PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177864
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Śmierć Merle mnie zaskoczyła, myślałem, że tak szybko do tego nie dojdzie. Rick ich uwolnił, a potem ten strzał, to jednak twardy skurczybyk. Lubiłem Merle'a, szkoda, że jego brat musiał na to patrzeć, smutno mi się zrobiło jak Daryl płakał, Norman Reedus genialnie zagrał smutek. Miło, że kolejna wstawka z Shane'm i niepotrzebna moim zdaniem z tym dochodzącym głosem Lori z lasu. Z Ricka chcą chyba zrobić jakiegoś psychopatę. Odcinek 8/10

ocenił(a) serial na 6
Slowianin

WTF? Przecież nie ma jeszcze odcinka w sieci.

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

Yyyyy, nie wyłapałaś znaczenia tego postu? :D

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

Tzn? Jak przeczytałam tylko że Merle nie żyję to mi od razu ciśnienie skoczyło.

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Po prostu Slowianin chciał być fajny, ale ja nie lubię podróżników w czasie.

ocenił(a) serial na 5
tomb2525

Yyyyyyy ja też nie czaję. Jakaś zmyślona historia i tyle?

ocenił(a) serial na 4
Kassandra85

No tak jakby.

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

No właśnie, bo nie wiem czy zacząć żałobę czy nie.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Nie będzie potrzeby.

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Nie martw się, on sobie żarty robi. Merle będzie żył. Przynajmniej na razie.

ocenił(a) serial na 6
Lexa17

Wiem, wiem. Mam nadzieję że do końca tego sezonu pociągnie.

ocenił(a) serial na 7
Kassandra85

Ta, ale słabo się postarał, nawet czytać mi się tego nie chce.

Tortuga033

Jest już w sieci bo sprawdzałam, ale nie oglądałam, więc nie wiem czy autor wątku ma racje.

ocenił(a) serial na 7
adrastea

To niemożliwe, bo oni nawet u siebie nie mieli premiery. A jest między nami parę godzin różnicy., czyli odcinek może być dostępny około trzeciej w nocy czy później. A w sieci to często można spotkać takie pliki, które tylko udają... więc lepiej w coś takiego nie wierzcie.

ocenił(a) serial na 6
Lexa17

No właśnie, jeszcze w Juesej nie było premiery, to nie wkręcajcie.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Dokładnie, robią tylko nie potrzebny zamęt.

ocenił(a) serial na 6
Lexa17

I ludzi straszą.

ocenił(a) serial na 5
Lexa17

A na torrentach już jest fałszywy odcinek. Pewnie jakiś xxx ;).

ocenił(a) serial na 7
Kassandra85

Też widziałam...

ocenił(a) serial na 6
Kassandra85

Pewnie chłopaki wrzuciły swoje nagrania z kamerek ;D

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

A pewnie. I chcą być sławni :D

ocenił(a) serial na 6
Lexa17

Ale będzie wstyd...

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Hhahha i jest The Walking Sex ;).

Kassandra85

Możliwe, nie sprawdzałam, syn mi tylko powiedział, że na torrentach już jest, sorry za zamieszanie.

ocenił(a) serial na 7
Slowianin

Widzę, że kogoś wyobraźnia bardzo poniosła...

ocenił(a) serial na 9
Slowianin

:D co za wyobraźnia... :) Ale prawda jest taka, że ja już też czekam zniecierpliwiona na ten odcinek - aż mam motyle w brzuchu...

Slowianin

A w napisach końcowych biegały białe myszki, no nie?

ocenił(a) serial na 7
Slowianin

właśnie to jakim cudem już ktoś oglądał chyba że mieszka w USA to zrozumiem .

ocenił(a) serial na 7
FanHouse

W USA nie było jeszcze premiery...

ocenił(a) serial na 4
Lexa17

Premiera odcinka "The Suicide King" zaplanowana jest na 3 rano czasu polskiego, czyli 21 czasu amerykańskiego :D Nie jestem w stanie pojąć dlaczego nikt o tym nie pamięta

ocenił(a) serial na 9
Lexa17

oglądałem

ocenił(a) serial na 10
Slowianin

Premiera o godzinei 9pm W uSa 10/02/2013 czyli za jakies pare god\in

ocenił(a) serial na 9
kenarf

A dokładniej mniej niż 5 godzin. Właśnie na AMC leci maraton The walking dead. Właśnie trwa 4 odcinek 3 serii, także łatwo policzyć kiedy będzie nowy epizod naszego czasu.

ocenił(a) serial na 6
marcin10975

Dopiero koło 3:00 będzie.

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

dokładnie

ocenił(a) serial na 9
marcin10975

już jest przecież

ocenił(a) serial na 8
Slowianin

Pierwsze zdanie nie tyle co mnie ucieszyło, ale postać Merla jest mi tak cholernie obojętna, że może i zginąć. Miał juz swoje ,,pięć minut", nawet mu wyszło, ale moim zdaniem na tym jego rola powinna się zakonczyć. Miło zarysował postać Daryla, jakieś spięcia, fajnie, że znalazł się w Woodbury, był przesliczną halucynacją, ale ja już bym mu podziękowała :)
Swoją drogą, koleś pewnie myślał nad treścią tego postu przez dwa miesiące haha :D

ocenił(a) serial na 6
Iknowwhatkindofmenur

O nie, nie z tym się nie zgodzę. Pan Łapka jeszcze ma wiele do powiedzenia i do zrobienia. Z tą postacią jeszcze wiele można zrobić. Choćby rozwinąć wątek relacji między braćmi.

ocenił(a) serial na 4
Tortuga033

A co tam tylko bracia :D Pozostaje kwestia Michonne, Maggie i Glena, Andreii, Gubernatora, Ricka, jego późniejszych ekscesów itd. Do tego kooperacja w grupie jak i sama pierwsza bitwa przeciwko Gubernatorowi. Trochę tego jest. Początkowo byłem dość sceptyczny i nie powiem, ale liczyłem na jego rychłą śmierć, jednakże pojawiło się wiele pozytywów przemawiających na korzyść Merla.

