Mim zdaniem Noah powinien przeżyć, ponieważ tak było fajnie, że praktycznie z każdej grupy była co najmniej jedna osoba. Wykluczając jedynie chyba tylko więźniów z trzeciego sezonu i grupe Joe'go. I tak jak mówiłem:
1. Atlanta - np. Glenn ( ale oczywiście jest więcej)
2. Farma Hershel'a - została Maggie
3. Grupa Thyreese - Sasha
4. Woodbury - możemy również zaliczyć Sasha'e
5. Terminus - choć mało miał z tym wspólnego, jednak trochę przypomina tamte wydarzenia z różnych przyczyn, czyli ksiądz Gabriel
6. Szpital - właśnie NOAH (liczyłem, że w ósmym odcinku pójdzie również doktor)
7. Alexandria - z pewnością (jeżeli z jakiegoś powodu się się zniszczy) ktoś dołączy do grupy, np. ta fryzjerka ( wygląda na to, że chyba dużej pożyje). Aaron również wydaje się dobry więc też może dołączyć. Jeżeli. Za Aaronem raczej pójdzie jego chłopak. Wątpię w to, że przy takich zdarzeniach dołączą przywódcy ''Alexandrii'', ponieważ czytałem gdzieś, że w komiksie zginęli dość szybko, ale nawet to nie muszę się trzymać komiksu. Zdaję mi się, że ta ''przywódczyni'' jest trochę za pewna siebie, że to miejsce zamieni się w cudowny raj z pęłną ilością ludzi. A ten przywódca po zwiastunie wyglądał na to, że coś się stanie. Na 100% niebędzie Pete, ponieważ chyba wszyscy wiemy dlaczego . Również nie będzie starószków. Ten Ron i Sam raczej by byli.
8. Rodzina Morgana - Morgan ( bez niego może nie byłoby Rick'a, więc miał ważną rolę)
Z góry przepraszam za jakiekolwiek błędy w mojej wypowiedzi.
Ja pytałem się Mateusza. On ma takie inklinacje...rzadko się sprawdzają jego wizje, ale masz rację...zgadywać można
No wiadomo ze bedzie w 6 sezonie :p musi sie przespać, pogadać z rickiem itp :p ..w 15 odc. Ginie pete. W 16 rozwiazanie sprawy z the wolves. A na początku sezonu 6 horda czyli brutalna smierc blondyny ;D
Tak. Później, gdy będzie zombie, Abraham ją postrzeli, by oszczędzić Rickowi cierpień.
Znaczy ..zombiaki wpatrują do Aleksandrii, i bedą żreć jej syna to jej syn bedzie ja trzymał i niechcial puścić a ona sam bedzie trzymała sie Ricka. Rick wyciągnie maczetę i obetnie jej rękę zeby zombiaki dokończyli resztę a on bedzie bezpieczny.
Pete nie ginie w 15 odcinku. To raz. Dwa, the Wolves prawdopodobnie będą zdecydowanie dłuższym wątkiem, który zostanie rozwiązany dopiero w pierwszej połowie 6 sezonu. Za dużo tajemnicy się wokół tego zrobiło aby załatwić kwestię w jeden odcinek. Scenarzyści idą tutaj dokładnie takim samym schematem co przy Terminusie. Trzy, Alexandra Breckenridge dostanie promocję do pierwszoplanowej obsady więc zgon Jessie w niedalekiej przyszłości jest mało prawdopodobny. Już sam fakt, iż do wiadomości publicznej podano info o zakontraktowaniu Breckenridge wskazuje na to, że Gimple ma dla niej zdecydowanie poważniejsze plany.