PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565100}
6,3 568  ocen
6,3 10 1 568
Togainu no Chi
powrót do forum serialu Togainu no Chi

Możliwy spoiler=)

ocenił(a) serial na 6

jak dla mnie było obiecujące, przyjemny klimat i postać Akiry, no ale tej Keisuke woła o pomstę do nieba, niesmak budził mnie mnie także Rin - jego okropne oczy, ubiór i zachowanie, ogólnie anime z potencjałem, pomysłem ale wyszła jak dla mnie płytka i niedokończona papka do końca nie wiadomo czego. Kilka ciekawych pomysłów było i owszem. Do tej pory nie rozumiem związku Rina z Shiki, że niby brat? Ale po kie grzyba zabił jego przyjaciół? Jak dla mnie mało sprecyzowana postać, raz zabija wszystko co sie rusza a potem oszczędza Akirę-po prosu nie kumam. Aha, najlepiej jak dla mnie wypadła postac "chodzącej broni" sypiącej zagadkami

nofree

Jedynym powodem istnienia Keisuke jest jego przemiana po wzięciu narkotyków (zrobili dobrą reklamę antynarkotykowa) gdzie zaczął wszystkich zabijać, czysty berserk i jedyny moment w anime wart uwagi moim zdaniem. Cała reszta jest po prostu nudna, a wątki tak fragmentaryczne, że ktoś kto nie widział gry lub nie ma obszernych wyjaśnień, nie rozumie motywów bohaterów. Wnioskując z fragmentów tekstu z gry nie jest to tylko i wyłącznie gra o przemocy i yaoi ale też pokazana jest głęboko psychika bohaterów. Wiele dziewczyn nie wstydziło się opowiedzieć, że płakały przy niektórych historiach. Mnie podoba się fragment o stosunku Akiry do śmierci, do którego jest nawiązanie w ostatnim odcinku. Nawet to w anime zabrali.