Szkoda by było, gdyby były tylko 2 sezony. Wydawałoby się, że aby anime mogło oddać treść mangi twórcy potrzebowaliby więcej sezonów. Ale jak na razie czekam z niecierpliwością na drugi.
Z tego co mi wiadomo, to na razie nie ma zapowiedzi na kolejne, po drugim, sezony. Jednak skoro nie będzie się on już teraz opierał na mandze, to może historia się wydłuży i starczy jej na więcej sezonów. ;)
Manga już nie wychodzi. Przy 2 sezonie pracuje autor mangi, który z własnej inicjatywy zmienił fabułę. Coś mu się nie podobało i anime będzie odbiegało od mangi. 1 sezon był krytykowały głównie za to, że odbiegał od mangi, cenzura, wycinka scen. Jeśli będą tak upychać fabułę jak w 1 sezonie to materiał z mangi może już się skończyć na 2 sezonie, a więc ostatnim. Obejrzałem już 1 odcinek 2 sezonu i nie jestem rozczarowany, może wielkiego bumu nie było, ale sam fakt, że Kaneki został w swojej białej wersji, bardzo mi się podoba.
Ale jest kontynuacja mangi pt. "Tokyo ghoul; re". Wydaje mi sie, ze caly czas wychodza nowe chaptery.