PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707689}
7,6 12 tys. ocen
7,6 10 1 11828
Tokyo Ghoul
powrót do forum serialu Tokyo Ghoul

Fakt to anime ale jestem ciekaw czy nie można było zrobić tego inaczej. Kaneki ma organy wewnętrzne Rize, takie jak żołądek, wątroba, serce itp. Więc mimo wszystko powinien móc normalnie odczuwać smak potraw, bo ma swój język i mózg. Tylko czasem serce Rize mogło by go zachęcać do ataku na ludzi. Chyba że to celowy zabieg by bohater nie miał wyboru, bo na razie na to wychodzi. Jego walka z głodem, jak i z nową rzeczywistością jako ghoul. Bo gdyby miał swój smak, to było by pewnie nudno, bo by nie było tej walki z głodem. Niby postać jest połączeniem 2 światów, ale tak naprawdę jest ghoulem, z nieco rozwiniętym moralizmem. A wy jak myślicie? Czy bohater powinien odczuwać smak potraw, co najwyżej nieco zmieniony( bardziej słone lub jest kwaśniejsze) czy faktycznie tak jak teraz że jedzenie jest dla niego bez smaku, gąbczaste czy jak tektura?

Czarny_Piotrus2013

Moim zdaniem jeśli ma organy wewnętrzne Rize, to powinien móc zjeść wszystko z normalnym smakiem ale zaraz wymiotować z powodu jej żołądka. Z drugiej jednak strony ludzie po zawale/udarze czasem tracą smak czy węch bez uszkodzenia tych narządów zmysłu, a jest to spowodowane przez mózg, więc nie można odrzucić że mu się głowie pomieszało ze smakami po wypadku.

Haro00

No coś takiego było by dobre, powinien być istotą łączącą 2 światy, choć pewnie jest jak jest by pokazać węwnetrzną walkę Kanekiego pomiędzy instyktem Ghoula a uczuciami człowieka.

Czarny_Piotrus2013

moze tak potem bedzie.....w koncu a moze nie bede mowił bo to jedyne co wiem z potem z mangi choc fragment byl na koncu 11 odcinka.

Czarny_Piotrus2013

dopiero zaczęłam oglądać, ale to faktycznie dość rażące i naiwne rozwiązanie. Nie zniechęciło mnie do dalszego oglądania, ale mogli to lepiej rozegrać.

ocenił(a) serial na 5
ladygoodman

Wyjaśniono to w mandze, ale nie będę spoilerował.

Spajkpl

spoil me plx

Spajkpl

znaczy sie zespoiluj calą historie od końcówki anime bo przeczytałem komenty na youtube pod ost z anime pisali że kaneki dedówa albo pamięć stracił i teraz mnie męczyć to będzie dopóki sie nie dowiem o co chodzi;d

ocenił(a) serial na 5
Belsnizkel

No wg mnie lepiej doczytać bo jest ciężko. Jeśli naprawdę chcesz wiedzieć co się dzieje:

(Spoilers ahead)

Prepare your anus

Kanekiego tak torturowano, że włosy zrobiły mu się białe> zaczyna jeść swoich (tak mi się wydaje, ale mogę się mylić)> wykształca Kakuja (formę stonogi, wiadomo dlaczego)> Arima go pokonuje i prawdopodobnie zabija, wszyscy na forach dostają orgazmu> Wychodzi druga część mangi, okazuje się, że Kaneki przeżył i pracuje jako Haise Sasaki dla CCG (nie jestem do końca pewien czy to jest potwierdzone info, ale wszystko wskazuje na to że to naprawdę on), prawdopodobnie nie pamięta nic z okresu gdy był Kanekim.

Fin~

Spajkpl

Dziekówa. Lipnie troche z tą utratą pamięci. Ale nie łapie o co chodzi z tą stonogą;-D

ocenił(a) serial na 5
Belsnizkel

No Jason mu wkładał stonogę do ucha dla beki. Oglądałeś wgl anime? xD

Spajkpl

Oglądałem ale widocznie nie zapadło mi w pamięć XD. Jajebe lipne to rozwiązanie pewnie z nudów będę męczył te epy drugiego sezonu. Nic dzięki za info , mogę spać spokojnie ;-D

Spajkpl

aff czyli pewno drugi sezon się skończy po tym jak zaliczy fake dedówe a może kiedyś zrobia trzeci z materiału Tokyo Ghoul: Re? W ogóle często kitajce robią anime tylko dla zareklamowania danej mangi? Myślałem że na puszczaniu serialu(anime) w telewizji zarabia się więcej niż na mandze

ocenił(a) serial na 5
Belsnizkel

O czym będzie drugi sezon anime to ja nie wiem, bo nie zamierzam oglądać. Anime robi się na podstawie mang bo wiadomo, że będzie to oglądał odsetek ludzi który mangę czytał (plus nie da się chyba wymyślić już niczego oryginalnego więc lepiej oprzeć się na jakimś materiale źródłowym, niż potem toczyć batalie sądowe o prawa autorskie, bo oskarżono cię o plagiat). Przynajmniej tak myślę ;_;

ocenił(a) serial na 6
Spajkpl

''No Jason mu wkładał stonogę do ucha dla beki'' - jak ja to oglądałam to mi troszkę trzewia wykręcało , dlatego lekki ton twojej wypowiedzi szczerze mnie rozwalił. Belsnizkelowi za to ''nie zapadło w pamieć '' - nie wiem skąd jesteście , ale chyba stonoga w uchu to u was normalka ;)

ocenił(a) serial na 5
Veiller

Uwierz mi, że na mnie ta scena również wywarła duże wrażenie i właśnie stąd taki ton wypowiedzi (dla kontrastu) :)