PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Maksymalna ocena naciągana za ten serial to 4/10 a czemu.... Po pierwsze to niema nic wspólnego nawet ze średnia klasą horroru wręcz śmieszne i żałosne są wszystkie sceny. To że ten serial to dramat to zgodzę się z tym po pierwsze serial usa - marnego państwa w wartości i kulturę oraz sztukę. Dwa, serial jest mega płytki i większości przewidywalny. Zombiaki w tm serialu są jak amerykańskie hamburgery pełno ich i do tego są bleeee :D
Teraz z innej beczki :D żeby fani tego serialu się nie obrazili, jakby na chama chcieć znaleźć głębie w tym serialu to jest, już tłumacze....
Te zombiaki to amerykanie lub głupi ludzie których dużo jest na świecie, Ci co uciekają przed nimi i strzelają w serialu to mniejszość ludności na świecie która jest mądra i bronią się przed tym co teraz dzieje się na świecie (2010.r - >>>>.r) dlatego taki serial powstał. A że życiem rządzi paradoks to większość debilnych amerykanów oraz fanów tego serialu cieszą się że zombiaki są rozwalane z shotgun, kilofa, snajperki itd a tak naprawdę oni są odpowiednikami serialowych zombiaków w życiu realnym Hehe :D

A i bym zapomniał po tym komentarzu fani tego serialu pewnie się rzucą na mnie jak te zombiaki....

ocenił(a) serial na 3
rafalk13

Ty tak twierdzisz, ale na szczęście Twoja Opinia gówno jest warta :)

mateuszz27

Hehe to jak gówno to po h u j tu się tu wbijasz na forum jak gówno :D

ocenił(a) serial na 3
rafalk13

zeby Ci uświadomić :)

mateuszz27

Tak jak zczełeś zemną rozmowe to napewno nikogo ogarnietego nie uświadomisz bo niejestes gościem godnym uwagi.
......bez odbioru :D

ocenił(a) serial na 3
rafalk13

Ty również :) Twoja pierwsza wypowiedz na temat serialu to potwierdza :) ....bez odbioru :D

ocenił(a) serial na 8
rafalk13

,Świt żywych trupów” i .,Powrót żywych trupów” mogę oglądać codziennie . Dla mnie filmy o zombie to skłaniające do myślenia dramaty, dorównujące produkowanym co roku i nagradzanym Oskarami śmieciom. Lubię filmy poddające w wątpliwość twierdzenie o istnieniu ..zdrowej tkanki” naszego społeczeństwa. A DOBRE filmy o zombi … dostarczają mi tych wątpliwości w ilościach hurtowych.

Pisząc ..Żywe trupy”, staram się poruszać następującą kwest ię: jak ludzie radzą sobie w sytuacjach ekstremalnych i jak te zdarzenia ich ZMIENIAJĄ. Właśnie tym zagadnieniem zam ie­ rzam zajmować się jak najdłużej. Będziecie mogli zobaczyć. jak Rick zmienia się i dojrzewa – aż do momentu, kiedy trudno będzie wam go rozpoznać. Mam nadzieję, że już cieszycie się na myśl o długiej epopei, bo takie jest założenie tego komiksu.

Wszystko w .,Żywych trupach” jest próbą pokazania naturalnego rozwoju zdarzeń, które – według mnie – zaistniałyby w tych sytuacjach. To opowieść nastawiona na bohaterów. Kwestia, jak dostali się na miejsce, gdzie ich spotykamy, jest o wiele

ważniejsza od tego, że w ogóle się tam znaleźli. Wśród owych bohaterów mam nadzieję ukazać odbicia waszych przyjaciół, sąsiadów, krewnych i was samych, a także to, jakie byłyby reakcje tych ludzi w sytuacjach ekstremalnych.

Więc jeśli coś was przestraszy w tym komiksie … świetnie, ale to nie jest horror. l nie chodzi mi o to, że my, jego twórcy, myś­ limy, iż wykraczamy poza ten gatunek. Bynajmniej, po prostu chcemy iść inną drogą. W ”Żywych trupach” bardziej chodzi o fakt, by patrzeć, jak Rickowi udaje się przeżyć, niż by bać się zombi wyskakujących zza rogu. Mam nadzieję, że i was intere­ suje właśnie takie podejście do opowieści.

Jednak zostawmy na boku scenariusz. Nawet jeśli ten wam się nie podoba … to chyba musicie przyznać … że komiks przynaj­ mniej wizualnie przedstawia się dobrze. Pracowałem z rysowni­ kiem Tonym Moorem, od kiedy tylko pamiętam. WIDZIAŁEM prace Tony’ ego, ZNAM prace Tony’ego, znam je lepiej niż kto­ kolwiek inny i muszę powiedzieć- na wypadek, gdybyście tego nie zauważyli- że Tony dał z siebie wszystko. Naprawdę widać, że podziela moją ogromną miłość do przedstawianego przez nas tematu. W efekcie komiks jest naprawdę przepiękny. Nie mógłbym być bardziej zadowolony z końcowego efektu. Mam nadzieję, że zgodzicie się ze mną.

