PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597674}

To właśnie Anglia '86

This Is England '86
2010 -
8,1 2,3 tys. ocen
8,1 10 1 2318
To właśnie Anglia '86
powrót do forum serialu To właśnie Anglia '86

H*jstwo.

ocenił(a) serial na 3

Co za dno, ze skinheadów zrobili bandę ciot i freaków w idiotycznych ciuchach...

JJ18

naprawdę oceniasz jakość filmu przez pryzmat konfekcji? bycie skinheadem to nie posłannictwo. świat jednak nie stoi w miejscu.

ocenił(a) serial na 8
JJ18

Bo to serial o Anglii, a nie o skinheadach

JJ18

Dno to Ty jesteś!! Co Ty wiesz o subkulturze skinheadów? Nie myl boneheadów z prawdziwymi skinheadami!! Skinheads to nie nazizm ani rasizm to styl życia a ten serial bardzo dobrze to odzwierciedla.

JJ18

nie umiesz nawet "ch*j" poprawnie napisać i bierzesz się za krytykowanie wizerunku subkultury starszej niż ty sam. Mam wrażenie, że jesteś podblokowym skinhedziątkiem, któremu wydawało się że oglądnie fajny film o mordobiciu i naziskinheadach tępiących Pakistańczyków w Anglii. A tu właśnie taki ch*j jak słonia trąba. Powiem coś, co mało który skinheadzki (z pozoru - prawdziwych skinheadów już prawie nie ma) młody łebek zrozumie - skini wywodzą się z subkultury punkowej, więcej - muzyka właściwa skinheadom, to również punk i ska.

JJ18

to były i nadal są angielskie realia !
jak ślepym trzeba być ...

ocenił(a) serial na 3
bambom

żałosne subkultury, które potrafią jedynie ćpać i chlać wódkę!
Skinheadzi ( ci narodowi ), to jedyna subkultura, która wyznaje twarde zasady!

ocenił(a) serial na 9
JJ18

Gówno wiesz o skinheadach tradycyjnych, o ich historii i pochodzeniu. Pierwsi skinheadzi byli czarni.. i w dupie mam tych pseudo-narodowców szukających guza na każdym kroku. Film i serial pokazują jak ta subkultura rozwijała się w Wielkiej Brytanii i jest mi wstyd i wielka szkoda, że w Polsce ludziom brakuje rozumu i robią z siebie faszystów nazywając się narodowcami.

gorzalapunk

Dobrze powiedziane ;)

JJ18

Czyli jesteś jednym z tych, którzy uważają że "skinheads" to narodowi socjaliści w rurkach i martensach..? Uuu, szkoda. Wiesz co to jest soul? Ska? Taka muzyka. Ma korzenie z Jamajki. TAK SAMO jak 'skinheads'. To, że gdzies pod koniec lat 80 National Front zaszczepił w skinheadach faszystowskie ziarno i nastąpił rozłam NIE znaczy, że Ci tradycyjni to banda ciot :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
JJ18

A, w ten sposób.
// Niee, dziękuję. Nie podobają mi się.

JJ18

Od narodowców to ty się odwal, neonazisto

ocenił(a) serial na 3
wolfvalo

Dlaczego mam się od nich odwalić, skoro jestem jednym z nich? :V

JJ18

Istnieje Coś takiego jak Skinhead narodowy ?

JJ18

Twarde to może i masz, ale kupy.

JJ18

To sa skinheadzi z lat 80tych, jak mieli wygladac, troche historii kolego...
SHARP - Oi!