PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10004354}

To zawsze Agatha

Agatha All Along
2024
6,5 8,7 tys. ocen
6,5 10 1 8665
6,1 11 krytyków
To zawsze Agatha
powrót do forum serialu To zawsze Agatha

Pal licho dziury logiczne, pal licho słabsze odcinki - to świetny pastisz filmów o wiedźmach. Tutaj wszystko jest zrobione z jajem. Popkulturowy, uroczy młyn, z naprawdę udanymi żartami. Są nawiązania do klasycznych baśni, jest egzorcysta, japońskie i amerykańskie horrory, jest nawet nawiązanie do stylistyki Kill Billa.
Tania scenografia? Owszem, ale autorzy nie udają, że jest inaczej - jest scena, w której postać bezczelnie wycina dziurę w scenografii i przez nią wychodzi. Serial stoi o krok, aby stać się parodią w stylu Strasznego filmu. Pomimo tego autorom świetnie udaje się znaleźć balans pomiędzy tym kiczem a "normalnym" marvelem. Aż naszła mnie ochota, żeby ponownie obejrzeć podobny w tonie serial "Co robimy w ukryciu".

Tego mi brakowało w niemal wszystkich poprzednich serialach z tej stajni - naprawdę dobrej zabawy.

ocenił(a) serial na 8
AdamDas

Jestem fanem sci-fi i bez dystansu daleko się nie zajedzie a i tak z dystansem słabo karawana jedzie dalej, że zbieram się w sobie gdy ruszam kolejna produkcję. Co do tej Agaty... uważam że Twój komentarz jest w punkt . Też się dobrze bawiłam z przymrużeniem oczu. Znaleźć fragmenty zajawki kosztem ignorowania tego czy tamtego warto. Jestem zadowolona z tej produkcji i mam nadzieję , że będzie 2 sezon

AdamDas

Co do kiczowatości scenografii, to niejako sam serial daje odpowiedź i usprawiedliwienie. Koniec końców okazuje się, że to wszystko był wytwór wyobraźni Billego. Podobnie jak Wanda miała swoje ograniczenia (np. nie była w stanie kontrolować w pełni ludzi na obrzeżach miasta), tak i Billi nie był w stanie perfekcyjnie odwzorować rzeczywistości. Stąd właśnie ta z pozoru tandeta scena rodem z Trumam Show, jak ktoś wychodzi poza stworzoną scenografię, w tym przypadku Rio, która od samego początku wiedziała, że to tylko sztuczna kreacja.

ocenił(a) serial na 4
AdamDas

Boże nie dalo sie tego ogladac. Ledwo co jestem na 8 odc a od 3 nie chce mi sie tego ogladac. She-Hulk to przy tym arcydzielo. 3/ 10 max