Dla mnie najgorszą częścią każdego filmu o zombi jest końcówka . Zawszę chcę wiedzieć, co stanie się później. Nawet, kiedy wszyscy bohaterowie giną … chciałbym, żeby akcja toczyła się dalej .

Najczęściej filmy o zombi wyglądają jak pokazywany do znu­ dzenia wycinek z czyjegoś życia: poznajemy postać, oglądamy jej przygody, a potem, kiedy tylko sprawy zaczynają wyglądać lepiej, następuje BUM … i zaczynają się te nieznośne napisy końcowe.

W „Zywych trupach” zostaniemy z bohaterem, w tym przy­ padku Rickiem Grimesem, tak długo, jak to będzie możliwe. Życzyłbym sobie, by ten komiks był kroniką życia Ricka. NIGDY nie będziemy się zastanawiać, co POTEM przydarzy się Rickowi, gdyż to zobaczymy. „Żywe trupy” będą niekończącym się filmem o zombi.

FanHobbita

Pierw piszesz to do mnie na tym forum:
1. FanHobbita - Idź oglądaj Hanne Montane, może tam znajdziesz coś co Cię wkręci, a nie zaśmiecasz forum.
2. FanHobbita - Pokazałeś poziom. Klęknijmy przed Rafłem, królem trolli. Nic do takich tępaków jak ty nie trafi. Trzymasz się kurczowo tego, że to "horror",a żadne argumenty do Ciebie nie docierają.
3. FanHobbita - Czas Honoru miał poziom?Proszę Cię....
4a. FanHobbita - A ty dalej, że to horror. Z takimi to nawet nie warto dyskusji zaczynać...

....a teraz wbijasz się znowu na forum i tyle piszesz ? He
To ci powiem tak, to nie jest forum komiksowe ani nikt twojego komiksu tu nie ocenia (znowu lipa:) tylko serial z gatunku dramat, horror a jeśli jesteś taki tępy a widać że tak to zobacz co leci w czołówce każdego odcinka w sezonach.
The Walking Dead serial to LIPA ! bo nawet oszukuje widza puszczając w czołówce każdego odcinka to samo (w zależności od sezonu) mroczne sceny zrobione w filtrze graficznym w których niema żadnych żywych ludzi a wręcz panuje klimat nie pokoju, horroru a jak się już skończy czołówka to zaczyn się telenowela która niema nic z klimatu dobrze zrobionej czołówki.

4b. FanHobbita - „Żywe trupy” będą niekończącym się filmem o zombi>>>>

rafalk13 >>>>no właśnie .....a jak się już skończy czołówka to zaczyn się telenowela....

ocenił(a) serial na 10
rafalk13

Ja osobiście kocham ten serial i już nie mogę się doczekać następnego sezonu XD ale nie będę cię zachęcać do dalszego oglądania bo skoro ci się nie podoba to po co XD ja też niektórych rzeczy nie mogę zrozumieć np. w jaki sposób powolne i głupie zombie zdołały pokonać zwinnych dobrze wyszkolonych i uzbrojonych żołnierzy a co dopiero czołg ale przymknę na to okno to tylko serial XD co do tego że TWD to horror to niestety ale się nie zgodzę ;) Zmierzch też zaliczany jest do horroru a jaki z tego horror to chyba sami wszyscy dobrze wiemy XD Tak samo jak Pamiętniki wampirów XD No ale to już kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje ;) jednym się podoba innym nie, jednym jest straszny innym nie XD

annanowak542

Ja też uważam że TWD to nie horror ale promowany jest jako serial horror na filmweb -e. Tak samo w czołówce każdego odcinka (w zależności od sezonu) mroczne sceny w których panuje klimat nie pokoju, horroru no i plus w każdym odcinku zombiaki które które straszą nieudolnie. Więc tu się zgadzamy :D
Reszty twojej wypowiedzi nie neguje :D

ocenił(a) serial na 9
rafalk13

LIPA - Lubiane I Popularne Arcydzieło , tak to LIPA

Mikael82

Tak.

ocenił(a) serial na 2
rafalk13

Pozdrawiam użytkownika rafalk13, któremu chciało się walczyć z hordą zombie, hehe. Dużo śmiechu z ludzi postrzegających ten chłam jako głęboki dramat psychologiczny / perłę kinematografii.

IszJii

Wielkie dzięki :D
Wyobraźnia to wielki dar pod warunkiem że jest dobrze ukształtowana.

ocenił(a) serial na 6
IszJii

Tu nie chodzi o to, że ten serial jest perłą kinematografii lub głębokim dramatem psychologicznym ale po prostu w swoim gatunku jest wybitny. Myślę, że to jeden z najbardziej wciągających seriali jakie udało mi się zobaczyć w życiu.

ocenił(a) serial na 2
Bersi89

Mało zatem widziałeś. I w ogóle jakiż to gatunek, w którym jest taki wybitny ? Jako co ? Kino akcji klasy D ? Dajcie spokój.

rafalk13

Bardziej Dąb

PIXA_GOD

Error

ocenił(a) serial na 8
rafalk13

TROLL

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 3
rafalk13

Czytając twoje brednie nie trudno zauważyć, że te zombie z serialu są mądrzejsze od ciebie.

