PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177500
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Kto oberwał pałką? Według mnie Madzia, bo tak by wychodziło po Ricku w prawo (Ryśka prawa).

perun_6

W komiksie Glenna zabił

ocenił(a) serial na 8
perun_6

https://www.youtube.com/watch?v=_AL3UnV5EAo
Glenn.

Mentire

Ciekawa rozkmina. Thx.
To jest też ciekawe i Glenn patrzący się w foty rozłupanych głów. Przeznaczenie?

Mentire

https://www.youtube.com/watch?v=R7vV8gCGySE

użytkownik usunięty
perun_6

Glenn na 98%(wiadomo dlaczego). 2% Abraham, twórcy mogą próbować nas zaskoczyć ale i tak ta dwójka jest pierwsza do odstrzału(też wiadomo dlaczego). Tak jak wszyscy upierają się przy tym, że to Maggie albo Rosita to ja bardzo w to wątpię. Obie mają za dużo do powiedzenia w komiksach, właśnie po śmierci tych dwóch bohaterów. A tak w ogóle nie ma innych bohaterek które mogłyby przejąć wątek, jednej albo drugiej.

Co do komiksu. Występuje tam postać Carol? Jeśli tak, to przeżyła z tyloma ranami postrzałowymi? Bo to już by była komedia. Panna niezniszczalna.

ocenił(a) serial na 6
perun_6

Występuje, ale od serialowej rożni się wszystkim. W komiksie już dawno umarła

użytkownik usunięty
AleksandreoPL

Właśnie tak, Carol w komiksie zginęła jeszcze w więzieniu.

Została w serialu tylko dlatego, że fanom spodobała się więź między nią a Darylem. Aktualnie trochę skopali jej postać, bo wcześniej mówiło się, że przejęła wątek po Andreii i ja też tak uważałem ale teraz to kompletnie zaczynają mieszać i sam już nie wiem co o niej sądzić choć to nadal maja fav postać. Liczę, że wrócą na dobre tory w jej przypadku.

perun_6

Zauważacie tylko, że jak Negan mówi "możecie oddychać, mruga i płakać" to przekazuje to do lewej strony i prawej (spoglądając na nich przez chwilę) więc odrazu można wykluczyć Glenna i Eugene'a Ponieważ na nich kończył się szereg

diablo56

Robiąc analizę obrazkową wychodzi mi na Maggie, choć teraz to już mam mieszane odczucia.

ocenił(a) serial na 10
perun_6

I dlatego Negan mówił "HE'S takin it like a champ"? He - czyli on. To wyklucza Meggi z listy.

Einshaew

Bądźmy szczerzy. Na pewno nie Maggie, bo to było by straszne, zabijając ją zabiliby nienarodzone dziecko, a tego fani raczej nie lubią.

ocenił(a) serial na 10
Cassprio

Było by 2 w 1: i spełnione wymaganie scenariusza żeby odtłuc jedna osobę, jak i dzięki temu nie musieliby szukać dziecka do grania w 7 sezonie ;P

Einshaew

Nie powiedział "he's", usunęli to. "Look at that. Taking it like a champ!"

ocenił(a) serial na 8
diablo56

A co z nagraniem wyżej? Fałszywe?

ocenił(a) serial na 5
kacperowski20

Moim zdaniem to nagranie jest zlepkiem krzyków z innych odcinków TWD. Zmontowano je, by ludzie mogli zabić czas i próbować odkryć prawdę, której nie ma. A nie ma, bo twórcy najpewniej nie podjęli jeszcze decyzji kto ma zginąć. Będą pewnie sondować fora fanowskie i nie wykluczone, że wykorzystają ten fortel, by renegocjować kontrakty niektórych aktorów.

ocenił(a) serial na 8
perun_6

A ja cię zaskoczę bo mi się wydawało że Rick....

