PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190890}

Trawka

Weeds
2005 - 2012
7,5 29 tys. ocen
7,5 10 1 28853
7,7 12 krytyków
Trawka
powrót do forum serialu Trawka
aneczka_89

Właśnie skończyłem. Bardzo słaby odcinek, chyba najgorszy do tej pory. Czarno widzę ten nowy sezon. Ale pożyjemy, zobaczymy.

aneczka_89

Fakt faktem, że skończyłam go oglądać chwilę przed tym, jak założyłam ten temat i nie potrafię sobie przypomnieć jakiejś zabawnej sceny. miejmy nadzieję, że nowy sezon wkrótce się rozkręci:)

ocenił(a) serial na 9
aneczka_89

Zobaczymy jak się fabuła rozkręci w 4 sezonie. Co do scen zabawnych to u mnie osobiście sceny przed składaniem zeznań wywołały lekki uśmiech :) Może nie najwyższych lotów odcinek ale nie powiedziałbym, że najgorszy.
"Trawka" rządzi :)

aneczka_89

no i niestety się zgadzam. 1 odc. powinien nas zachwycić i wprowadzić jak najbardziej pozytywnie w 4 sezon, ale się nie 'spisał'.
2 odc. według mnie również (nie zakładam nowego tematu, bo szczerze nie ma o czym pisać na jego temat); oczywiście nie mam na myśli, że cały był zły, ale jak na razie to czekam na jakiś przełom ! bo z Weeds nie zrezygnuję ! :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
aneczka_89

faktycznie średni odcinek. nie rozumiem sensu wątku z ptakami

mam nadzieję że im dalej w sezon, tym się polepszy, ponieważ na razie z filmów o trawce bardziej rozbawia mnie to (http://youtube.com/watch?v=BAy9wtrcxTE) niż weeds.

dzidzia126

To rzeczywiscie smutne, ze bardziej cie bawi reklama tv niz serial komediowy

nika_gda

ej, ale to jest naprawdę świetna reklama. a konkretnie parodia reklamy.

ostatni odcinek Trawki (4x03) też nie rozbawil mnie szczegolnie. motyw tego chlopaka w samochodzie i ten zart o sikaniu byly po prostu szczeniackie, a byl potencjal na wiecej. za to koncowka byla niezwykle poruszajaca, w powaznym sensie. nie wydaje wam sie, ze Trawka zaczyna dryfowac w strone dramatu, z dala od konwencji komediowej?

dzidzia126

Ona cały czas w tę stronę dryfowała, ale nie brakowało humoru i dystansu, a teraz jakoś tego coraz mniej... Żarty w pierwszych dwóch sezonach pozostawały w mojej głowie na długo, w trzecim sezonie też bywało nieźle, ale jeśli mam być szczerzy to w pierwszych dwóch odcinkach czwartego sezonu nie było chyba nic wartego zapamiętania, niestety...

Albertino

Niestety masz racje, trzeci sezon nie zawsze dorownywal humorem pierwszemu czy drugiemu. Z drugiej strony, to wlasnie w trzecim sezonie zrobili dla mnie najgenialniejsza scene calej serii, chociaz wcale nie jest zabawna - chodzi o scene, gdzie Nancy po raz pierwszy kocha sie z Sullivanem, na jego biurku, w deszczu, jako odreagowanie po nieslychanie ciezkim dniu. W tym momencie zacelam dostrzegac, ze nie jest to tylko czarna komedia, ale powazny film o "isciu na latwizne".

Kto wie, moze po zapowiedzianej na czwarty sezon zmianie lokacji zmieni sie tez charakter serii? Nie bedzie juz tak zabawnie, bedzie dramatycznie. Jak to w narkobiznesie.

użytkownik usunięty
nika_gda

Jak na razie w 4 sezonie niestety nie ma Heylii, Conrada i Vaneety - dlatego Weeds na tym traci. Szczególnie sceny z Heylią były bardzo zabawne. Ale trzeba dostrzec, że Weeds zmieniło się - już nie ma little boxes, każdy odcinek zapowiada nowe intro (a raczej sama plansza z tytułem, bez piosenek, niestety). A Nancy jak to zwykle bywa w kolejnym sezonie znalazła sobie kogoś kto nie doprowadzi jej do niczego dobrego. Bohaterowie są rozdzieleni, tak więc brakuje już humoru i ironii zdarzeń dnia codziennego w Agrestic. Osobom przyzwyczajonym do Weeds może się nie spodobać jego nowa odsłona. Ale poczekajmy jeszcze parę odcinku, na pewno wszystko się okaże. Mnie nadal podoba się bardzo ten serial :)

Heylii już nie będzie w serialu... Tak samo Vaneety i Conrada...

użytkownik usunięty
Albertino

kto tak powiedział? ja czytałem jedynie, że te postacie nie będą występować regularnie, ale na pewno sie jeszcze kiedyś pokażą :)

fakt faktem, że weeds ma coraz mniej wspólnego z komedia... najbardziej brakuje mi własnie Conrda:( ...

