PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484288}

Totalna porażka

Total Drama
2007 - 2014
7,6 11 tys. ocen
7,6 10 1 11494
8,0 2 krytyków
Totalna porażka
powrót do forum serialu Totalna porażka

Wyspa

ocenił(a) serial na 8

Jak kończyłem gimnazjum moim ulubionym tytułem była właśnie ta kreskówka, podobał mi się jej szalony humor i bohaterowie na czele z Gwen, która była moją pierwszą miłością :D Wróciłem po latach i znowu pozytywnie się zaskoczyłem. Ten serial jest po prostu kopalnią genialnych tekstów i motywów jak np. szopy przemieniające się w mecha, 19 i 20 odcinek są pod tym względem genialne. Co prawda nierzadko twórcy starają się przekraczać granice dobrego smaku, ale na szczęście w większości mamy do czynienia z genialną parodią reality show. Co ciekawe auyorzy mimo, że mamy do czynienia z parodią nie boją się uderzać w poważniejsze tony i zdarzało mi się nie raz wzruszyć. Bohaterowie nadal są świetni każdy jest ciekawy i wyrazisty na czele z gwen, która jest niebanalna i mocno wyrazista podobnie jak Izzy, która praktycznie zawsze bawi mnie swoim szaleństwem do łez. Miałbym zastrzeżenia do trenta, który nieco mało zapada w pamięć, ale jakoś łatwo budzi sympatię. Kreska na pewno nie jest tu przepiękna jednak ma swój kanciasty urok i niektóre postaci jak gwen (tak jestem jej fanboyem xd) wyglądają całkiem nieźle. Najfajniejszy w tym wszyskim jest taki nastoletni klimat, sam często czułem się jakbym miał 16 lat. Więc moi drodzy idźcie oglądać

ocenił(a) serial na 8
Wostock

Niedawno kończyłem oglądać plan, co prawda wypada nieco gorzej od wyspy, ale i tak świetnie się bawiłem. Zacznę może od pozytywów. Fajnie, że postacie nieco się zmieniły wygląda to dosyć ciekawie i naturalnie i tacy np. Trent czy Justin stali się nareszcie ciekawi. Niespecjalnie mi podeszło za to pozbywanie się popularnych bohaterów z poprzedniego sezonu, rozumiem zamysł, ale jednak to strasznie irytuje i obniża poziom całości. Jednak to co najważniejsze czyli humor nadal stoi wysoko i mamy do czynienia ze starym absurdalnym i niekiedy niesmacznym dowcipem. Przeniesienie akcji na plan i parodiowanie gatunków filmowych wyszło świetnie i dało powiew świeżości. Widać, że twórcy mają mnóstwo pomysłów (czasami nawet za dużo) to się jednak chwali. Więc jeśli spodobał wam się poprzedni sezon to śmiało oglądajcie, ale będziecie czasami się wkurzać. Ode mnie 7

ocenił(a) serial na 8
Wostock

W końcu przebrnąłem przez trasę i generalnie jestem nieco rozczarowany. Co prawda to nadal ciekawy i zabawny serial, ale widać już zmęczenie materiału i całość nie ma już takiego uroku. Były oczywiście ciekawe elementy jak np. nowi bohaterowie sierra i alejandro, którzy naprawdę dali radę i wstawki musicalowe też wyszły ciekawie. Humor nadal jest niezły, ale to już nie do końca to. Ostatecznie daje 6

ocenił(a) serial na 9
Wostock

Według mnie Totalna Porażka w Trasie jest najlepszym sezonem :)

ocenił(a) serial na 8
PatryczeeK

Jest fajny i nie będę zaprzeczał i ma kilka ciekawych motywów lepszych niż w jedynce. Ale pierwszy sezon no i trochę drugi mają taki genialny highschoolowy klimat.