PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177813
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Czy tylko ja tak uważam? Moim zdaniem pierwszy sezon był najlepszy, gdy jeszcze był m.in. Shane. Wtedy akcja była najciekawsza, zawsze był ten dreszczyk emocji i napięcie, dlatego tak wysoko oceniłem ten serial. A to co się dzieje w tych najnowszych sezonach, staje coraz nudniejsze i coraz bardziej naciągane. Żywe trupy, jak sama(polska) nazwa serialu, zostają zepchnięte na ostatni plan, a zamiast tego akcja skupia się na walce ludzi z innymi ludźmi... Sam nie wiem, być może się grubo mylę, ale mówię co mi się wydaje ;/ bo kochałem ten serial, zwłaszcza pierwsze odcinki, ale teraz już tego nie czuję :(

pomsta1350

Zgadzam się z Tobą. Z sezonu na sezon coraz większa nuda. Choć niektórzy dopatrują się jakiejś głębi. Ja jej nie widzę. Z resztą nie tego od takiego serialu oczekuję. Chce akcji, a nie nieudolnej moralistyki.

ocenił(a) serial na 4
pomsta1350

Ja straciłam serce do serialu, więc wolę się nie wypowiadać. Tytuł odnosi się do bohaterów, a nie do tego co im zagraża.

ocenił(a) serial na 9
pomsta1350

niestety muszę się zgodzić a ostatni odcinek to już w ogóle na siłę.

pomsta1350

Nawet s Shane było kilka kiepskich odcinków ale faktycznie jego najbardziej brakuje mi w tej serii. Sezon z Gubernatorem trzymał jeszcze w napięciu ale 4 sezon, a szczególnie to co się teraz dzieje to totalna klapa. Oglądam tylko dlatego, bo chce wiedzieć jaki będzie koniec.

ocenił(a) serial na 7
pomsta1350

Nie podoba mi się kierunek w którym zmierza serial,jednak brak określonego celu powoduję jakąś taką nijakość serialu. Nie chodzi mi żeby co chwile były sceny walki,elementy stagnacji jak np. na farmie Herschela mi sie bardzo podobały,dialogi wtedy a dziś to ogromna przepaść,wtedy chętnie oglądałem serial. Rozumiem, że twórcy chcą pokazać realnie przemiane ludzi w obliczu katastrofy,ale już wolałby mniejszy realizm a w zamian ciekawszą fabułe. Kolejne odcinki niczym nie zaskakują,nieciekawe rozmowy przy ognisku i zombie które robią ciągle to samo,serial mnie nuży. Oczekuję nowego bohatera,który rozrusza wszystkich i nowego głównego wątku

ocenił(a) serial na 3
pomsta1350

Jak tak bardzo sie nudzisz to nieogladaj baranie. Na świecie jest milion innych seriali to sobie oglądaj. Na szczęście serial ma ogromna widownię, ogrom a popularność, i jest prefekcyjjny. Twórcy maja gdzieś twoje zdanie i robią co im sie podoba. Mi to osobiście odpowiada i jestem zadowolony. Mało sie takich dobrych seriali . Do wszystkich klapaczy. Jak tak bardzo wam złe z tym serialem to sobie go darujcie. Albo dajcie wasze adresy to wam osobiście wpoje w wasze małe móżdżki, które tak bardzo cierpią z musu oglądania tego dzieła.

mateuszz27

Ja Ci adres mogę podać. Mam nadzieję, że przyjedziesz, bo w necie każdy pyskaty

ocenił(a) serial na 3
Gasza1910

No przydałby sie bo to co oceniasz na 10 wymaga leczenia :/

mateuszz27

Daj maila to Ci podam adres. Mam nadzieję, że nie stchórzysz i przyjedziesz...

ocenił(a) serial na 5
mateuszz27

Baran to ty jestes...

Serial obecnie to syf lecz jesli oglada sie cos juz przez tyle sezonow to mimo wszystko czlowiek jest ciekawy jak sie to skonczy lub ma nadzieje ze nastepne odc beda lepsze.

Czepiasz sie kogos jak kto co ocenia a sam oceniasz jakis sredniej klasy film "30 dni mroku" na 10 a np "Nietykalni" na 1 to ty cos masz z glowa nie tak lecz to tylko moja opinia.

