Krótko mówiąc fabuła serialu im dalej tym gorzej. Jak to jest możliwe że Bahar odsiedziała 5 lat za to że stanęła w obronie życia swojego męża, co zostało nagrane, a ludzie obłąkanego Kenana każdego dnia na nią napadają i nie ponoszą żadnej kary. Nie powiem na początku serial mnie wciągnął, ale teraz więcej się wkurzam niż to warte. W normalnym kraju nikt nie skazałby ciężarnej kobiety na więzienie za obronę własną
Dla mnie tez jest dziwne ze policja nie interesowala sie tymi ciaglymi strzelaninami. Nie mozna zapominac ze Bahar pojawila sie z bronia na miejscu spotkania Atesa i Kenana. Skoro wziela bron ze soba to wiadomo miala jej zamiar uzyc. Strzelila dwa razy mu w plecy. Obrona wlasna to by byla wtedy gdy bedac na miejscu chwycila jakis przypadkowy przedmiot i uderzyla Kenana. W Europie tez czesto kobiety ciezarne odsiaduja wyrok w wiezieniu.
Serial na poczatku byl bardzo fajny, Dla mnie nowy sezon od poczatku jest jakims gniotem.Tam jest tyle bezsensownych scen, scenarzysci gdzies odjechali w inny swiat. Powtarzaja sceny z pierwszego sezonu, jeszcze teraz choroba Bahar i ciekawe co jeszcze wymysla zeby nareszcie byl final.
Moze jeszcze Arzu sie pojawic. Ona wiele by mogla namieszac u Germanow. Arzu uwazala ze za smiercia jej synka stoi Bahar i rodzina. Mogla by wrocic z checia zemsty na Bahar i z postanowieniem zrobienia krzywdy dziecku Bahar.
Ej weź hahahaha proszę Cię nawet nie żartuj, niech to się już kończy w cholerę.Dziwne, że Turcji nie spadła popularność tego serialu.
Moze tureckim widzom sie podoba ten serial. Maja inna mentalnosc niz my inne spojrzenie na wiele rzeczy. W koncu w tym kraju przez stulecia bylo akceptowane bratobojstwo w dazeniu.do wladzy.
Oglądalność OHB spadła i to bardzo. Poprzednie sezony trzymały się na poziomi 12%-15% w ratingu, 4 sezon nie może dojść do 5%.
Oglądalność serialu spadła ale nie tak. Był tylko jeden odcinek powyżej 10% i był to odc. 61 (17.00%). Inne odcinki 2, 3 sezonu miały około 6-7%. 4 sezon ma 4-5, a po zmianie z niedzieli na wtorek z emisją oglądalność była w granicach 2-3% i nastąpił finał. 131 odcinek miał 3,27%
betunia90 Pastel Film <producent OHB> wydał wczoraj oficjalne oświadczenie.
"Dziś, na niektórych stronach internetowych, pojawiła się informacja o zakończeniu serialu "To moje życie" - to wszystko kłamstwa. Pastel Film - producent serialu - planuje emisję do czerwca. Prace nad serialem są kontynuowane. Będzie nowa historia z nowymi postaciami.
Do wiadomości widzów i prasy.
Pozdrawiam, Efe Irvul - Pastel Film"
Więc OHB będzie trwać. Mamy już nowe postacie. Ceylan i jej matkę, mamy komisarza i jego pomocnika, no i jest jeszcze ta francuska paskuda od Asyma.
Nie wiem ile z tego co oglądasz rozumiesz, ale...
1. Kiedy Bahar strzelała do Kenana komisarzem policji był Omer Aziz. Jak wiadomo z odcinka 96 <śmierć i pogrzeb Ismaila> Omer jest bardzo skutecznym gliną. Była też scena jak Cengiz pytał kolegę, co to za typ i kolega powiedział mu to i owo o Omerze. Krótko mówiąc, Omer nie baczy na to co robi idzie choćby po trupach, byle do celu. Jak obiecał Affanowi, zapuszkował go w ciągu 12h.
2. Dla Omera nie ważne było nic innego. Jeśli ktoś był winny trafiał tam, gdzie jego miejsce.
3. Gdyby Bahar sama się przyznała i nie uciekała, posiedziałaby jedynie 4 tygodnie <takie jest prawo w Turcji>. Podobna sytuacja była, kiedy Atesz poszedł i przyznał się, że chciał zabić Kenana. Nie wiem tylko dlaczego Atesz się przyznał, a kilka odcinków później żonie kazał uciekać.
<myszka4 w obronie można nawet zabić, jeśli udowodnisz, że to była obrona konieczna - jesteś niewinna. W Polsce bardzo rzadko uznaje się obronę konieczną, a szkoda, bo wielu niewinnych siedzi przez to w pierdlu - studiowałam resocjalizację, ale mnie przerosło...>
4. W żadnym kraju nie ma prawa, które zabraniałoby zamykania w więzieniu ciężarnej kobiety.
5. Na ludzi Kenana nie ma dowodów. Nie można zamknąć nikogo bez dowodów. Przecież nikt nie chciałby, żeby do jego domu wpadła policja i zamknęła go, bo ktoś powiedział, że to złodziej. Dowody, liczą się tylko dowody.
