PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177512
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

szukam najlepszych filmów o zombie. propozycje?

ocenił(a) serial na 9
talonkarde2

Dla mnie najlepszy to PORANEK ŻYWYCH TRUPÓW z 1978 roku, make-up nie powala ale fabuła i sceny gore bardzo na plus

ocenił(a) serial na 8
talonkarde2

Zdecydowanie polecam:
W domu zombie / Dead Set (miniserial)
28 dni później
Chyba najbardziej zbliżone klimatem i pomysłem do Walking Dead. W obu produkcjach podobnie jak w w/w to nie sceny akcji i gore( chociaż tych nie brakuje) ale zachowania ludzi i ich wola przeżycia stanowią najciekawsze aspekty filmu . Polecam.

ocenił(a) serial na 8
talonkarde2

Dla mnie najlepszy film w tej tematyce to Powrót żywych trupów.

ocenił(a) serial na 8
Torain

Teraz też mi się przypomniał jeszcze jeden świetny film, tylko nie pamiętam tytułu. Był on bodajże czarnobiały. Głównymi bohaterami byli murzyn i blondynka. Zamknęli się w domu z innymi ludźmi, który był oblężony przez zombie. Jeśli ktoś pamięta tytuł, byłbym wdzięczny. Pamiętam jak się skończył, bo na tamte czasy, takie zakończenie szokowało.

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Żywy z domu uciekł tylko murzyn. Szedł drogą, kiedy dostał kulkę w głowę bo policjanci wzięli go za zombie.

ocenił(a) serial na 8
Torain

http://www.filmweb.pl/Noc.Zywych.Trupow ?? Tutaj murzyn i blondynka uwięzieni są w domu...ale, o ile dobrze pamiętam to blondynka wróciła z odsieczą po murzyna, gdy ten okazał się być już zombie.

ocenił(a) serial na 8
karols22

Natomiast faktycznie jedna z bardzo wrednych postaci pod koniec filmu dostaje kulke w łeb( mimo, że nie jest zombi, a blondyna o tym doskonale wie:))

ocenił(a) serial na 8
karols22

Dzięki wielkie. To jest to. Możliwe że przekręciłem trochę ;) Oglądałem jak miałem z 10 lat :). Jeszcze raz dzięki.

Torain

to o czym pisałeś to z wersji kolorowej http://www.filmweb.pl/film/Noc+%C5%BCywych+trup%C3%B3w-1990-33380
w wersji czarno białej tez kulkę na końcu dostaje murzyn tylko że w domu wyglądając przez okno jak dobrze pamiętam

ocenił(a) serial na 8
Tibn

Tak to prawda- tam na górze mój błąd
-murzyn kulkę dostaje w czarno białej wersji wyglądając przez okno
-w remake (kolorowy) murzyn wychodzi z piwniczki domu już jako zombi
Swoją drogą mamy więc : wersja czarno biała( 1968), wersja kolorowa filmu z 1968 i remake z 1990, w którym zmieniono fabułę i śmierć murzyna. Nie wiedziałem swoją drogą, że jest ich tyle...

karols22

tyle tych filmów że można nie pamiętać

ocenił(a) serial na 9
talonkarde2

noc zywych trupow z 1968,ziemia zywych trupow,parodia,ale moim zdaniem genialna shaun of the dead:)

ocenił(a) serial na 10
talonkarde2

Proponuje z filmów :

28 dni później,
28 tygodni później
Świt żywych trupów z 2004 r.
Horda z 2009 r.

a z seriali ,,Dead Set,,

talonkarde2

oprócz już wymienionych warto zobaczyć także The Dead
http://www.filmweb.pl/film/Dead%2C+The-2010-532564
to jeden z najlepszych, a może nawet najlepszy film tego typu ostatnich lat. Niesamowity klimat.

Nikt nie wymienił Resident Evil. Wszystkie części warto zobaczyć. Klimat raczej taki sobie, ale jest to najlepsze filmy akcji o zombiakach z niezłymi efektami CGi

ocenił(a) serial na 10
elvira_

Nikt nie wymienil Resident Evil , bo mialo byc o najlepszych filmach ;-)
Seria RE jest fajna tylko jesli chodzi o gry od 0 do 3 + Code Verocnia , reszta ( mysle o 4 i 5 ) jest słaba.
Natomiast film jest totalnym nieporozumieniem , zaczynajac od samej Alice , ktorej nie bylo w grze... no ale , ze to to forum Walking Dead to nie bede sie rozpisywal na ten temat ;-)

ocenił(a) serial na 8
talonkarde2

coś słabo wam idzie to wymienianie tytułów , widzie że padło parę ciekawych tytułów ale wielu tu brakuje.
Wymieniam te które widziałem:
Noc żywych trupów z 68 i z 90
Świt żywych trupów z 78 i z 2004
Dzień żywych trupów z 85
Ziemia żywych trupów
Kroniki żywych trupów
Survival of the Dead - obejrzałem pierwsze 30 min i zrezygnowałem jak już nie będzie co oglądać to możecie się za to wziąć
Resident Evil 1 2 3 4 i Degeneracja
Wysyp Żywych Trupów - polecam zombie na wesoło
Zombie pożeracze mięsa
Powrót żywych trupów 1 2
Martwica mózgu
Dom śmierci
Dzień żywych trupów z 2008
Zombieland
Grindhause: Planet Terror
Martwe zło 1 2
Armia Ciemności - tu już nie do końca zombie ale włączy się fabułą z "Martwym złem"
Horda
28 dni później
28 tygodni później
Rec 1 2
Smętarz dla zwierząt 1 2
Od zmierzchu do świtu
Jestem Legendą
Doom
Kostnica
Seriale:
Walking Dead
Dead Set
i jeszcze parę, ale tytułów niestety nie pamiętam.
Bardziej doświadczonych fanów zombie prosił bym o ich polecaniki

Teodorek

Obejrzyj sobie także
Dead Air
Mulberry Street
To filmy powstałe przy mniejszym budżecie ale obydwa mi się bardzo podobały. Niekoniecznie tobie się spodobają ale przecież sprawdzić możesz

Teodorek

Od zmierzchu do świtu film o wampirach ?????? gdzie tu zombie
Doom Martwe zło 1, 2 Smętarz dla zwierząt 1 2 te film raczej nie mają za wiele wspólnego z zombie

ocenił(a) serial na 10
Tibn

Noc żywych trupów z 1990
Świt żywych trupów z 2004
Ziemia żywych trupów z 2007 bodaj
Kroniki żywych trupów z 2009
28 Dni Później
28 Tygodni Później
The Dead z 2010
La Horde
Dead Set (mini-serial)
Wysyp żywych trupów - kozak :)
Zombieland - nawet nawet
Devil's Playground (kaszlaczek jest w tym filmie :)) )
Resident Evil 1
Resident Evil: Degeneracja (innych RE nie polecam bo to śmierdzący kał)
REC
REC 2
Rammbock

To są te które polecam z czystym sumieniem

ocenił(a) serial na 8
Tibn

w sumie masz rację coś się rozpędziłem. A tak przy okazji czy frankenstein nie jest zombie?? :P

talonkarde2

Dzień żywych trupów 1985 Romero jak dla mnie

ocenił(a) serial na 10
talonkarde2

obrady Sejmu