A co adresu nie wiem jak mial bys zamiar wpajac twoje przekonania. Lepiej nabierz masy a pozniej pytaj o adres.

ocenił(a) serial na 3
Bvp

Na nietykalnych powinna być możliwość oceny minusowej lamusie. To raz. Dwa 30 dni mroku to film sam w sobie rewelacyjny. Jako horror go nierozpatruje, tak powinny wyglądać wampiry a nie to gowno co pokazują w zmierzchu. Trzy . Skad wiesz jak wyglądam ? Typowy Polak ocenia kogoś kogo nie zna. Cztery. Serial to syf ? Aha powiedz to tym wszystkim oglądającym ten serial. Syf to ty i twoje filmidla. TO DOPIERO SYF.

ocenił(a) serial na 5
mateuszz27

Obecnie ten serial to syf i pisze na forum wiec wszyscy co tu sa wiedza co o nim mysle wiec chlopcze masa i umiejetnosci a pozniej szczekaj ze chcesz adres kogos a co do twych wampirow ty sie je*nij w czerep.

TWD obecnie to syf a 30 dni mroku to typowy sredniak. I skoncz prosze.

ocenił(a) serial na 3
Bvp

Haha wielki znawca sie znalazł. Chłopcze najpierw masa potem ryj. Wtedy pogadamy . The walking dead jest rewelacyjny i skończ proszę.

ocenił(a) serial na 5
mateuszz27

Był bardzo dobry ale nie rewelacyjny... a obecnie to syf...

ocenił(a) serial na 3
Bvp

Ciekawe kto negana zagra.

ocenił(a) serial na 6
mateuszz27

Stul pysk kornikozordzie. Ja tylko wyraziłem swoją opinię na temat tego serialu, do której każdy ma prawo. Ja wcale go negatywnie nie oceniam przez wzgląd na ostatnie sezony. Nie musisz od razu się poniżać wyskakując z wyzwiskami. Moją opinię podzieliło wiele innych osób, a twoją jedyną opinią to ja się codziennie podcieram kilka razy :)

ocenił(a) serial na 5
pomsta1350

Dokladnie kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie. I nie trzeba go przy tym wyzywac.

użytkownik usunięty
mateuszz27

srasz z rozkoszy ogladajac to guwno?

ocenił(a) serial na 3

A co ty niesrasz ? Stałe zatwardzenie ?

ocenił(a) serial na 8
pomsta1350

Serial rewelacyjny może nie jest, pierwszy sezon był jednak genialny. Niestety jednak całe uniwersum Walking Dead opiera się właśnie na LUDZIACH ich psychice, a nie na zombie, wypadałoby się zapoznać z książkami albo komiksem wtedy wszystko staje się jasne.

ocenił(a) serial na 9
pomsta1350

serial jest genialny jako całość - pojedyncze wpadki nic nie znaczą

ocenił(a) serial na 7
Mikael82

Niestety serial staje się nudny, fakt ja lubię go i tak oglądać :) ale trochę akcji mogli by dodać.
Nie ma innego serialu o zombi - dlatego fani zombie i tak będą oglądać.

ocenił(a) serial na 9
Sir_Romano

nie każdemu można dogodzić - jedni chcą więcej akcji inni więcej dialogów.A tym serialu jeszcze wszystkiego po trochu.

Sir_Romano

Owszem jest inny serial o zombie:
http://www.filmweb.pl/serial/Z+Nation-2014-713334

tiger31648

Dzięki za link. Obejrzałam pierwszy odcinek i jest świetny:) Jeszcze nie mogę przestać się śmiać:)

ocenił(a) serial na 8
pomsta1350

Właśnie że żywe trupy odnosi się do ludzi, bo tef film pokazuje że nie wiadomo kto trup naprawde a kto nie.

Zgadzam się co do nudy, mi się podoba, ale tak naprawdę trochę się przejadłem ciągle to samo. Albo odbijają więzienie, albo jakaś bazę, teraz pewnie szpital. I to tak się będzie ciągnęło. Jeszcze 2 sezony tego samego i skończy się jak Skazany na Śmierć.

pomsta1350

Gdyby robili to co w komiksie byłoby o wiele ciekawiej - i uwierzcie mi, że to wcale nie wymagałoby dużego budżetu. Komiks jest bardzo ciekawy, chociaż akcja nie dzieje się tak jak byście chcieli co odcinek w innym miejscu. Myślę, że w sezonie 6. będzie pięknie: mrocznie, zabójczo i krwawo :)

użytkownik usunięty
pomsta1350

najlepszy byl pierwszy z czolgiem.
potem telenoweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeela

ocenił(a) serial na 3

Nie sposób (niestety) się nie zgodzić. Telenowela, dramatycznie słabo napisane postacie (szczególnie kobiece - patrz np Lori:), przedłużające się sceny jak w brazylijskiej telenoweli, gdzie zombie są tylko dekoracją. Sceny zabijania zombie również nie wzbudzają już żadnych emocji, szczególnie, że zombiaki są wolne jak ślimaki a czaszki maja z gumy:) Wieje nudą... Całe szczęście amerykańskie seriale mają również inne oblicze - Breaking Bad, True Detective i kilka innych szybka pozwalają nam zobaczyć, jak powinien wyglądać dobrze zrealizowany scenariusz.