Poprawcie mnie jeśli się mylę. Czy dobrze sądzę, że kiedy Wanda chcąc odzyskać dzieci skakała po światach walcząc ze Strange'm i Americą to Billy już żył w ciele Williama ? Dlaczego go nie wyczuła ?
Druga kwestia dotyczy sceny po napisach Wandavision, gdzie Wanda siedzi na jakimś tarasie i czyta Darkhold. W pewnym momencie słyszy głosy swoich dzieci. Powiedziano, że były to głosy ich wariantów z innej ziemi, ale patrząc na to co się stało z Billy'm to mogły to być głosy dokładnie jej dzieci, które stworzyła sama w Westview.
Billy miał nałożony sigil (nie wiem jak to po polsku przetłumaczyli), więc żadna wiedźma nie mogła wiedzieć kim on jest naprawdę, w tym Wanda.
W sumie nie wiem jak to działa , czy chodzi tylko o jego tożsamośc czy może mogła po prostu wyczuć że Billy żyje i jest gdzieś na ziemi nie wiedząc jednocześnie że wszedł w konkretne ciało. Może jednak mogła wyczuć jego obecność. Poza tym nie wiem czy to działa jak napisałeś, że nikt nie może wiedzieć kim jest, czy tylko tak, że to on nie może nikomu zdradzić kim jest. Przecież Agatha wiedziała już z wcześniej, zanim Billy się ujawnił.
Tak, to przez sigil: https://screenrant.com/why-scarlet-witch-couldnt-find-billy-what-about-tommy/
Specjalistą nie jestem, ale mogę sobie wyobrazić, że sigil działa jak kopuła, która uniemożliwia identyfikację z zewnątrz. Co innego jak się wejdzie pod tę kopułę, będziesz mógł tam obserwować jak osoba z nałożonym sigilem się zachowuje i możesz zgadywać, ale ta osoba nie może Ci nigdy potwierdzić, że jest tak jak myślisz. Agatha się domyślała, ale ostateczne potwierdzenie dostała dopiero po zerwaniu sigila.