Po zwiastunie widzę, że utrzymają ten sam poziom:
- chaos fabularny, mieszanie wątków. A tak się czepiali o to polskiego wiedźmina.
- jedyna postać jaka może tu zyskać to Ciri
Nadal będą te same bolączki, podejście filmowej fabryki, czyli wyciąganie pliku "filmy i seriale fantasy.xls". Mam wrażenie, że scenarzyści i reżyserzy co najwyżej przeczytali streszczenia, bo tak się gryzą kreacje książek z serialem, że głowa mała: Fringilla i Cahir jak jacyś religijni fanatycy, Vilgefortz wygląda jak rzezimieszek, Triss to cyganka w średnim wieku, a nie "starsza siostra". No i pani showrunnerka, która naprawdę nie czai o co chodzi w filmowym artyzmie tylko sprawdza czy różnorodność się zgadza.
Jedyny, który ma naprawdę zajawkę na Wiedźmina to jest Cavill i widać zaangażowanie, a cała reszta to na zasadzie odbębnić robotę, wziąć kasę i tyle.
Już przeboleje tą ignorancję wobec widzów bo jak widzę niektóre postacie to mnie główa boli jak można było to tak sp********. I już pal lich to że jest lekki chaos wiele wątków zbyt szybko i ludzie często nie łapią o co chodzi w danych scenach a przynajmniej o co w nich powinno chodzić. Niektóre postacie tragedia czy to castingiem tu na razie bardzo źle wygląda bez urazy dla aktorki Triss czy to scenariusz Triss dramat, vilgefortz kurcze no to nawet nie jest dramat scenariuszowy to po prostu dno. Ktoś kto to pisał to książki nawet w rękach chyba nie miał. Patrzac co będzie dalej tu to na już jakiś twist fabularny muszą ogarnąc bo inaczej to będzie klapa dziesięcolecia. A co do 2 sezonu hmm może będzie lepiej, ale im więcej jest plotek tym bardziej wydaje mi się concepty z czapy. No ale dałem z dużym kredytem pierwszemu sezonowi 6 ale no zasługuje za słabą scenografię , słabą prace kamery i momentami tragiczny scenariusz no 4 i ani punktu więcej. 2 sezon może odbić się ale i może pogrążyć. Z tego co widzę to znowu wg mnie idziemy za szybko w fabule. Samo Kaer Morhen to materiał na 3-5 odcinków. Sam materiał z sagi to spokojnie 2 odcinki a jeszcze trzeba zrobić przybycie początki jakieś wprowadzenie do relacji z wiedźminami, szkolenie czy wg wprowadzić koncept czemu przybywa tam pewna osoba bo to jak to wykonane jest w książce , na ekranie się nie sprawdzi więc trzeba to odwrotnie.