PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177616
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

news.

ocenił(a) serial na 9

Z tego co ja wiem (amerykanskie strony z wywiadami / zagraniczne fora dla fanow / wlasnych
domyslach):

1.Ludzie w ''Terminus'ie'' to zgrana grupka ludzi ktorzy bardzo dobrze sie znaja . poczatkowo
przyjmowali nowych . potem ocenili ze nie sa w stanie ich wyzywic . zakonczyli etap przyjmowania
nowych . nastala era glodowa poniewaz brakowalo jedzenia .pierwsze zgony z zaglodzenia .
wymyslono plan . w strategicznych miejscach (tory to najlepsza mozliwa lokacja - wielu nimi
podrozowalo i w wiekszosci przecinaly lasy w ktorych ludzie szukali schronienia ) rozmieszczono
tablice pamietajmy rowniez o komunikacie radiowym. ludzie przy wejsciu zostali nabierani na
propagande. kwiaty , usmiechnieci ludzie , oplotowanie i usmiechnieta gotujaca pani . do tego
wszystkiego stala regulka ktora slyszal kazdy nowy. nowi zostali umieszczani w kontenerach
(ponumerowanych) nastepnie zabijani , ''gotowani'' i .. zjadani . ilosc ludzi ktora przybywala
zaskoczyla ''termitow'' . wiec potem zabijano ludzi i mrozono ''na pozniej''. i tak Carl na poczatku
byl czestowany ludzkim miesem . co do ''sanktuarium'' - ludzie widzac zombie apokalipse
przestali wierzyc w Boga . stworzyli wlasna religi- dzialali na zasadzie sekty a prawa w niej
panujace pomoagaly w utrzymaniu porzadku na terenie terminusa.

2.co do bohaterow wiemy tylko tyle ze przezyje : Rick , Carl , Beth , Ford , Espinosa , Porter ,
Gareth i Tara . z aktorami odgrywajacymi role: Tary , garetha i Forda podpisali kontrakty wiec
mozemy spodziewac sie ich na dluzej ..

3. niestety najprawdopodobniej usmierca moich dwoch ulubionych bohaterow Daryla i Tyress'a .
Norman Reedus powiedzial w wywiadzie ze bedzie musial przeprosic wszystkich fanow ale
najprawdopodniej aby skupic sie na innych projektach bedzie musial zrezygnowac z serialu .
podobno u niego teraz lawina propozycji . co do tyreesa - polubilem bardzo te postac i pozytywnie
mnie zaskoczyli ze tak dlugo trzymaja ja przy zyciu (pamietamy co zrobiono np z oscarem).
tlumacze to tak ze chca oslabic grupe. obecnie mamy w niej przynajmniej 6 ''super bohaterow''
ktorzy wlasnorecznie moga pokonac watahe walkerow. np Rick , michonne , tyreese , maggie ,
ford , espinoza , daryl czy sasha ..

4.tylko pierwsze 4 odcinki beda w poznanej lokacji . potem juz podroz do washington dc.

5.skoro podroz do dc logiczne ze espinoza , ford i porter musza przezyc .

6.wiemy rowniez oficjalnie ze do glownych bohaterow dolaczy zupelnie nowa postac. pewnie w
polowie lub pod koniec sezonu - poznana w drodze.

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

no super.... czyli znowu to samo..... polubie jakiegoś bohatera i bum, muszą go uśmiercić -Daryl nie!!! a wiadomo co z Gleenem? Przeżyje?

ocenił(a) serial na 9
Agaa_6

tworcy nie potwierdzili usmiercenia daryl'a . to slowa samego aktora ktory chce poswiecic sie innym projektom (a szkoda bo to moja ulubiona postac) trzymam kciuki ze jeszcze zmieni zdanie . nie doczytalem sie niczego na temat azjaty :)

