PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177603
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Maksymalna ocena naciągana za ten serial to 4/10 a czemu.... Po pierwsze to niema nic wspólnego nawet ze średnia klasą horroru wręcz śmieszne i żałosne są wszystkie sceny. To że ten serial to dramat to zgodzę się z tym po pierwsze serial usa - marnego państwa w wartości i kulturę oraz sztukę. Dwa, serial jest mega płytki i większości przewidywalny. Zombiaki w tm serialu są jak amerykańskie hamburgery pełno ich i do tego są bleeee :D
Teraz z innej beczki :D żeby fani tego serialu się nie obrazili, jakby na chama chcieć znaleźć głębie w tym serialu to jest, już tłumacze....
Te zombiaki to amerykanie lub głupi ludzie których dużo jest na świecie, Ci co uciekają przed nimi i strzelają w serialu to mniejszość ludności na świecie która jest mądra i bronią się przed tym co teraz dzieje się na świecie (2010.r - >>>>.r) dlatego taki serial powstał. A że życiem rządzi paradoks to większość debilnych amerykanów oraz fanów tego serialu cieszą się że zombiaki są rozwalane z shotgun, kilofa, snajperki itd a tak naprawdę oni są odpowiednikami serialowych zombiaków w życiu realnym Hehe :D

A i bym zapomniał po tym komentarzu fani tego serialu pewnie się rzucą na mnie jak te zombiaki....

ocenił(a) serial na 8
rafalk13

Pokazałeś poziom. Klęknijmy przed Rafłem, królem trolli. Nic do takich tępaków jak ty nie trafi. Trzymasz się kurczowo tego, że to "horror",a żadne argumenty do Ciebie nie docierają.

FanHobbita

Zombiaku po Mutagenie co mają trafiać do mnie argumenty ja mówisz nieprawdę ( Klęknijmy przed Rafłem, królem trolli ) na takie argumenty jest jedna odpowiedź > Nic do takich tępaków jak ty nie trafi :D
The Walking Dead serial to LIPA ! to nie jest seria tupu Czas Honoru żeby miał jakieś super przesłanie lub poziom...
Zombiak po Mutagenie Level 0.

ocenił(a) serial na 8
rafalk13

Czas Honoru miał poziom?Proszę Cię....

FanHobbita

Dlatego sam sobie "odpowiedziałeś" dla czego z Tobą niema sensu pisać dalej......

ocenił(a) serial na 10
rafalk13

DLA CZEGO?

KubbaTrix

To przeczytaj sobie całe moje forum ze zrozumieniem a potem zadawaj takie bystre pytania......:/

ocenił(a) serial na 10
rafalk13

Chodzi mi o to że "dlaczego" się piszę razem.

KubbaTrix

:/ dla czego ?
Masakra ! :/

ocenił(a) serial na 3
rafalk13

Ty koło trolla nawet nie stałeś. Za durny na to jesteś.

Srebrnobury

........................................................... .
:D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
rafalk13

1. Twój post miał tylko i wyłącznie charakter prześmiewczy. Płytka nic nie wnosząca wypowiedź, która miała prowokować. Nie rozumiem też aluzji "To nie film na faktach ani historyczny, chyba że dla ciebie ? :D", może mógłbyś mnie oświecić, bo nie widzę żadnego związku.

2. Nie oceniłem wszystkich lecz wybrane, a oceniłem je po takim kątem pod jakim Ty oceniłeś TWD. Czytanie ze zrozumieniem się kłania :)

3. Jeśli głównym wyznacznikiem wiedzy jest dla Ciebie filmweb to tylko pogratulować.

4. Nawet nie wiem co Ci odpisać na Twoją opinie na temat siły moich argumentów, bo czuję się jakbym rzucał piłką w ścianę i miał nadzieję że kiedyś ją złapie. Znowu wdałem się w przepychankę słowną z kimś kto nie jest wart mojego czasu, ale cóż w sumie niczego wielkiego się nie spodziewałem. To tylko internety tu nie ma dolnej granicy poziomu inteligencji i każdy może wypowiedzieć się na każdy temat.

Tym razem nie pozdrawiam i nie dziękuję :)

rolex1994

Zombiak powstał ?????

