PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133183}

Trup jak ja

Dead Like Me
2003 - 2004
7,3 3,1 tys. ocen
7,3 10 1 3065
Trup jak ja
powrót do forum serialu Trup jak ja

Nie znalazłam w nim żadnych uczuć, emocji. Matka swój ból po stracie córki gra beznadziejnie. Główna bohaterka odpychająca. Głupie dialogi i wątki (jak ten z zabawką którą Georgia kupiła na garażowej wyprzedaży, a potem matka tego chłopaka chciała ją zabrać). Pomysł na serial w ogóle nie przemawia do mnie - żniwiarze w ciałach nie mający gdzie mieszkać, żyjący jak bezdomni? A jakby nic nie zjedli albo nie korzystali z toalety, to co, umarli by po raz drugi? Dotykanie osób mających umrzeć? A zawsze umiera się w towarzystwie? Dałam szansę kilku odcinkom, ale więcej nie jestem w stanie. W ogóle nie jestem ciekawa, co stanie się później, ani nie chcę oglądać skrzywionej m ordy głównej bohaterki ;)

ocenił(a) serial na 10

Matko Boska! Żadnych uczuć? Chyba oglądaliśmy 2 różne seriale. Według mnie jest ich bardzo dużo, a niektóre momenty są mocno wzruszające. Jestem po pierwszej serii i jak na razie wszystkie role były zagrane perfekcyjnie.
Głupie dialogi? Może polskie tłumaczenie było słabe?

ocenił(a) serial na 7
willow_ufgood

Zgadzam się z willow_ufgood. Nie każda matka po stracie swojego dziecka musi łkać w domu i popadać w depresję. Dialogi moim zdaniem są ciekawe i dają do myślenia. A co do głównej bohaterki to bardzo dobrze że nie jest chodzącym ideałem. W każdym serialu grają same piękności.

ocenił(a) serial na 9
Skellington_9

Taki humor nigdy nie przypadnie wszystkich do gustu, ale gdy ktoś lubi to myślę że się nie rozczaruje tym serialem.

ocenił(a) serial na 10

W tym serialu jest coś więcej niż tylko nudna opowieść o grupie ponurych żniwiarzy, jest w nim pewna mądrość życiowa dotycząca umierania i tego, że utrata bliskiej osoby nie jest łatwa i każdy radzi sobie z nią jak tylko może. Główna bohaterka może faktycznie nie jest śliczna, ale właśnie dzięki temu można się z nią utożsamić. Jeśli natomiast chcesz oglądać "pięknych" ludzi grających w bardzo nieprawdopodobnych produkcjach z banalnymi dialogami proponuję serial Revenge albo inny mu podobny, gdzie włosy zawsze pieknie się układają i ludzie wstają rano w pełnym makijażu. Niestety ludzie wolą własnie takie puste produkcje, gdzie bohaterzy biorą kasę nie wiadomo skąd i każdy jest śliczny i chudy, zamiast mądrych produkcji o prawdziwych problemach takich, jak pogodzenie sie ze śmiercią ukochanej osoby.
Trup jak ja jest dla osób myślących i wydaje mi się, że każdy może znaleźć w nim coś, co go wzruszy albo skłoni do refleksji.