"Tak, to oni! Saga Transrormerów trwa! Nadszedł czas na Beast Machines,
kontynuację kultowych już Beast Wars! W kompletnym sezonie pierwszym
zobaczycie w jaki sposób zacięta drużyna Maximali kontynuuje walkę o
wolność swojej rodzinnej planety, którą zaatakował Megatron. Dzielna
drużyna, w składzie Optimus Naczelny, Gepardon, Arachnia i Szczurotron
musi poradzić sobie również z nowym przeciwnikiem, transformerami
nazywanymi Vehikonami.
Wspólnie z nowym sprzymierzeńcem, robotem-nietoperzem Nocnym Krzykiem
Maximale poznają niezwykłe możliwości i moc transformacji, co może im
ułatwić pokonanie nowego wroga i oczyszczenie planety z działalności
Megatrona."
No i znowu tłumaczenie imion jest to d**y nazwijcie Cheetor'a
Gepardronem ,albo Rattrap'a Szczurotronem jak mogli tak to spie****ć.
Jaka jest wasza opinia na ten temat??
Takie tłumaczenie było w Polsce "oficjalne" . Na Polsacie Beast Wars (pod idiotycznym tytułem "kosmiczne Wojny") te postaci miały takie imiona ... ale ja i tak wole oryginały ...
BM jest kontynuacją BW i to znaczy,że muszą być znów głupio przetłumaczone imiona??W Armadzie imiona są schrzanione(np.Hot Shot nazwany Piorunusem...blee),ale w jej kontynucji "Transformers Energon" tłumaczenie już nie było tak nienormalne i jak mi to wyjaśnisz (Pewnie tym,że Energonu nie tłumaczył polsat)
Energonu nie tłumaczył Polsat :) Po prostu Polacy niepotrzebnie tłumaczą imiona. Ja i tak używam oryginalnych ;)
Ps. Chociaż trza przyznać że "Optimus Naczelny" brzmi nieźle i pasuje do postaci ;)
Ale zdajesz sobie sprawę, że oryginał znaczy mniej więcej to samo, tyle, że Ty, z braku osłuchania w języku angielskim po prostu tego nie słyszysz?
Beast Wars też nie tłumaczył polsat. Serial przetłumaczyli ludzie z canal+, polsat wykupił tylko prawa do jego emisji.
Dobrze przetłumaczony tytół to niestety wielka rzadkość w Polsce. Co do imion mogłyby zostać orginalne ale niestety. I tak jak na tłumaczenie Polaków trzymają poziom, skoro jednak uważasz ,że są daremne to jak Ty na nasz język byś je przetłumaczyła?
Myślałem, że to pytanie. Ludzie dość żadko stawiają znaki interpunkcyjne w postach, więc sie pomyliłem.