1. Prześmiewczy ? Płytka wypowiedź, a tak się rozpisujesz, dziwne :D.
A co do aluzji to poproś kogoś inteligentnego ze swojego otoczenia daj mu do przeczytania to, to ci wytłumaczy o co chodzi CKM.
2. Spoko zrozumienie :D, to nie ja Ci zadaje pytania że nie kumam tylko ty mi Hehe.
3. Śmieszny jesteś - Ciężko Kapująca Mózgownice masz !
4. Spoko, to już nie odpisuj bo nie che mi się tobie odpisywać bo jesteś ograniczony "internetowo"

.......idź porzucać piłką o ścianę z kim innym ja w tym czasie na takim samym kawałku ściany namaluje obraz .

ocenił(a) serial na 5
rafalk13

Według mnie pierwszy i drugi sezon był najlepszy. Wtedy było napięcie i nie nudziłam się zbytnio. Jednak trzeci i czwarty sezon to istna masakra. Zepsuli dobre postacie, zrobili z tego jakąś telenowele. Oglądnęłam wszystkie odcinki oprócz dwóch ostatnich, bo już po prostu miałam serdecznie dość. Twórcy spieprzyli sprawę i musiałby się stać cud, by TWD wróciło do dawnego poziomu. Moja ocena jest tak wysoka tylko dlatego, że bardzo cenie sobie pierwsze odcinki.
Jeśli pierwszy sezon dla ciebie był beznadziejny to obejrzyj sobie perełki z 4 sezonu np. Still ;) . Ja przy tym waliłam głową w ścianę.

Kiarina

Ok rozumiem, jesteś pierwszą osobą piszącą tu normalnie i przyjmuję twoje argument :D

rafalk13

Ja tam lubię TWD, choć doprowadza mnie do szału - mimo to spokojnie, nie obrażam się :)
Podoba mi się twoja recenzja. Dostajesz ekstra plusika za metaforę :)
Weź obejrzyj resztę TWD, bo może dostrzeżesz więcej ukrytych symboli!

Ale dostajesz karnego penisa za pisanie brzydko o hamburgerach :/

emo_waitress

:D (Ale dostajesz karnego penisa za pisanie brzydko o hamburgerach :/ ) ?
karny penis
hamburgery
zombiaki
Jaki jest wspólny mianownik dla tych trzech "rzeczy" ?
Wszystkie trzy są zrobione z H u j o w e go mięsa :D

rafalk13

Gaaaahahahahahaha!
Mówię ci, oglądaj dalej pośmiejemy się :D Obiecuję, że później jest jeszcze gorzej!

(karny penis masz dalej przyznany dopóki nie przeprosisz hamburgerów)

emo_waitress

1. Nie przepraszam za takie bzdury.
2. ...i domyślam się (, że później jest jeszcze gorzej! )

ocenił(a) serial na 8
rafalk13

Jeżeli myślisz, że TWD to tylko ruchanie i zabijanie, to źle z Tobą. Pomyśl trochę, może dojdziesz do wniosku, że to nie tylko krwawa masa.

FanHobbita

To nawet nie jest krwawą masakrą więc tym gorzej, w jakim kierunku by nie pisać to ten serial za dobrze nie wypada.

ocenił(a) serial na 3
FanHobbita

Ten serial powstał z myślą, że będzie oglądany przez tępych Amerykanów. W tym serialu nie ma nic ciekawego. Odcinki są monotonne, w każdym prawie to samo. Dużo nudy i od czasu do czasu jakieś zombie. I to jest ocena 8/10? To jakieś nieporozumienie. Gdzie jakaś ciekawa fabuła ? Bo jak według ciebie wielki fajnie hobbita tu jakaś jest, nie licz : WIELKA UCIECZKA PRZEZ ZOOMBIE. Oglądałem multum seriali i nie wiem jak tym można się zachwycać. Serialowi dałem 3/10 i na pewno nie oglądane następnego sezonu ,bo już przez obecna ilość mam dość. Nikomu nie polecę tego shitu.