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

W końcu siedział trochę z Philipkiem więc może mieć jakieś przydatne info.
Jeszcze kwestia Tyreese'a i Morgana..na prawdę sporo ciekawych wątków przed nami.

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Wybacz Torguta, wiem, ze darzysz tą postać sympatią! :D Przez 3 sezony ich wątek był i nie był, pojawiał się i zanikał, oby arena była tym punktem kulminacyjnym dla Merla. No wiem, brutalnie, ale Myster Pussy mógłby już zniknąć.

ocenił(a) serial na 6
Iknowwhatkindofmenur

Pussy to była z Szejnasa, jak gonił za Lori która miała go głęboko gdzieś i jeszcze naiwnie liczył na to że jak zaciuka Ricka to ta mu wtedy wpadnie w objęcia i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie.

Właśnie dlatego że jak to określiłaś ich wątek "pojawiał się i znikał" można by teraz go w pełni rozwinąć.

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Ojj do Szejna to określenie nie pasuje zdecydowanie. Znaczy nie w moim zamierzeniu. Właściwie to On jest przeciwieństwem ,,pussy" (chodzi mi tu o hamstwo, brutalność, bezczelność, dążenie po trupach do celu(dosłownie niekiedy), chęć przetrwania, myślenie o tym zeby coś samemu zjeść a nie dać się zjeść, a przy tym wszystkim był uroczym przypadkiem schizofrenika :D). Poza tym komiksowy Shane wzbudził we mnie to co miał wzbudzić, niechęć i brak zrozumienia co do jego działań. Ten serialowy odwrotnie :)

ocenił(a) serial na 6
Iknowwhatkindofmenur

Do Merle'a też nie pasuje, więc wypraszam sobie. Jest z niego menda, bo jest ale nie ci pa. Gdyby tak było to by go dawno te zombiaki na dachu zeżarły.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

Kto jak kto, ale Merle nigdy nie był i nie będzie pussy.

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Gdyby nie Philip to by Go pewnie zeżarły, bo sam powiedział, że był na skraju wycieńczenia. Po raz pierwszy to określenie do niego pasowało(w moich oczach) kiedy zapytał Philipa czy poszuka z Nim brata, ohh.. Poza tym, jak widać Philip Go tak ceni i szanuje, że przy możliwej okazji dał Go na stracenie. No nienie, poważnie, nie przypadła mi ta postać do gustu.

ocenił(a) serial na 5
Iknowwhatkindofmenur

Każdego na skraju wycieńczenia pożarły by zombiaki, a Merlin miał szczęście, że Gubernator Go znalazł. Nie widzę nic złego, niemęskiego czy ciotowatego, że poprosił o pomoc Phillipa. Gubernator by każdego wydał na stracenie (wg mnie). Merle jest bardzo barwną postacią i osobiście bardzo by mi Go brakowało w serialu.

ocenił(a) serial na 6
Iknowwhatkindofmenur

On nigdzie nie pytał "ej Philipek,pójdziesz ze mną poszukać Daryla?". On jedynie informował Gubernatora, o swoich zamiarach odnalezienia brata. Jasne że Philip go nie szanował. Dla niego Merle jest nikim. Ot kolejny gość do brudnej roboty. I wzajemnie. Merle nie pała sympatią do Gubernatora. To że powiedział do Andreii że to dobry człowiek, miało głównie na celu przekonanie Blondyny do Gubcia, który wydał mu zapewne polecenie żeby ze wzgląd na to że znał ją z Atlanty pobajerował trochę "jaki to ten Philip jest wspaniały". Nie sądzę że Merle to mówił szczerze. On po prostu dostosowuje się do sytuacji. Wie że z Philipkiem nie ma co zaczynać. Poza tym ten mu uratował życie, więc coś może to jednak dla niego znaczyć, a nawet jeśli nie, to w Woodbury ma dobrą posadkę i nie chciał jej stracić. Może i nie jest to zachowanie do końca godne pochwały, ale nie widzę w tym nic ciotowatego.

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

Jasne, że nie mówił szczerze, Dixonowie olej w głowie mają. Jednakże nieszczere zachowanie Merla, czyli (nie znajdę innego określenia) podlizywanie się Philipowi, a to wszystko poprzedziło ,,jak trwoga to do Boga" na dachu i nie powiem, udało mu się przekonać T-Doga żeby powrócił z pomocą, ale dalej potoczyło się troszkę inaczej(incydent z kluczami). Egoizm Shane'a troszkę inaczej się przejawiał. Gdyby był na dachu to pewnie zastrzeliłby Merla, albo nie, zadźgał, żeby nie marnować naboju, bo mu się sprzeciwił. Teraz Rick zrobiłby tak samo. Intensywne choć niedługie życie Shane'a wspominam bardzo dobrze :) No i czekam, czekaaam cóż Merle jutro(ohh właściwie dziś) pokaże! W którymś sneaku uderzył brata- i o, aż chce się mnie zlinczować za nazwanie Go pussy, no wieeem! :D
Pozwólcie, że opuszczę konwersację. Nie wydaje mi się, żeby ktoś kogoś przekonał do zmiany poglądu, ale dobra wymiana opinii nie jest zła, right? No nic, miłego czekania na odcinek dziewiąty ;)