PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484288}

Totalna porażka

Total Drama
2007 - 2014
7,6 12 tys. ocen
7,6 10 1 11501
8,0 2 krytyków
Totalna porażka
powrót do forum serialu Totalna porażka

i nie gorszy od 5. Najlepiej, żeby był lepszy od 5, ale poziom 5 sezonu to minimalny, jaki ma być w
6...
A tutaj proszę wygląd postaci z 6 sezonu:
http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20140322080919/totaldramaisland/images/2/2f/T otal-drama-pahkitew-island-248.jpg

ocenił(a) serial na 10
pio73

wyglądają ciekawie ale i tak wole starych mam nadzieję ,że zrobiol sezon ze starymi uczestnikami

ocenił(a) serial na 10
bartix123

Mam nadzieję, że powstanie 7 sezon tylko ze starymi uczestnikami.
A jak nie da rady to przynajmniej niech będą w takim składzie:
Duncan
Harold
LeShawna
DJ
Gwen
Owen
Duncan
Cody
Alejandro
Dawn
Mike
Zoey

ocenił(a) serial na 10
pio73

Lub mogą być wszyscy z 1-3 sezonu + Dawn, Mike, Zoey

ocenił(a) serial na 10
pio73

albo ostatni sezon wszyscy 1-3 4 6 to by mi się podobało

ocenił(a) serial na 10
bartix123

A mi nie... osoby z 4 sezonu to w większości debilne osoby.... a co do uczestników 6 sezonu, to jeszcze nie wiadomo, jacy będą...
Jak na razie, nie licząc sezonu szóstego to najlepszy skład na sezon 7 jest:
wszyscy z 1-3 sezonu + Dawn, Mike, Zoey

ocenił(a) serial na 9
pio73

Sezon 4 mnie zdenerwował, bo moje ulubione postacie odpadały na początku (Dawn, B, Dakota) i finał też mi się nie podobał. Zabrakło mi charakterystycznej postaci, która mogłaby odzwierciedlić Heather

ocenił(a) serial na 10
PatryczeeK

Scot miał odegrać rolę Heather... tak mi się wydaje

ocenił(a) serial na 9
pio73

A według mnie twórcy postawili na Jo, która była jednak nieprzekonująca w takiej roli. Jak kocham Heather, tak nie znoszę Scotta, mimo że w tego typu "serialach" lubię postacie negatywne. Zdecydowanie moje serce skradła tajemnicza, kochająca przyrodę Dawn :)

ocenił(a) serial na 9
pio73

Totalnej porażki nigdy dość, 6 sezon może być ciekawy, nawet jeśli bez starych uczestników

ocenił(a) serial na 6
PatryczeeK

Plejadę imho uważam za totalny niewypał. D: Podobnie Zemstę...

Achh, tak więc - TAK! sezon 6-ty okazał się lepszy od powyższych, choć do poziomu pierwszych trzech wciąż mu daleko. Jest kilka postaci, które naprawdę da się lubić (z Shawnem i Jasmine na czele), jednak większość to randomy, na które tylko spojrzysz i już wiesz, że polecą w następnym odcinku, bo są jedynie zapychaczem >_<

Nie spoilerując, najważniejsze zalety:
+ wreszcie koniec ze zmutowanymi dziwadłami
+ postaci lepiej poprowadzone niż w Zemście i Plejadzie - przede wszystkim, są bardziej różnorodne
+ w pierwszych odcinkach czuć klimat Wyspy
+ ruszyli jakoś postać Chrisa
+ Chef znowu ubrał sukienkę xD
+ natenczas najlepszy 13-odcinkowy sezon Totalnej Porażki! yay

Wady:
- wyspa po raz czwarty? w dodatku gorsza od Wawanakwa, znacznie mniej lokacji, no i mniej kolorów... nudy!
- przewidywalna droga eliminacji
- zbyt stereotypowe postaci (czarodziej Merlin, księżniczka Disneya...)
- Sky&Dave - absolutne zakały serii (jeśli nie polubiliście Mike'a&Zoey, to tych dwojga tym bardziej)
- nudne zadania (zwłaszcza 4 ostatnie odcinki - praktycznie każde polegało na tym samym)
- BRAK ANTAGONISTY (brak sojuszy, brak intryg!)
- mało ceremonii piankowych (większość eliminacji to przegrane wyzwania lub... dyskwalifikacja "bo tak")
- najmniej humoru ze wszystkich 6 sezonów
- finał
- błyskotliwy pomysł z nagrodą w każdym zadaniu właściwie nie wniósł niczego do sezonu (w przeciwieństwie do np. pierwszej klasy w TPWT czy luksusów w Plejadzie - tam przynajmniej się coś działo)
- bekanie Sky xD chyba nie zrozumiałam żartu

Neutralne:
- nikt z pierwszej i drugiej obsady się nie pojawił
- zabrakło mi stołówki na wyspie
- zabrakło mi ukrytego immunitetu
- w sumie wszyscy są dla siebie mili xD może oprócz Amy... nikt nie drze ze sobą kotów, to nudne
- brak zadania w kostiumach kąpielowych :P
- wątek trójkątu romantycznego mnie nie przekonał

Podsumowując: twórcy uniknęli błędów Zemsty&Plejady, lecz niestety w Pahkitew zabrakło dramy:(

Btw. potwierdzono spin-offa Totalnej Porażki, The Ridonculous Race, parodię Amazing Race.

Co wiadomo na dziś dzień?
*26 odcinków!
*pojawią się postaci nowe + znajomi ze wszystkich trzech generacji Totalnej Porażki, w tym na pewno Owen
*nie będzie Bridgette
*z nowych postaci wiadomo, że pojawi się Carrie oraz...
*...Don - nowy prowadzący, zamiast Chrisa
*możemy liczyć na ponad 20 postaci, prawdopodobnie w okolicach 30
*premiera - lato 2015

Pozdrawiam^^