dzidzia126

Nawet jesli parodia, i nawet jesli tez operuje humorem "zielnym" i tak uwazam ze to zupelnie nie to co Weeds. chociaz film smieszny, nie ukrywam ;)

Ostatniego odcinku jeszcze nie widzialam, wiec nie wypowie sie. Poczekam, az bedzie w TV

ocenił(a) serial na 8
aneczka_89

Mnie tam ta nowa Trawka jakoś nie rozczarowuje. Fakt, że trochę szkoda Malco i Patano, ale mamy za to gościnnie świetnego Alberta Brooksa, a poza tym, to przecież nadal ta stara, dobra ekipa. Podobnie z humorem - serial w tych pierwszych odcinkach w większym stopniu skupia się na rzeczy poważnej (eutanazja), ale nie zgodzę się z Albertino, że bez humoru i dystansu, bo to nadal jest obecne, choć już w nieco wyciszonej formie. Za to w 4 odcinku (najlepszym dotychczas) luźny klimat powraca, a wraz z nim sporo momentów, na których już ryłem głośno (choćby 'return of the Doug' :P). Oby tak dalej.

PS Co do fabuły, to chyba nikt nie ma wątpliwości - Weeds wciąga nadal.

Vikejs

No, czwarty odcinek na razie najlepszy w tym sezonie.

ocenił(a) serial na 8
Albertino

zgadzam się. 4 odcinek najlepszy. najbardziej w pamięci wyrył mi się cytat jak Shane powiedział, że nie wyprowadzi się z domu: W porządku. Podniesiesz wartość domu. Trzy sypialnie, dwie łazienki i mały chłopiec. Sprzedam to jakiemuś księdzu.

ocenił(a) serial na 10
Skyler

ja widziałem już 5 uważam ze ten serial i tak jest the best =P
fakt faktem robi sie taki bardziej poważniejszy ale jest świetny =D

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 7
jaco155

Nie ma to jak poblokować posty, żal..

Nowy ep jest naprawdę fajny, serial zaczyna się rozkręcać i zapowiada się naprawdę nieźle.

Weeds jest najlepszym serialem komedioym i jest w czołówce wszystkich serialów ;]

Jest jakieś info na temat ile sezonów powstanie?

ocenił(a) serial na 7
danteusz

Jeśli treść postów jest niezgodna z regulaminem, to są one blokowane - proste i logiczne.

W trzecim zdaniu masz dwie literówki. ;)

Co do twojego pytania to tutaj masz odpowiedź http://www.filmweb.pl/Nowe+sezony+%22Trawki%22%2C+spin-off+%22L+World%22+i+seria l+z+Falco+od+Showtime,News,id=44664

użytkownik usunięty
Campbells

no i wyszło szydło z worka kto tu zagląda i nam komentarze kasuje, Cämpbells, to się nazywa relatywizm moralny.

a wracając do tematu, nowy odcinek jak zwykle zajebisty, scena rodzinnej kolacji zabawna, no i... co jest w tej dziurze :D

ocenił(a) serial na 9
aneczka_89

Oglądałem (do 04x02).
Sezon wielkich zmian - czy na lepsze, jeszcze zobaczymy. Trzeci nie odbiegał zbytnio poziomem od reszty, choć irytował mnie wątek U-Turna. Wydaj mi się, że Agrestic/Majestic jeszcze nie było skończonym tematem, można było zostawić tam akcję.
Nowy dom jest bardzo ciasny, niezbyt mi się podoba, mam nadzieję, że Nancy szybko się stamtąd wyprowadzi. Ja pamiętam kilka śmiesznych dialogów między innymi tan o niemieckim żarciu i benzynie ;)Mam nadzieję, że cała reszta dealerskiej ekipy dołączy do Nancy.
Cieszy też rozwinięcie Guillermo, wzbudza we mnie sympatię.
Brakuje dyskusji Celii, Douga i reszty, szkoda, że ich rozdzielili. Przykro mi też, że nie powrócą Conrad oraz Heilia.
Pozdrawiam, Kubz

ocenił(a) serial na 7
Kubz

Brakuje dyskusji Celii, Douga i reszty, szkoda, że ich rozdzielili.

Szykuje się mała niespodzianka dla Ciebie :)

ocenił(a) serial na 10
danteusz

HeH nie martwcie się Doug pojawi się w czwartym lub piątym odcinku(dokładnie nie pamiętam) z niezłymi tekstami, jak dawniej :D

ocenił(a) serial na 9
Kimas

Oooch tak.