Toyrum

Masz racie, zgadzam się z tobą w 100%
Dzięki za uzasadnioną wypowiedź.

ocenił(a) serial na 4
rafalk13

zgadzam się z tobą, serial jest lipą ale jedyną o zombie wiec wow wszyscy dawajmy 10tki :(

tak to niestety wygląda, jak głodnemu zgniłego ogórka dasz to i tak zje i bedzie zachwycony,
serial jest tak naprawdę romansidłem i gniotem taką modą na sukces plus od czasu do czasu gdzies chodzi zombie,
a główny bohater pan policjant to az pochlastać się chce jak widzę jego twarz, po obejrzeniu 2 sezonów 3ci zacząłem ostro przewijać by tylko kluczowe momenty oglądać, a 4ty sezon nie dotrwałem do kononca, niestety w połowie utknąłem i nie mam zaiaru juz wracać

konstanty_2

Masz racie, zgadzam się z tobą w 100%
Dzięki za uzasadnioną wypowiedź.

ocenił(a) serial na 4
rafalk13

Nie daj się tym gimnazjalistom w przyciasnych spodniach którzy bronią tego serialu do upadłego. Masz o tyle szczęście, że nie czytałeś komiksu, bo gdybyś znał oryginał i ten serial jednocześnie, to byś wylądował pewnie w szpitalu. Aż tak byś się wkurzył. Aha, a dalej jest tylko gorzej, więc nawet nie zaczynaj reszty. Pozdrawiam.

Bartonson12

(Nie daj się tym gimnazjalistom w przyciasnych spodniach którzy bronią tego serialu do upadłego)
Bardzo dobre zdanie, praktycznie sekwencja całości jeśli chodzi o fanatyków tego serialu.....
Dzięki za wsparcie :D

ocenił(a) serial na 7
rafalk13

Może i jesteś dorosły, przynajmniej starasz się nas przekonać i mocno pretendujesz do tego miana, jednak twoje słownictwo i sposób odnoszenia się do innych świadczą o dalece posuniętej indolencji umysłowej. Używasz słów, których nie znasz, słownika ortograficznego to w ręku z pewnością często nie miałeś, argumenty nie wykraczają poza poziom umysłowy kilkulatka.
Wszystkie te twoje wypowiedzi to taka, jak to ująłeś, "sekwencja" całości twego umysłowego ubóstwa.

jentrek

................twego umysłowego ubóstwa.
:D Zombiaku oblepiony mutagenem i słownikami ortograficznymi. Ciekaw jestem przez jakie - ż, grzy, chy, hhyy - charczą twoje zombiaki w komiksie.
Śmieszny jesteś z tą dorosłość i próbujesz zamącić tu na forum ale źle trafiłeś :D. Ponieważ próbujesz nieudolnie pisać niby mądrze ale bez jakiegoś konkretnego sensu lub argumentu to odpowiem ci jak dla ( ....poziom umysłowy kilkulatka.)
Główne kryterium dzieli ludzi na mądrych i głupich. I tylko normalny myślący człowiek nie bojący się życia umie odróżnić jednych od drugich i jak trzeba, powiedzieć kto jest kto. Ty na pewno nie jesteś mądry :D

ocenił(a) serial na 7
rafalk13

Spoko, mądra dorosła kwintesencjo sekwencji.

jentrek

Luzik :D

rafalk13

Czy każdy serial musi mieć głębie? Nie.
Twoja recenzja...cóż...przynajmnieuj wyraziłeś własne zdanie.
Ale nie oceniaj serialu, po tym jak obejrzałeś tylko 1 sezon. ;)

Angeelaa

Piszesz normalnie a to się liczy, wiec każdy lubi co lubi zgadza się. Ale ja nie muszę zjeść połowy tortu żeby wyczuć że jest ze sztucznej bitej śmietany i kandyzowany owoców......................dlatego dziękuje za dalsze "kawałki" :D

ocenił(a) serial na 9
rafalk13

Ten serial to nie jest horror. Zombie stanowią tło tego serialu. Równie dobrze zamiast zombie mogliby być ludzie chorzy na jakąś śmiertelną chorobę. W tym serialu chodzi głównie o relacje międzyludzkie w post-apokaliptycznym świecie. Chodzi o pokazanie jak łatwo ludzie mogą zdziczeć, stać się bestiami gorszymi od tych tytułowych zombie. Jednym z bohaterów jest przecież dzieciak, którego rzeczywistość pozbawia normalnego dzieciństwa, a zamiast tego musi zabijać i walczyć o przetrwanie. Czegoś Ci to nie przypomina ? Tu nie chodzi o straszenie zombiakami. Jeśli ktoś na to liczył, to faktycznie może się rozczarować. Ja osobiście bardzo lubię TWD i czekam na kolejny sezon.