Srebrnobury

Po prostu nie wiesz co powiedzieć wyjątkowo Tępy zombiaku bo twój poziom mądrości to zombiaki tak jak napisałeś.

ocenił(a) serial na 3
rafalk13

Wróć do szkoły, smarku i odrób lekcje z gramatyki.

Srebrnobury

Do takiego Debila jak ty pisze się byle jak bo jestes byle kto.

ocenił(a) serial na 6
rafalk13

Powinni tu wpuszczać po skończeniu 18 lat :)

apos33

Dlatego nie pisz tu zanim nie skończysz 18 lat i nie nauczysz się samodzielnie myśleć i czytać całości :/

Srebrnobury

Na taki super argument tylko jedna odp:
PUF z shotguna ! Wybredny zombiaku !

rafalk13

Obejrzyj najpierw całość, a potem się wysilaj na te "górnolotne" opinie, bo tak tylko się ośmieszasz tym swoim marnym trollingiem. Bezsensowne wbijanie kija w mrowisko.

Ufos

Śmieszny to jesteś ty mówiac żebym obejrzał całoś, poczytaj sobie forum te a znajdziesz odpowiedź. A całość to jak bym miał ocenić to 1/10 była ocena. Przewidywalna lipa w marnym wykonaniu.

rafalk13

Hehe. Widze ,ze nie jednemu ,zakochanemu w TWD podniosłes cisnienie xd.
Ludzie , gosc ma swoje zdanie i krytykowanie go nie sprawi,ze nagle je zmieni, badz obejrzy wiecej odcinkow.
Ja ocenilem serial na 10 bo po prostu uwielbiam takie klimaty.Dla mnie serial jest genialny.
To w jaki sposob autor tematu skomentowal serial jest normalny... Zaden serial nie bedzie lubiany i ogladany przez wysztkich.
Przezywanie go od trolli i idiotow swiadczy tylko o was." Bo on jest glupi bo nie lubi tego co ja..." Prosze was, zastanowcie sie.

Nie powiem, czytajac ten temat rowniez troszke mi sie dzwiglo, ale to nie powod zeby obrazac autora za to co mysli, za jego gusta.
Pzdr. dla Autora.

użytkownik usunięty
rafalk13

co to za pajac?

mackiki

ocenił(a) serial na 9
rafalk13

Twoja teza, że serial jest płytki raczej się nie broni, bo w ogólnym założeniu fabuła jest może i infantylna, ale tak naprawdę w serialu chodzi o to, że nie zombie są najbardziej niebezpieczni, ale ludzie. W serialu na grupce bohaterów są pokazane różne postawy, emocje i ewolucje w obliczu ekstremalnego zagrożenia. Przykładem jest tu postać Carla, która w dość wiarygodny sposób pokazuje co się dzieje z dzieckiem, które zostaje rzucone w świat wszechotaczającej przemocy. Że nie jest to temat wzięty z sufitu pokazuje choćby los tysięcy dzieci w Afryce, które nagle znajdują się w środku bardzo krwawych konfliktów. Generalnie w całej grupie bohaterów serialu mamy całą gamę postaw, które mogą wywołać refleksję nad tym jak sam bym się zachował w tej czy innej ekstremalnej sytuacji. Wiadomo, że tego się przewidzieć nie da, ale jak widać w tym serialu człowiek staje czasem, przed wyborem w którym żadne rozwiązanie nie jest dobre.
TWD to obraz apokaliptyczny i równie dobrze mógłby być pokazany upadek cywilizacji bez zombie, a efekt byłby ten sam. Przychodzi mi tu do głowy porównanie z filmem "Droga". Zombie to tylko "wisienki" na torcie :) Tak dla smaczku.

Eustachy_Sromotny

Dla ciebie nasrać w łazience do kibla to nie potrzeba fizjologiczna tylko od razu do tego dokleił byś swoją śmieszna idologię ,niezły wariat jesteś. Potem pisał byś jaka to apokalipsa gowniana cie spotkała i jak nam dzieci w Afryce zazdroszczą brązowego klocka a pod koniec byś dodał (.............to tylko "wisienki" na torcie :) Tak dla smaczku.)
moja odp. smacznego.

użytkownik usunięty
rafalk13

bno i po co wkurfiasz ludzi swoim pierd...... bzdur ?? wytlumacz mi to ? nie podoba ci sie serial to odpal sobie cos bardziej ambitnego i tam trzep pod to konia

(mackiki - co to za pajac?)
(mackik -... nie podoba ci sie serial to odpal sobie cos bardziej ambitnego i tam trzep pod to konia)
........no to już wiemy kto jest pajac

użytkownik usunięty
rafalk13

no ty jestes pajac to juz wiemy a cos wiecej ?

Tak jak zacząłeś rozmowę na tym forum tak skończyłeś.

użytkownik usunięty
rafalk13

zobacz cioto jak ty zaczales rozmowe

rafalk13

Oj tak te pseudointelektualne teksty :) I like it <3