PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96266}

To

It
1990
6,8 22 tys. ocen
6,8 10 1 22140
5,6 16 krytyków
To
powrót do forum serialu To

Książka znakomita pomimo ponad 1500 stron lepszego horroru nie czytałem z pod pióra
Stephena Kinga a czytałem ich sporo . Natomiast film może i był całkiem niezły w latach 90
lecz, gdy niedawno oglądnąłem go świeżo po przeczytaniu tego dzieła byłem zawiedziony ,
gdyż film nie oddaje niczego z książki , w której było wszystko co potrzebuje arcydzieło .
Jeżeli ktoś nakręci ten film w sposób odwzorowujący książkę to lepszego horroru nie będzie
Jestem fanem horrorów i z niecierpliwością czekam kto się tego podejmie.

ocenił(a) serial na 8
adamnekeca

ponoc Fukunaga (od True Detectiva), oby!

adamnekeca

Właśnie się zastawiam czy przeczytać skoro kiedyś oglądałem film, ale z tego co widzę książka dużo lepsza i chyba nie wszystko pokazali, mam racje??

ocenił(a) serial na 6
waqo1986

W filmnie jest moim zdaniem około 20 % książki, wiec warto przeczytać, naprawdę polecam :)

iGreq

To może powiesz skoro czytałeś co pomineli w filmie,te 80% ponad co to bylo? napisz,jak możesz

adamnekeca

To może powiesz skoro czytałeś czym się różni od filmu,co pomineli na ekranie

ocenił(a) serial na 4
kozako22

Tego nie da się powiedzieć w kilku słowach należy przeczytać powieść Stephena Kinga a wtedy to co mówię stanie się dla ciebie jasne . Nie polecał bym książki gdyby nie była tego warta .

adamnekeca

Ja książke mam,przeczytalem 210 stron ,ciężko mi usiąśc i naraz przeczytać,bo to 1101 stron

ocenił(a) serial na 9
kozako22

Powieść słabsza.

ocenił(a) serial na 5
adamnekeca

Niestety, zgadzam się z Tobą. Lubiłem czytać książki, teraz czytam jeśli czas pozwala. Jestem mocno zawiedziony tym filmem, tak jak i ekranizacją "Smętarz dla zwierzaków".

ocenił(a) serial na 8
Klakierus

jakie wazne wątki pomineli w filmie ktore byly w ksiazce? niech pan powie

ocenił(a) serial na 8
maciek27

Ja powiem, to kim jest TO. Nie jest jakimś tam zwykłym Clownem potworem o magicznych mocach, tylko prastarą istotą z kosmosu. Sama ostateczna walka z Tym to motyw na film za bardzo duże pieniądze, bo jest rozwalone pół miasta. To jest zasadnicza różnica. Poza tym jest bardzo dużo pominiętych wątków, ale chyba nie tak ważnych, nie da się wszystkiego przenieść, chyba , ze by zrobili 10 odcinkowy serial. Szkoda oczywiście, że film jest dużo mniej brutalny, ale nie można mieć wszystkiego. Jednak największy minus to, że książka porusza całą mesę problemów, poza tym, że jest brutalna, a film jest po prostu horrorem o grupie przyjaciół.

ocenił(a) serial na 8
TomaszO1983

to jakie konkretnie sceny by pan dodal do filmu?

użytkownik usunięty
Klakierus

Ojjj tam Smetarz niczego sb