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

mam nadzieja że Gleena nie zjedli :).... ale sądząc po tym ze jego zegarek trzymał jeden z kanibali to świetlana przyszłość go chyba nie czeka... niestety

ocenił(a) serial na 9
Agaa_6

wydaje mi sie ze nie usmierca bohatera ktory jest z Nami od samego poczatku :) zbyt duzo czasu poswiecili na jego zwiazek z maggie by go teraz zabijac. tak mysle . inaczej ma sie sprawa z tyrees'em aka mlotek man'em ;) jest niezbyt dlugo w serialu .. moga go usmiercic :/

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

pozostaje jeszcze tylko jedno pytanie : jakim cudem do października mam wytrzymać?! :D pozdro dla fanów TWD...

ocenił(a) serial na 6
rottweiler93

co ty za glupoty wypisujesz? gdzie niby reedus powiedzial ze chcialby odejsc? kazda jego wypowiedz jaka slyszalam to taka ze boi sie rozmow z tworcami bo to moze byc TA rozmowa. ale z checia poczytam ilub obejrze potwierdzenie twoich slow.

ocenił(a) serial na 9
sthrashne

uwazaj na slowa z tymi glupotami . radze wiec uzyc wujka google i poszukac - to nie boli . dopiero wtedy oceniac czy glupoty czy nie .. niestety na filmwebie nie mozna wklejac linkow z inncych portali . kolega nizej juz o tym wspomnial Norman nawet po 3 sezonie juz zastanawial sie czy nie odejsc ..

ocenił(a) serial na 6
rottweiler93

chyba za dużo pudelka naczytaliście sie wszyscy. producenci łeb by mu urwali za takie gadanie, to po pierwsze. jedyne co jest prawdą to to, że mówił ze ma dużo nowych ofert. tyle.
i jakoś ciezko mi uwierzyc w to, że nie potrafisz obejść wielkich zabezpieczeń filmweba...

ocenił(a) serial na 9
sthrashne

technologia sony vaio niestety Girl .. probowalem :/ producenci sobie moga .. daryl jest jedna z najbardziej lubianych postaci w twd wiec to oni musza walczyc o kontrakty dla aktorow nie przeciwnie ..

ocenił(a) serial na 6
rottweiler93

www.facebook.com

ocenił(a) serial na 6
sthrashne

no nie da sie, faktycznie.

ocenił(a) serial na 9
sthrashne

http://www.wetpaint.com/walking-dead/articles/2014-03-28-season-5-spoilers-what- happens-next

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

http://www.wetpaint.com/walking-dead/articles/the-walking-dead-spoilers-is-daryl -dixon-going-to-die

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

http://gameplay.pl/news.asp?ID=84299

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

http://www.wetpaint.com/walking-dead/articles/2014-03-28-season-5-spoilers-what- happens-next

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

http://www.strefawalkingdead.pl/forum/sezon-5/sezon-5-garsc-informacji/

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

http://hollywoodlife.com/2014/03/31/walking-dead-season-5-spoilers-season-4-fina le-terminus/

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

nie moglem udostepnic jednego z wazniejszych ..
wiec wpisz w google ''zmiany w obsadzie 5sezonu the walking dead'' linkow wrzuce w wolnym czasie .

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

*reszte linkow.

ocenił(a) serial na 6
rottweiler93

żaden z tych linków nie potwierdza Twoich słow. wszystko to tylko przypuszczenia, wiec nastepnym razem radze nie wymyslac...

ocenił(a) serial na 9
sthrashne

wiesz swoje.. wszystko nie liczac pkt1 ktore jest moim fanowskim scenariuszem jest prawda.. twoj koci wyraz twarzy od pazdiernika bedzie najlepszym wynagrodzeniem . ja jeszcze odnajde te linki do stron,,

ocenił(a) serial na 9
sthrashne

i z cala pewnoscia wymyslanie i wypiysywanie bzdur dostarczalo by mi mase satysfakcji . ahh ta polska spiskowa teoria dziejow .

