Witam jak myślicie jak może sie zakończyc ten serial ? czy znajdą jakies antidotum ? a moze serial
bedzie sie ciągnął ze 15 sezonów w co wątpie ! jakieś propozycje ? pozdrawiam
Ja myślę, że kiedy Rick sobie palnie w łeb to wtedy skończy się serial.Może tak być, że się zabiję, władzę po nim przejmuje Carl i twórcy pozostawiają nas z zakończeniem otwartym, tzn.po prostu widzimy całą grupę oprócz Ricka żywą i wielki napis KONIEC.Według mnie to byłoby strasznie chamskie xD
Masz na myśli podróbę , remake z 2004. Bo oryginał Romero z 1978 inaczej się zaczynał i
dużo bardziej klimatycznie. W studio tv, a potem akcja policji. I ta muzyka Goblins.
Oczywiście. Obejrzałem dwa filmy, oba są fantastyczne, "podróba" to raczej obraźliwy zwrot, jak na remake naprawdę dał radę. Zresztą Zack Snyder dobrym reżyserem jest.
Powiedzmy, że jedynymi remakami lepszymi od oryginały jeśli oryginał był dobrym filmem był:
Coś 1982, Człowiek z blizną 1983, Mucha 1986.
A remakami, które dorównały oryginałom - Krąg 2002, Wzgórza mają oczy 2006.
Świt 2004 jest solidnym filmem, ale oryginał jednak jest lepszym filmem.
Bardziej zapada w pamięć. Ma mocniejszy klimat i świetną ścieżkę dźwiękową.
Nie podobało się mi w remaku, że pojawiły się zombie sprinterzy - od razu było skojarzenie do parodii,
pastiszu o zombi "Powrót żywych trupów" 1985
Dałbym jesz "Teksańską Masakrę Piłą Mechaniczną Początek" Choć to nie bardzo Remake, ale dorównuje pierwszym częściom gdzie przy chyba 4 części to się rzadko zdarza ;)
Remake teksańskiej był w 2003 roku i raczej nie można nazwać go filmem,
który dorównał oryginałowi z 1974 choć ogólnie nie był zły.
Teksańska 1974 imdb 7,5
Teksańska 2003 imdb 6,2
Film o którym mówisz to prequel remake z 2006 imdb 5,9.
Dość podobny do remaku.
http://www.filmweb.pl/Teksanska.Masakra.Pila.Mechaniczna.Poczatek
Dokładnie o to mi chodziło, nie był wysokich lotów ale przyzwoicie się go oglądało.
Ja mam troche inna teorie,pamietacie 1 scene z calego serialu?Rick idzie sam droga z czyms w stylu kanistra albo czegos takiego,wyglada raczej na dosc wycienczonego i zalamanego po czym zabija przemieniona dziewczynke z pluszakiem po czym leca napisy,mysle ze serial to nie bedzie o tyle jego sen czy cos ale retrospekcja i ostatnim odcinkiem bedzie to co widzimy na poczatku 1-wszego odcinka serialu czyli z calej ekipy przezyje tylko Rick ktory zapewne i tak po czasie umrze