ocenił(a) serial na 7
pawellos10

ale nie może być raczej Rick bo jest on "nieśmiertelny" bo serial opiera się głównie na jego postaci

pawellos10

Głównego twardziela nie uśmiercą. Nie może to być Rick bo wyliczanka poszła dalej, po Ricku, idąc w naszą lewą stronę była Madzia, potem reszta a Glenn jakoś na końcu wężyka. Do niego Zły Porucznik nie dojechał z wyliczanką. Jeśli w ogóle jechał po kolei bo ostatnie bum mógł zrobić na losowo wybranej osobie.

ocenił(a) serial na 7
perun_6

https://www.youtube.com/watch?v=KwxKvLILcKM
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/t31.0-8/12970834_9702556197168 25_1338307922749263902_o.jpg

Sry za jakość ale niestety wszystko blokują. Jak dla mnie to ktoś z lewej strony Ricka biorąc pod uwagę światło. I myślę że odpada Sasha bo wygląda to tak jak by Neegan poszedł trochę dalej od Ricka. Czyli pozostaje Aaron, Carl, Eugene.

ocenił(a) serial na 7
pawellos10

nie bo powiedział, że jak ktoś zacznie krzyczeć czy coś robić maja wydłubać 2 oko Carla i dać ojcu do zjedzenia. Albo jakoś tak

ocenił(a) serial na 5
perun_6

Zróbcie sobie screen jak widać wszystkich bohaterów klęczących przed Neganem i wyliczajcie w lewo do 20 zaczynając od Ricka... Proste. Ja już wiem kto

ocenił(a) serial na 10
wito_filmweb

Abraham?!

ocenił(a) serial na 10
emde85

Dla mnie to jeden z lepszych odcinków Z początku wydawało mi się że nic gorszego od Terminusa nie może się zdarzyć a jednak Człowiek jest zdolny do wszystkiego i to rzecz bardziej przerażająca niż te całe trupy... Nie mogę doczekać się kolejnego sezonu jak nigdy dotąd Nie ważne kto zginął Logicznie powinno uśmiercić Youggina (sorki za pisownie) gdyż pożegnał się z grupą miał się poświęcić...

ocenił(a) serial na 3
perun_6

Juz wiadomo. Abraham i gleen :)

perun_6

jestem prawie pewna że padło na Aarona. Odliczając do 20 ( zaczynając od Ricka w JEGO prawą stronę) wyliczanka kończy się na Aaronie. Oprócz tego, na chwile przed tym jak Negan wskazuje swoją ofiarę widać twarz Ricka a na niej cień Negana jak przed nim przechodził, i widać że Negan poszedł na Ricka lewą strone, czyli Sasha, Aaron, Carl, Eugene. Carla można wykluczyć od razu, bo to postać zbyt ważna dla kolejnych sezonów. Sashy nie zabił bo Negan (a przynajmniej jego komiksowa wersja) o dziwo bardzo szanował kobiety i ich nie krzywdził. Eugene też odpada, bo gdy Negan mówi "możecie oddychać, możecie mrugać...." patrzy na osoby po lewej i po prawej stronie od ofiary. Czyli to nie Eugene skoro on zamykał szereg i nikogo po swojej jednej stronie nie miał. Zostaje Aaron, który został na siłę wciśnięty do całej sceny, jest może niespecjalnie lubiany, co tłumaczyłoby dlaczego nikt się nie odezwał jak go wybrał. Ponad to, Negan powiedział "look at that. taking it like a champ" tak jakby sie po danej osobie zupełnie nie spodziewał że po jednym uderzeniu jeszcze będzie dychać, a niestety właśnie Aaron robi wrażenie troche cieniasa który padnie od razu. Taka moja mała teoria :)

diabolique90

a w ogóle to jak się wsłuchać w momencie jak Negan uderza swoją ofiarę po raz pierwszy, to słychać ciężki oddech ofiary i jej "pojękiwanie" po czym słychać że to na pewno mężczyzna, głos nie pasujący do nikogo innego poza Aaronem. Ale żeby to usłyszeć to trzeba mieć przynajmniej przyzwoite słuchawki bo nakłada się tam na siebie mnóstwo przeróżnych dźwięków. Scena swoją drogą strasznie creepy