ocenił(a) serial na 6
rottweiler93

prosiłam Cię o link potwierdzający Twoje słowa jakoby Reedus chwalił się, że chce opuścić TWD. To ty najpierw wymyślasz, że na filmwebie nie można wklejać linków, a później wysyłasz mi mase jakiegoś ścierwa pisanego przez z du py wziętych 'dziennikarzy', po czym w sumie sam przyznajesz, że to nie te linki i Ty poszukasz jeszcze i na koniec jeszcze to ja niby lubie teorie spiskowe. F U C K L O G I C
przeczytałeś to na jakimś forum, pewnie filmwebie, uznałeś za prawde, przyznaj, że to bzdura i tyle.

ocenił(a) serial na 9
sthrashne

jezelie chwalil sie ze odchodzi - to znaczy ze albo zle zrozumialas albo ja to ze przedstawilem .. wspomnial w wywiadzie (podobno nie jednym ale ja widzialem jeden akurat) ze mocno mysli o nie wypelnieniu kontraktu . ma duzo propozycji nie wyrabia sie z praca a i nie chce pewnie zostac zaszufladkowany w roli . (chociaz ma na koncie kilka dobrych filmow..) . nie musisz mi wierzyc.. ja jak znajde to zrodlo momentalnie postaram sie to wyslac . do teraz na filmwebie nie moge udostepniac linkow z wielu stron - dlatego myslalem ze nie mozna wcale .. ja nie potrafie nadal sobie odp po co mial bym klamac i jaki byl by w tym cel ..

ps. zgadza sie niekiedy zagladam na najwieksze polskie forum fanow serialu twd . ale nic z tej strony nie udostepniam a to co tam jest napisane to podobnie jak pkt1 wyzej spekulacje entuzjastow serialu i masa plotek :) i producenci praktycznie do samej premiery (tak jak w przypadku ostatnich sezonow) nie mowia prawie nic w obawie o ogladalnosc. najwiecej wychodzi od aktorow i ''podgladaczy '' miejsc krecenia . aktorzy nawet niekiedy przypadkowo strzelaja newsami.

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

jeśli chodzi o problem uśmiercenia jakiś ważnych postaci typu Andrea , Merl, Daryl - mogliby zastosować taktykę zagubienia i powiedzmy jakby ktoś się uparł to za dwa sezonu mógłby się odnaleźć. Motyw Merla z pierwszego sezonu czy choćby Morgana.

ocenił(a) serial na 9
Mikael82

dokldnie tak .. w serialu zagubieni zrobili to genialnie . a w twd np z ciemnoskorymi znajomymi ricka z drugiego odcinka pierwszego sezonu rowniez :) to zawsze taki elemnt zaskoczenia. chociaz teraz z beth bedzie podobnie;) (jednak oby nie usmiercili daryla - postac bezbledna ) )

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

Daryla przydałoby się właśnie odsunąć.Wszyscy nabraliby by takiego dystansu i postać też może by się nieco ogarnęła.

Miałem nadzieje ,że w momencie odłączenia od grupy Daryla w 3 sezonie , kiedy to odszedł z Merlem zastosują właśnie tą taktykę. Czyli odeszli gdzieś nie wiadomo gdzie i może za dwa sezony się znów spotkają, a tak - uśmiercili Merla i zrobili z Daryla ciapowatego- stryjecznego wujaszka Ricka

Mikael82

Dokładnie zepsuli Daryla i uśmiercili Merla, gdzie mogli z nimi robić co chcieli (nie ma ich i nie było w komiksie, więc nie ogranicza ich) odsunąć ich na 2 lub 3 sezony. Teraz tylko kolejny powrót (może na dłużej tym razem) Morgana może być ciekawy. A Beth mało mnie obchodzi i może wrócić nawet za 20 sezonów (chyba, że z jej powrotem, zadebiutowałaby jakaś nowa, dobrze "napisana" postać, ale to jest mało prawdopodobne i bardziej powróci w stylu Carol - wyskoczy z krzaków nie wiadomo kiedy xD).