Odcinek piąty przyniósł mi wiele radości :D

użytkownik usunięty
Kubz

oglądał już ktoś szósty? ja czekam na na... [treść cenzurowana] :P

użytkownik usunięty
Kubz

oglądaj oglądaj a wczujesz się w klimat czwartego sezonu, jak dla mnie dalej rewelacyjny chociaż to była zmiana o 360 stopni, ale szybko można się przyzwyczaić, ja czekam na odcinek 6 ;) a właściwie to już jest :P

"chociaż to była zmiana o 360 stopni"

Chyba o 180 ;-)

użytkownik usunięty
Albertino

czyżbym podświadomie myślał, że weeds wróci jeszcze do Agrestic (?)
hehe

użytkownik usunięty
Kubz

A właśnie że są! Nie mówię tu o powrocie do Agrestic, bo Nancy wcale tam nie musi wracać, po prostu niech Agrestic przyjedzie do Ren Mar. Z każdym odcinkiem kolejna osoba się przesiedla, zauważyliście? Doug, Celia, a teraz, nie będę spoilerował, ale powiem, że jedna z moich ulubionych bohaterek, haha! Weeds dalej jest rewelacyjny, i znów bardzo komediowy, rozmowy Douga i Andiego mnie powalają :))

czy wam też brakuje piosenki z openingu? "Little boxes on the hillside..."

użytkownik usunięty
MadMatt

ja jakoś o niej zapomniałem, może dlatego że słucham soundtracku z weeds ;) bardzo fajny :)

ocenił(a) serial na 7

Mi brakuje tej piosenki szczerze mówiąc. Ale zawsze można sobie włączyć YouTube i dopiero potem dalej oglądać. :D

użytkownik usunięty
aneczka_89

widzieliście już odcinek 7?

(SPOILERY)

No nie, jest genialnie :D
Jest baaardzo śmiesznie (ta pierwsza scena z Andym haha). No i od razu jak się pojawiła Isabelle zrobiło się ciekawiej, a jak zobaczyła zdjęcia Nancy to już w ogóle. I w ogóle Celia jest zajebista, śmieszy mnie bardzo, ha ha. A co do Saliasa, to widać, że zmienił się, już koniec wątków nastoletniej miłośći itd (tak jak w sezonach 1, 2 i 3) teraz zachowuje się troche inaczej :D

ocenił(a) serial na 9

Najlepszy odcinek czwartej serii (jak dotychczas ;p). Oglądało się tak lekko, że byłem w szoku, że to już koniec ;p. Rzeczywiście, ze zdjęciami Nancy i Isabelle był najlepszy moment ;p W ogóle widać, że się rozkręca.

użytkownik usunięty
Kubz

ale jedna z ostatnich scen ze zdjęciem i Shanem mnie lekko zaszokowała i wzbudziła niesmak... O_o

ocenił(a) serial na 9

Chodziło mi o reakcję Isabelle na Nancy po obejrzeniu tych zdjęć ;p

W ogóle można dyskutować o jakiejkolwiek moralności tego serialu, wiele momentów można by uznać za bulwersujące (patrz --> Andy zabiera Shane'a do prostytutki) - nie chciałbym słyszeć reakcji po emitowaniu tego serialu w jakiejś ogólnodostępnej TV.

Kubz

Również się zgadzam, że to najlepszy odcinek tej serii... Wreszcie jakieś przebłyski, jakbym oglądał pierwsze dwa sezony... No i... Wciąga! :>

ocenił(a) serial na 9
Albertino

Najlepsze jest to, że praktycznie cała stara brygada przeniosła się za Nancy do Ren Mar. Nie razi nawet aż tak brak Conrada, Heili oraz Vaneety. Wydaje mi się, ze producenci i scenarzyści z 'operacji: przeniesienie' ;p wyszli obronną ręką - mimo że przepłaciliśmy to trzema - czterema gorszymi odcinkami.

Silasowi już bije 18? Szybko ten czas leci... Może to dlatego, że trzy sezony obejrzałem praktycznie w pięć dni ;p

użytkownik usunięty
Kubz

no tak, ma 18 :P poza tym to po nim widać. Hunter Parrish ma teraz 21 lat i bardzo się zmienił (trochę się rozrósł).

ocenił(a) serial na 9

Tak samo widać, jak wydoroślał aktor grający Shane'a ;p

Sorry, nie doczytałem ;p

użytkownik usunięty
Kubz

no ja wiem, i też mnie scena z Isabelle bardzo śmieszyła i to napisałem :) ale dodałem także że oprócz tego ta ostatnia scena z Shanem mnie zaszokowała. I tak zgadzam się, że wiele scen jest bulwersujące Weeds. Ale nie oceniam ich czy jest to negatywne czy pozytywne.

ocenił(a) serial na 9

I nie mówię też, że MNIE te sceny bulwersują. Mnie śmieszą, sądzę, że wielu by zbulwersowały ;p

użytkownik usunięty
Kubz

no wiem wiem :)
ciekawe czy te zdjęcia będą miały wpływ na dalszy przebieg wydarzeń w weeds.