PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 178474
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Jak myslicie kogo zabil Negan? Odcinek oceniam na 10, klimat ktory panowal byl rewelacyjny w zyciu nigdy nie mamy z gorki:/

ocenił(a) serial na 8
CzokerMovie

Mi się wydawało że Rick

pawellos10

Głównego bohatera, ani jego syna nie zabiją za szybko.
Zresztą śmierć Ricka to pewnie na końcu serialu nastąpi.

CzokerMovie

Operatora kamery, biedak nie widział nawet że też bierze udział w wyliczance.

ocenił(a) serial na 5
CzokerMovie

Próbowałem to wyliczyć (wyliczanka jest do dwudziestu) i jeśli przyjmiemy, że Negan rzeczywiście liczył po kolei, to pada na Aarona. Policzyłem też sposobem zasugerowanym przez kolejność pojawiających się w kadrze postaci i wtedy pada na Eugene (opcja bardzo wątpliwa).
Co ciekawe, gdybyśmy liczyli w prawo zaczynając od Ricka, padłoby na Abrahama :D Ale Negan liczył od Ricka w lewo (Rick, Maggie, Abraham, itd)
Podsumowując: wg mnie na 90% to Aaron, 10% Eugene.

ocenił(a) serial na 8
CzokerMovie

Glena zabili w komiksie, ale tutaj już od pierwszych sezonów twórcy mocno zmieniają historię, więc obstawiam że tutaj także ku zaskoczeniu zmienią i nie będzie to Glen. Na końcu Negan mówił także "He's taking it...", także logicznie powinno się wykluczyć już dziewczyny, oraz że jak coś tam zaczną się źle zachowywać, to wytnie oko Carla i nakarmi nim Ricka, więc ich też można wyrzucić z podejrzanych. Dodatkowo - uważam że nie może to być Daryl, bo to by totalnie zabiło im oglądalność serialu.

Zostaje więc: Aaron, Eugene, Abraham

I tutaj są dwie opcje:
1. Twórcy będą chcieli utrzymać nudną sielankę, i stukną drugoplanowego Aarona... (i nic się w zasadzie nie zmieni)
2. Zginie ktoś z dwójki Eugene i Abraham (pokazali związane z nimi wątki pożegnań oraz zmianę zachowania w ciągu ich ostatnich odcinków[co wraz z tekstem Negena na koniec, mocno pasuje do Abrahama jak i zmienionego Eugene] , dodatkowo wybranie ich dało by motyw do kolejnych wątków w nowym sezonie - jako że stali się rozwijającymi się postaciami w tym sezonie)

ocenił(a) serial na 3
CzokerMovie

Juz potwierdzone. Gina abraham i gleen.

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

jakim cudem dwóch zabija? jak powiedział że jednego.

ocenił(a) serial na 3
ghost21

zabija abrahama, włącza się daryl i zostaje pobity i odwieziony do sanktuarium. negan jako nauczkę postanawia losować jeszcze raz, ale to już wypisz wymaluj komiks. Przyprowadzcie go na srodek, będe cię bił tak długa aż gałki oczne wyjdą na wierzch. krzyki, piski meggi itp. :) glen i baraham :) Potem niby ma straszyć ich jeszcze karabinem. negan wejdzie do campera i będzie celował karabinem w naszych towarzyszy :) odcinek nawyza się samething to fear.

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

No wcale się nie dziwie że tych 2-óch wybrał ja też ich typowałem. Abraham nie okazał żadnego strachu wyprostował się i podniósł głowę do góry gdy podszedł do niego Negan, a krzyk w tle na pewno był Sashy. Glenna też obstawiałem bo opuścił szereg gdy Negan groził Meggie.

CzokerMovie

jestem prawie pewna że padło na Aarona. Odliczając do 20 ( zaczynając od Ricka w JEGO prawą stronę) wyliczanka kończy się na Aaronie. Oprócz tego, na chwile przed tym jak Negan wskazuje swoją ofiarę widać twarz Ricka a na niej cień Negana jak przed nim przechodził, i widać że Negan poszedł na Ricka lewą strone, czyli Sasha, Aaron, Carl, Eugene. Carla można wykluczyć od razu, bo to postać zbyt ważna dla kolejnych sezonów. Sashy nie zabił bo Negan (a przynajmniej jego komiksowa wersja) o dziwo bardzo szanował kobiety i ich nie krzywdził. Eugene też odpada, bo gdy Negan mówi "możecie oddychać, możecie mrugać...." patrzy na osoby po lewej i po prawej stronie od ofiary. Czyli to nie Eugene skoro on zamykał szereg i nikogo po swojej jednej stronie nie miał. Zostaje Aaron, który został na siłę wciśnięty do całej sceny, jest może niespecjalnie lubiany, co tłumaczyłoby dlaczego nikt się nie odezwał jak go wybrał. Ponad to, Negan powiedział "look at that. taking it like a champ" tak jakby sie po danej osobie zupełnie nie spodziewał że po jednym uderzeniu jeszcze będzie dychać, a niestety właśnie Aaron robi wrażenie troche cieniasa który padnie od razu. Taka moja mała teoria :)

a w ogóle to jak się wsłuchać w momencie jak Negan uderza swoją ofiarę po raz pierwszy, to słychać ciężki oddech ofiary i jej "pojękiwanie" po czym słychać że to na pewno mężczyzna, głos nie pasujący do nikogo innego poza Aaronem. Ale żeby to usłyszeć to trzeba mieć przynajmniej przyzwoite słuchawki bo nakłada się tam na siebie mnóstwo przeróżnych dźwięków. Scena swoją drogą strasznie creepy

ocenił(a) serial na 3
diabolique90

Umiesz czytac? Przeciez wyraznie napisalem ze ginie abraham i gleen a nie aron sralon. Info potwierdzone przez tsd.

mateuszz27

ohh wybacz Najwyższa i Najjaśniejsza Wyrocznio xD

ocenił(a) serial na 3
diabolique90

no bo po co bidolicie o tym aronie. to jest żałosne. wiadomo,ze wprowadzenie negana ma być mocne a tu polskie mózgi o aronie gadają. normalnie ręce opadają !