśnie straciło sens, odzyska je z chwilą wyemitowania pierwszego odcinka 5 sezonu.
Mam nadzieje, bo jeśli zacznie mi się zbytnio dłużyć, do dołączę do obsady 5 sezonu jako świeżutka nieboszczka (czy słowo nieboszczyk odmienia się w rodzaju żeńskim???), a przyczyną zgonu będzie obgryzanie paznokci aż do mózgu z powodu nudy i frustracji serialowej :D
Szczerze piszac mialam nadzieje, ze nikt tego nie przeczyta bo zaspojlerowalismy tu rowno i nici z niespodzianki na 5 sezon ;/ Niemniej dziekuje w imieniu scenarzytow za uznanie i pozostaje nam czekac na wartka akcje w glownej roli pastoralki.Pozdrawiam serdecznie.
tamte trzy groby z krzyżami to już były postawione, pewnie przez wlascicieli domu
Zgadzam się, czwarty sezon był fatalny. Gdyby ktoś lepszy to reżyserował to mogliby pokazać dużo więcej a tak to musimy czekać pół roku na piąty sezon. Mam nadzieję, że się opłaci i się nie zawiodę.