PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96266}

To

It
1990
6,8 22 tys. ocen
6,8 10 1 22134
5,6 14 krytyków
To
powrót do forum serialu To

Niedawno obejrzałem i myślę, że ma świetny klimat. No i ten clown :)

harry_rabbit

ogladalem kilkakrotnie.clown mimo uplywu lat ciagle straszny :D

ocenił(a) serial na 8
spidermarx

Ja mam 25 lat i do tej pory boję się klownów xD

ocenił(a) serial na 9
harry_rabbit

Kiedy byłam mała bałam się klaunów, a kiedy zobaczyłam scenę w której pennywise kopie groby upewniłam się w ich przerażalności. Okropna postać.

harry_rabbit

heh, przez tego cholernego clowna nie mogłam spać po nocach ;) ale teraz klimat jest!

ocenił(a) serial na 6
harry_rabbit

może dlatego, że nigdy nie widziałam tego filmu w dzieciństwie i najpierw przeczytałam książkę, ale nie podobał mi się. Odstępstw jest mnóstwo, właściwie zostały zachowane tylko główne wątki (To, miłości Bena do Bev i siódemka przyjaciół), a tak poza tym prawie wszystko zostało zmienione, niekoniecznie na lepsze. Wiem, że trudno jest streścić jakoś sensownie ponad tysiąc stron, ale chociażby ostatnia scena - gdybym nie przeczytała książki w ogóle nie wiedziałabym o co chodzi, jak bardzo silver był ważny dla Billa i ile razy im uratował skórę. Żałuję, że nie widziałam filmu jako dziecko, może wtedy wspomnienia zabrałyby mnie w ten klimat ;)

ale przyznaję, klown straszny. aż głupio się do tego przyznać, ale chyba będzie mnie prześladował w koszmarach.

ocenił(a) serial na 9
kisielek__

Chyba generalnie czytanie książek, na których oparte są filmy nie pomaga w odbiorze, a raczej przeszkadza. Ja do tej pory chyba tylko raz byłem zadowolony z ekranizacji - LOTR, gdzie film wg. mnie lepszy jest od książek.