PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177538
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Witam jak myślicie jak może sie zakończyc ten serial ? czy znajdą jakies antidotum ? a moze serial
bedzie sie ciągnął ze 15 sezonów w co wątpie ! jakieś propozycje ? pozdrawiam

killer83_2

Ja myślę, że kiedy Rick sobie palnie w łeb to wtedy skończy się serial.Może tak być, że się zabiję, władzę po nim przejmuje Carl i twórcy pozostawiają nas z zakończeniem otwartym, tzn.po prostu widzimy całą grupę oprócz Ricka żywą i wielki napis KONIEC.Według mnie to byłoby strasznie chamskie xD

ocenił(a) serial na 6
killer83_2

Masz na myśli podróbę , remake z 2004. Bo oryginał Romero z 1978 inaczej się zaczynał i
dużo bardziej klimatycznie. W studio tv, a potem akcja policji. I ta muzyka Goblins.

ocenił(a) serial na 7
returner

Oczywiście. Obejrzałem dwa filmy, oba są fantastyczne, "podróba" to raczej obraźliwy zwrot, jak na remake naprawdę dał radę. Zresztą Zack Snyder dobrym reżyserem jest.

ocenił(a) serial na 6
killer83_2

Powiedzmy, że jedynymi remakami lepszymi od oryginały jeśli oryginał był dobrym filmem był:
Coś 1982, Człowiek z blizną 1983, Mucha 1986.

A remakami, które dorównały oryginałom - Krąg 2002, Wzgórza mają oczy 2006.

Świt 2004 jest solidnym filmem, ale oryginał jednak jest lepszym filmem.
Bardziej zapada w pamięć. Ma mocniejszy klimat i świetną ścieżkę dźwiękową.
Nie podobało się mi w remaku, że pojawiły się zombie sprinterzy - od razu było skojarzenie do parodii,
pastiszu o zombi "Powrót żywych trupów" 1985

ocenił(a) serial na 7
returner

Dałbym jesz "Teksańską Masakrę Piłą Mechaniczną Początek" Choć to nie bardzo Remake, ale dorównuje pierwszym częściom gdzie przy chyba 4 części to się rzadko zdarza ;)

ocenił(a) serial na 6
WTTW_FILM

Remake teksańskiej był w 2003 roku i raczej nie można nazwać go filmem,
który dorównał oryginałowi z 1974 choć ogólnie nie był zły.
Teksańska 1974 imdb 7,5
Teksańska 2003 imdb 6,2

Film o którym mówisz to prequel remake z 2006 imdb 5,9.
Dość podobny do remaku.
http://www.filmweb.pl/Teksanska.Masakra.Pila.Mechaniczna.Poczatek

ocenił(a) serial na 7
returner

Dokładnie o to mi chodziło, nie był wysokich lotów ale przyzwoicie się go oglądało.

kojotoss

Ja mam troche inna teorie,pamietacie 1 scene z calego serialu?Rick idzie sam droga z czyms w stylu kanistra albo czegos takiego,wyglada raczej na dosc wycienczonego i zalamanego po czym zabija przemieniona dziewczynke z pluszakiem po czym leca napisy,mysle ze serial to nie bedzie o tyle jego sen czy cos ale retrospekcja i ostatnim odcinkiem bedzie to co widzimy na poczatku 1-wszego odcinka serialu czyli z calej ekipy przezyje tylko Rick ktory zapewne i tak po czasie umrze