Eustachy_Sromotny

twórca: Frank Darabont
gatunek: Dramat, Horror
Ale pomijając to że kogoś może to wprowadzać w błąd, rozumiem to że lubisz ten serial, nie neguje tego. W każdym prawie serialu chodzi o reakcje między ludzkie "to jest ogólnik" prawie większości seriali.
( Jednym z bohaterów jest przecież dzieciak, którego rzeczywistość pozbawia normalnego dzieciństwa.............)
Właśnie poruszyłeś bardzo ważny wątek a co za tm idzie temat. Ja mam swoje lata i nieraz strzelałem z broni i wiem co to jest i jak się trzeba obchodzić z bronią a młodzi ludzie oglądający ten serial poprzeż maglowanie tyloma odcinkami tego samego mogą nabrać uświadomienia że w realu zabić człowieka to tak jak w serialu zabić zombiaka.
Zjawisko takie w realu może być pewnego rodzaju apokalipsą, ale dal tych napromieniowanych tym serialem zomiakami będą wtedy normalni ludzie.

ocenił(a) serial na 8
rafalk13

Ja też oglądam ten serial ze względu na międzyludzkie relacje, bo zostały w TWD bardzo dobrze wykreowane. I nie zgodzę się, że w każdym filmie czy serialu chodzi o ich pokazanie. A już na pewno nie w każdym to się udaje. w TWD one są najważniejsze, przynajmniej z mojego punktu widzenia. Uważam, że reżyser świetnie pokazał, jak w kryzysowych sytuacjach z człowieka wyłazi bestia. Nieważne kim ktoś był zanim doszło do katastrofy, z każdego wychodzi zło, jedni panują nad nim i ono pomaga im przetrwać, inni poddają się mu i stają się jeszcze gorsi od tytułowych zoombie. Jeśli ktoś ogląda ten serial ze względu na krwawe sceny i akcję, to rzeczywiście istnieje ryzyko, że pogłębi on dodatkowo efekt sieczki w mózgu, który już prawdopodobnie osiągnął, oglądając podobne produkcje. Ja stronię od takiego kina, wolałabym żeby krwi i brutalnych scen było w TWD mniej, ale doceniam kreacje aktorów i nie czuję się napromieniowana tym serialem;) Wszystko jest dla ludzi. Młodzi ludzie widzieli już z pewnością gorsze rzeczy i nie ma chyba sensu tak demonizować tego serialu-że zaraz ludzie zaczną wychodzić z domów i będą do siebie strzelać, bo im się rzeczywistość wirtualna pomiesza z tą właściwą. To jest serial, i tyle. Każdy weźmie z niego, co chce. Jeśli wyciągnie to najgorsze, to już nie jest wina serialu.

dziewczynka_spod_grzywki

Ja nie panikuje, ale młodemu człowiekowi wyłączysz Wi-fi i już jest LIPA z jego normalnym zachowaniem. Z tym zadaniem Twoim ( Ja stronię od takiego kina, wolałabym żeby krwi i brutalnych scen było w TWD mniej, ale doceniam kreacje aktorów) mogę się zgodzić w 100% nie neguje tego.
Tak na marginesie takie stwierdzenia (Młodzi ludzie widzieli już z pewnością gorsze rzeczy i nie ma chyba sensu tak demonizować....) powodują że powstają takie wsze ulubione "apokalipsy".

ocenił(a) serial na 8
rafalk13

A ty dalej, że to horror. Z takimi to nawet nie warto dyskusji zaczynać...

FanHobbita

Wgryzasz się znowu w dyskusje jak zombiak w człowieka.......AaaaAaaa!

ocenił(a) serial na 8
rafalk13

Ten serial jest genialny bo jak w nim walniesz z bejzbola to kolesia tak ogłuszy że on kurde nie żyje, nie?

