To zawsze Agatha (2024)
2024 To zawsze Agatha 2024, odcinek 6
odcinek To zawsze Agatha (2024)

To zawsze Agatha | Otuchę uczeń da

Familiar by Thy Side 47m
6,6 619  ocen
6,6 10 1 619
To zawsze Agatha
powrót do forum 6 odcinka

Wydaje mi się że cały odcinek jest bardzo ciekawy, lecz wątek LGBT który się przewija raczej zabija mi treść fabuły. Nie sam fakt tego, lecz jak jest podkreślane to uczucie tych dwóch mężczyzn, tak dobitnie pokazane jest i w tak nienaturalny sposób... Według mnie to przesada.

ocenił(a) serial na 8
Ostra_recenzja

Problem w tym że w komiksach billy maximoff jest gejem, więc sorry to akurat jest charakter tej postaci

ocenił(a) serial na 5
Ostra_recenzja

Dokładnie, cringe aż bije od sposobu przedstawienia tej postaci.

ocenił(a) serial na 8
Ostra_recenzja

A nie twoja homofobia?

Ostra_recenzja

Obrzydliwe, wyłączyłem ten odcinek jak się całowali...

ocenił(a) serial na 4
Brad_filmweb

homofob

arieljarosz

Wystarczy tych komplementów

ocenił(a) serial na 8
Brad_filmweb

Znaczy, że nie potrafisz oglądać seriali i filmów, a ich treść cię nie obchodzi. Skupiasz się tylko na homoseksualnej miłości. I zabawne, że piszesz, jak to wyłączyłeś. Bo - sorry - nikogo to nie obchodzi. Więc - czemu o tym piszesz? To tak, jakbyś się tłumaczył. A skoro to robisz, mimo że nikt nie pytał, to widocznie sam siebie nie jesteś pewien. Radzę się zastanowić, czemu masz z tym problem. Możliwe, że sam nie jesteś hetero i starasz się to wyprzeć.

Poznawajka

Twoja teoria o tym, że ktoś wyraża swoją opinię, bo „czegoś w sobie nie akceptuje”, jest nieco naciągana i – szczerze mówiąc – obraźliwa. Przypisywanie komuś problemów z orientacją tylko dlatego, że nie podoba mu się konkretny wątek, jest dużym uproszczeniem. Tak jak każdy, mam prawo, żeby coś mi się podobało lub nie, a wypowiadanie się na ten temat nie oznacza automatycznie żadnych „problemów z akceptacją siebie”. Następnym razem proponuję, żebyś po prostu przyjęła opinię innych bez osobistych wycieczek. To może nie być łatwe, ale bywa przydatne w dyskusji.

ocenił(a) serial na 8
Ostra_recenzja

Niby, jak ten wątek "zabija treść fabuły"? Unieważnia wszystko co się działo w serialu? Sprawia, że postacie nie mają dramatycznych doświadczeń? Wygląda na to, że to ty, jak widzisz wątek miłości homoseksualnej, skupiasz się tylko na niej. Czyli, nie potrafisz oglądać i treść serialu, nie jest dla ciebie ważna.

Ostra_recenzja

"Nie sam fakt tego, lecz jak jest podkreślane to uczucie tych dwóch mężczyzn, tak dobitnie pokazane jest i w tak nienaturalny sposób..."
Zwątpiłem podczas sceny pt. "zakryj te bicepsy mój ty bohaterze, bo mnie rozpraszasz" w momencie, gdy typ po prostu zdjął kurtkę...
Już wyobrażam sobie taką akcję w związku hetero - "zakryj ten łokieć moja panno, bo wzbudzasz we mnie dzikie żądze":D

Serio gejow(ski)e związki tak wyglądają?
I to podobno heretycy myślą tylko o jednym i postrzegają tych biednych, uciśnionych (c)homików przez pryzmat ich orientacji, o co ci drudzy mają do tych pierwszych permanentną sraczkę.