6. Cytując Efsun z odc. 86 "Zrozumienie przychodzi z czasem" i wierzcie bądź nie, ale to prawda i z czasem zrozumiecie, że to wcale nie jest takie złe...
7. Kenan "obłąkany"? Narażasz się wszystkim fankom boskiego Kenana. Ja go uwielbiam. Ba... ja go normalnie kocham... on jako jedyny szczerze od początku kocha Hulię... podobało mi się, jak Hulia dołożyła Heldze <ex Kenana, nawet nie pamiętam jej imienia> a ta poleciała na skargę do Kenana mówiąc "Hulia mnie pobiła" w odpowiedzi dostała "Widocznie zasłużyłaś". Jedyne, co złego zrobił Kenan, to rozkaz podłożenia bomby, na jachcie Mehmeta. Za nic więcej go nie obwiniam. Śmierć Doruka nie była zamierzona, Kenan tego nie chciał. To jego ludzie zwalili sprawę. I ja mu to wybaczam. Śmierć Hasret też mu wybaczyłam. W tym serialu, nie ma nikogo, kto tak dobrze czytałby ludzi, jak on. Po za tym, ma lepsze teksty niż Efsun i robi takie boskie miny, że nie da się go nie kochać.
4 tygodnie jak sie przyznasz do przestepstwa fajnie to sie nie dziwie ze w serialu do siebie strzelaja. Rozumiem kradziez czy cos podobnego to kara nie wydaje sie byc zla jak sie przyznasz, ale ciezkie pobicie,zabojstwo zlecenie morderstwa i tylko 4 tygodnie bo sie przyznasz. Wlasnie dziwne ze kazal jej uciekac w tej sytuacji to 4 miesiace nie byly by takie straszne.
4 tygodnie, jeśli poszkodowany nie doznał trwałego uszczerbku na zdrowiu. A jak wiemy, po postrzale Kenan jest zdrów jak ryba.
Tak, Ceylan jest córką Kenana. Kenan ożenił się z Helgą, po tym jak dowiedział się, że Hulia wyszła za Asyma, ale nigdy nie przestał jej kochać. Dla niego istniała tylko Hulia. Jestem przekonana, że gdyby Hulia powiedziała Kenanowi całą prawdę, Helga i Ceylan gorzko by tego pożałowały...
Corce to mysle ze by odpuscil ale matke tej dziewczyny moglo by spotkac cos zlego. W sumie Hulya tez by sie zachowala podobnie na miejscu eks Kenana. Muge szkoda, ale Huly nie. Ona tez nie ma litosci dla innych. Nie rozumiem czemu ktos jej ma okazac litosc.
"Muge szkoda, ale Huly nie. Ona też nie ma litości dla innych" - pisząc te słowa stajesz się jak Hulia ;)
1. po pierwsze primo nie przechodziłam z Panią na Ty!!!
2. po drugie oglądam serial na stronie rosyjskiej a rosyjski znam perfekt, więc proszę nie poddawać w wątpliwość mojego rozumienia serialu czy języka!!!
3.Gdyby Bahar się przyznała -przypominam że ma za męża prawnika, który nie dostrzegł tej opcji
4nigdzie nie napisałam, że jakiś kraj zabrania więzienia ciężarnych kobiet
5.na ludzi Kenana są dowody ale ciągle prawo działa na jego korzyść.
6.Efsun dużo gada ale w słowotok wpada tylko wtedy gdy jest wkurzona albo bardzo szczęśliwa
7. trzeba mieć naprawdę zryty beret żeby jak Pani pisze "kochać Kenana" owszem kocha Hulię i wiele jej pomógł ale nienawidzi jej rodziny, a ona sama jest dla niego atrakcyjna tylko do momentu gdy odwdzięcza uczucie...i mam w głębokim poważaniu tzw. fanki śliskiego typa i psychopaty!!! Nawet Efsun postanowił sprzątnąć żeby odebrać szczęście Ardy
8.i dodam punkt 8 od siebie: następnym razem zanim Pani zasypie kogoś swoim słowotokiem proszę przemyśleć, być może nie jestem zbyt częstym wypowiadaczem opinii na tym portalu, ale nie jestem też smarkulą którą można obrażać :) pozdrawiam miło
Tez uwazam ze 4 sezon byl zupelnie zbedny. Serial calkowicie odbiegl juz od tematu. Zakonczenie rowniez kiepskie. Szkoda ze wymienili aktorke grajaca Zeynep :/ ta nowa kompletnie mi nie pasowala. A Bahar w tej krotkiej fryzurze wyglada jak prostytutka albo tancerka z klubu nocnego xD