KUNOvonLICHTENSTEIN

..........pewnie ty cały czas chodziś ogłuszony !

ocenił(a) serial na 8
rafalk13

Proszę mnie tutaj nie obrażać na tym publicznym forum!!111

KUNOvonLICHTENSTEIN

Sam się obrażasz swoim bejSbolem.

ocenił(a) serial na 8
rafalk13

Trudno się zgodzić z opinią.
Dla mnie najlepszy serial jaki oglądałem dotąd. Być może dlatego że lubię filmy z tego gatunku a może dlatego że mnie wciągnął bez pamięci:) Fakt że oglądałem kilka odcinków z rzędu i I i II serię oglądnąłem w ciągu 1 miesiąca ale mimo wszystko bardzo wciągający i dobra rozrywka. Jeszcze żaden serial mnie tak nie wciągnął. Porównywalny jest jedynie Dexter seria z Potrójnym oraz ostatnia seria Gry o tron ale nie wszystkie odcinki.
Koniec końcem opinia zupełnie nie trafiona:) The Walking Dead to Najlepszy serial.

ferdal10

Spoko :D z tego co widze to mało jesze w życiu widzałeś a do tego nie należysz do wymagajacych i lotnych widzów, walnij sobie jeszcze plakat zombiaka na ściane i módl się do niego żeby twój najlepszy serial się nieskończył.

ferdal10

"The Walking Dead to Najlepszy serial" - Można go co najwyżej nazwać najlepszym aktorskim serialem postapokaliptycznym, ale do najlepszego serialu mu daleko.

ocenił(a) serial na 10
rafalk13

Na początku niezbyt byłam przekonana do serialu TWD, słyszałam różne, często sprzeczne opinie. W każdym razie przełamałam się, obecnie jestem na drugim odcinku czwartego sezonu. Powiem krótko, zakochałam się w tym serialu, postaciach, ciężko się rozstać z niektórymi bohaterami, wręcz łezka się w oku kręci. Nie jest to najlepszy, najbardziej wciągający serial jaki widziałam, ale wciągnął mnie na tyle, bym z czystym sercem dała mu 10, zwłaszcza że lubię takie klimaty. Jednym słowem serial jest świetny, można go wręcz pochłonąć, z jednym małym 'ale
serial<gra<komiks. Najlepiej przeczytać komiks po obejrzeniu serialu, bo można się zawieść. Albo porzucić oczekiwania względem serialu, gdyż fabuła komiksu różni się od niego. Jednak i serial i komiks spełniają założenia Roberta Kirkmana - widać jak na dłoni zmiany psychiczne, jakie zachodzą w bohaterach, a także pokazane są ludzkie odruchy i to jak bardzo potrafimy się zezwierzęcić, byle tylko przetrwać. Reasumując, nieco bardziej wymagającym fanom tego gatunku polecam nie poprzestanie na serialu, lecz zapoznanie się również z dobrą grą jak i świetnym komiksem.

Martiniquaa

(Najlepiej przeczytać komiks po obejrzeniu serialu, bo można się zawieść.) ? :D

(.....widać jak na dłoni zmiany psychiczne, jakie zachodzą w bohaterach, a także pokazane są ludzkie odruchy i to jak bardzo potrafimy się zezwierzęcić, byle tylko przetrwać)
To sobie super wzór wzięłaś do naśladowania jak byś musiała przetrwać :/
Obejrzyj sobie "Lista Schindlera (1993)" to już było i niektórym udało się przeżyć.

ocenił(a) serial na 7
rafalk13

Do tej pory nie było żadnego porządnego filmu czy serialu obejmującego kwestie Zombie. Zombie to dobrze straszyły w 1 Resident Evil na psx. Później to było tylko wyjście z szafy i ŁAAA!! tu jestem.

Serial jest naprawdę dobry lepszy od Filmu Resident Evil. Tu nie ma efekciarstwa tylko dylematy ludzkie i z dziczenie ludzi. Pokazuje jak ludzie zamieniają się w gorszą kupę gówna niż są sami zombie. Mówi o zaufaniu i utracie zaufania również. Serial o przetrwaniu zupełnie innym niż np w lesie z dzikimi zwierzętami.

Zresztą dziwne jest oceniać coś co nigdy nie powstanie w naturze. to tylko fikcja literacka.

Wiatr1000

W tym zdaniu jest zawarta cała błyskotliwość twojej "mądrości i logiki" (Zresztą dziwne jest oceniać coś co nigdy nie powstanie w naturze. to tylko fikcja literacka).........NIE MOGĘ z takimi .................. jak ty !!!
Odpowiem tak bo nie che mi się wypisywać tu punktami:
To poco piszesz tu na forum, jak nigdy tej twojej wypowiedzi nie usłyszymy w realu jako dźwięku, słowa itd.