ocenił(a) serial na 9
tiger31648

ja tam kupuje nawet tego ciapowatego daryla:P troche wiecej placze i sie zamartwia ale nadal sam zabija stada walker'ow itd . niestety nie czytam komiksu wiec nie wiem czy tam rowniez ma kusze ale glownie dzieki niej stal sie charakterem a'la super bohater . tego typu persony to codziennosc w stanach typu dakota x2 , tereny wiejskie georg'ii , albama , arkansas , iowa itp tam mysliwi z kusza to normalnosc- w polsce np jest to niestety zabrionione - nawet posiadanie zabronione.. ''redneck'' jak nawet sam siebie i merla nazwal kiedys w serialu - ukazuje najlepiej mentalnosc .

rottweiler93

Jak wyżej napisałem nie było ani Daryla ani Merla w komiksie (Darabont stworzył ich na potrzeby serialu), więc mogli zrobić z nimi co chcieli, ale dla Daryla wybrali nie tę drogę co powinni wybrać, no ale nie ma Darabonta, więc wymyślają jakieś "pierdoły". Merle może i zabili, ale nie zniszczyli jego postaci (może poza tym jego "nawróceniem"), tak jak Daryla. Na początku był badassem, i taki powinien zostać.

ocenił(a) serial na 9
tiger31648

troche badassem jeszcze jednak jest aby tylko chociaz te nutke zostawili w nim . tworca jak na moje chodzilo o ukazanie metamorfozy z zera na bohatera (pod wplywem przyjaciol (glownej grupy) i znajomosci z kims duzo lepszym niz merle (carol beth itp itd)) otwieranie sie daryla z biegiem czasu . taki kontrast wobec transformacji shana . z merlem to inna sprawa czy przed smiercia sie zupelnie zmeinil nie mozna w 100% ocenic . mozliwe ze to chwilowki na tle alkoholu i przeblyskow co do milosci do braciszka.

ps. sorry za brak pol znakow.

rottweiler93

Tak czy siak ta metamorfoza im nie wyszła (nie wychodzi) do końca (po co ta "impreza alkoholowa" z Beth, można było się obejść bez tego; metamorfozy Ricka odbywają bez zbędnych pierdół, przemiana Shane'a również nie miała zbędnych pierdół, a u Daryla jakieś płacze, spalenie chatki nocą i faker w jej stronę - rozumiem, że to spalenia chatki i faker to powiedzenie przeszłości "wal się", no ale mogli zrobić to w dzień i bez tej alkoholowej "imprezy").

ocenił(a) serial na 9
tiger31648

z tym alkoholem tak jak napisales beth chciala odzielic sie od przeszlosci w ktorej ojciec nie pozwalal jej pic. to takie symboliczne jak na moje mialo byc tabula rasa nowy rozdzial otwarty . dodatkowo w tym odezwala sie dobra strona duszy daryla ktory widzial ile mloda przezyla ostatnio i chcial jej ''jakos'' to wynagrodzic - ryzykujac zycie zdobywajac trunek itd pokazal tez ze potrafi sie bawic tak jak kiedys a jak wiem kochal wypic .

rottweiler93

Przydałyby się jeszcze jakieś linki, żeby móc rozróżnić co jest treścią z wywiadu, co teorią z forów, a co domysłem ;)

Reedus odchodzi już odkąd zacząłem się udzielać na forum ;D

Co do ostatniego punktu - obstawiam księdza z komiksu (nie kanibala xD), który w serialu zapewne uratował Beth.

