PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177916
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Zastanawia mnie jedna rzecz, skoro zombie jedzą również zwierzęta krowy, kury, jelenie, szczury itd to dlaczego ugryzione zwierzęta nie przemieniają się w zombie ?? Jest to spore niedociągnięcie moim zdaniem.

inovation2

wirus działa tylko na ludzi

to30

aha no chyba że tak a było to powiedziane jakoś w serialu ? Czy sam tak przypuszczasz ? Swoją drogą farta mają te zwierzęta.
Mam nadzieję, że w kolejnych sezonach dowiemy się skąd się wziął wirus i co się dzieje z resztą świata.

ocenił(a) serial na 4
inovation2

Do drugiego: no raczej nie.

Badly

Też mi się tak wydaje, wielka szkoda. Rządy na pewno nie upadły były przygotowane na taką apokalipse, pewnie siedzą gdzieś zabunkrowani w schronach przeciwatomowych albo żyją na okrętach na oceanie czy jakiś wyspach. Nawet była chyba o tym wzmianka w serialu.

ocenił(a) serial na 6
inovation2

Nie było wzmianki

kaliban

Tak masz rację pomyliło mi się z Świtem Zywych Trupów 2004 :P

inovation2

Też o tym myślałem. Na szczęście ten wirus jest selektywnie łaskawy. Dotyka tylko ludzi. Wyobraź sobie, co by się stało, gdyby wirus zaraził szczury. Ludzkość ginie w 24 godziny. Zresztą, o tym opowiadał inny film: The Thing. Naukowiec w bazie, po prostej symulacji miał jasny wynik: w 24 godziny cała ludzkość jest zarażona.

marcin_abramczyk

Tak masz rację pamiętam to oglądałem ten film. W TWD chyba równie szybko się rozprzestrzenił skoro wszyscy ludzie noszą go w sobie.

inovation2

w zasadzie czy widzieliście w tym serialu jakiegokolwiek kota? jakoś wątpię by zombie wszystkie wyłapało... :)

skaltka

no dokladnie malo zwierzat w tym serialu :D psa chyba tez zadnego nie bylo nawet w Woodbery... tylko sarny jelenie sowy bydlo kury i trzoda chlewna na farmie :)

ocenił(a) serial na 6
inovation2

Pewnie dlatego że takie zwierzęta chcący trzymać na planie to trzeba o nie dbać, a to też są koszta.

Tortuga033

ale serial byłby od razu bardziej realistyczny :)

ocenił(a) serial na 6
skaltka

Mnie tam nie zależy na jakieś zwierzynie biegającej po łąkach i ulicach.

Tortuga033

Ale fajny był by motyw z jakims zwierzakime np jak w Jestem Legendą.

ocenił(a) serial na 6
inovation2

No tylko jak już to raczej kot, bo pies jakby zaczął szczekać to przyciągał by Szwędaczy ;]

ocenił(a) serial na 6
skaltka

szczególnie gdyby carl znalazł gdzieś dwumiesięcznego kota dla swojej siostrzyczki i pokazywaliby jak mala rośnie razem z tym kotem ;p

ocenił(a) serial na 10
skaltka

Przecież w pierwszym sezonie, gdy Rick , Glenn , T-Dog i Daryl wrócili po broń do miasta i trafili do domu starców były pokazane krwiożercze bestie w koszykach :)

inovation2

A nie, bo psy były! W Atlancie, o ile dobrze pamiętam. Ale racja, nawet szop czy borsuk był, a kota nie było. :) A jak tak dalej będzie, to Dixon wybije wszystkie wiewiórki w promieniu 20 kilometrów od więzienia :)

inovation2

Heh masz pojecie taki atak kur - zombie albo np . gołąbki zombie podlatuje taki i za uszy cię łapie ...... dawaj mózg zjem ci gooooo!!!!

ocenił(a) serial na 8
inovation2

W 1 odc. 1 sezonu kiedy Rick razem z Shane'em jechali drogą na akcję.. na szosie pokazany był kruk, który je padlinę.. o ile dobrze mi się wydaje..

ocenił(a) serial na 4
inovation2

w którymś odcinku były burki szamające jakieś ludzkie truchła.
aaaaa no i jak szli do Woodbery to chatynce znaleźli mumie pieska - "Lessie jednak znalazł droge do domu...." :)

Ale tak na serio to nie wydaje mi się zeby bez zwierzaków było mniej realistycznie. Logiczne że wszystko co zeżarte nie zostało to zdziczało i nie łasi się do ludzi, tylko gdzieś przemyka i poluje....

ocenił(a) serial na 8
Deddlith

Wszystko ok, tylko to piszę się Woodbury, a nie Woodbery :)

ocenił(a) serial na 4
StrangeGuy

też może być :)

ocenił(a) serial na 8
inovation2

W poradniku max brooks - zombie survival jest opisane, że wirus działa tylko na ludzi. A zwierzęta wyczuwają w pewien sposób zombie i trzymają się od nich z daleka. Myślę, że w TWD jest podobnie.