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Redus odszedł tak bardzo, że wrócił do TyWyDy jeszcze raz i teraz robi drugie okrążenie ;]

A co do rewelacji z internetóf... dzieci :) dopiero zaczęły się zdjęcia, to wszystkie założenia mogą się jeszcze zmienić miliard razy! :)

Lepiej spokojnie poczekać do października (to szybko zleci, wierzcie mi:) niż teraz analizować przyszły sezon na podstawie domysłów, plotek i tym podobnych. Po prostu możecie się srogo rozczarować :)

Pamiętacie Tomba2525 :)?

ocenił(a) serial na 9
Einshaew

ostroznie Prosze Ciebie z tymi dziecmi :) uwierz mi na slowo ze jestem starszy od Ciebie , z cala pewnoscia wyzszy (trudno w sumie niestey byc wyzszym ) i ciezszy (ironizujac). temat zostal stworzony w celu utworzenia dyskusji entuzjastow dobrego serialu .. tyle. dla tych ktorzy czekajac do pazdziernika chca podyskutowac o lubianej przez siebie produkcji . to tylko zbior informacji i plotek - nie podoba sie nie komentuj . proste. Serdecznie Pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
rottweiler93

Chill out, nie mam zamiaru siać fermentu na Twoim wątku :) Zresztą, Pieseuy, powinny trzymać sztamę, zgadza się :)?

ocenił(a) serial na 9
Einshaew

dokladnie , luuz ;))

użytkownik usunięty
rottweiler93

Ile masz wzrostu w takim razie?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
Valdoraptor23

Obys mial racje:))

ocenił(a) serial na 9
Valdoraptor23

Sa i linki ;) nie wszyskie ale uzupelnie.

Valdoraptor23

"Reedus odchodzi już odkąd zacząłem się udzielać na forum"
on tak umiera już któryś sezon, tfu! co ja mówię, nie raz co odcinek! A w rzeczywistości umierają tylko kolejne jego fryzury.
Za to Żelaźni Ludzie, pewni na stówę, że wyżyją, padają jak muchy :D

emo_waitress

W ZSRR to TWD odchodzi z Reedusa ;)

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

In Soviet Russieu TyWyDyeu liwz Riiduz!

Fiksed baj Prezydent Pieseu, Wow! Such englisch much góód spellink!

Valdoraptor23

Reedus zaczyna niebezpiecznie blisko orbitować wokół Czaka Norisa :o

ocenił(a) serial na 9
rottweiler93

Probowalem do posta dolaczyc linki skad te informacje. abyscie mieli wszyscy potwierdzenie moich slow . filmweb jednak widocznie nie przewiduje udostepniania meterialow z innych stron:/ wyskakuje mi blad..

ocenił(a) serial na 7
rottweiler93

Daryl nie zginie,bardziej bym sie martwił o Carol,Glenna albo Maggie oraz Abrahama(albo kogos z tej trojki od niego),tak samo Bob,jakos nie przekonje mnie ta postac

ocenił(a) serial na 7
rottweiler93

Gratuluję opierania się na "garści niezobowiązujących przewidywań"

Problemem jest to, że wszystko to są przewidywania i wymysły. Ty to dajesz na fakt, a potem dziwisz się, że zostajesz wyśmiany.

Argumenty typu użyj google i poszukaj też są idiotyczne. TY podajesz informację, więc TY powinieneś podać źródło informacji. A tak na tą chwilę wiemy, że część z nich jest na pewno niezgodna z prawdą (vide Reedus który chce odejść bo ma inne projekty mimo, że ma kontrakt O.o).

Także na przyszłość.
Najpierw dowody, potem pisanie. A nie oparcie się na przewidywaniach cudzych i marnych portalach plotkarskich.

ocenił(a) serial na 9
Dealric

GDYBY CI SIE CHCIALO odzukal bys sam wypowiedzi aktorow odgrywajacych role portera i maggie i ich wypowiedzi. krytykowac kazdy idiota potrafi .. nie wiem czy kojarzysz serial jak poznalem wasza i matke i postac marshalla ktory rowniez mimo kontraktu po 6 i 7 sezonie postanowil odchodzic .podwyzka zadrcydowala o zmianie decyzji ..