PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

No to już jest niepoważne. Za miesiąc rusza emisja Trzeciego Oficera i nic - cisza. Nawet nie widać już reklam przed Oficerami. O co tutaj chodzi? Czy to jest jedynie indolencja TVP, czy jakiś zabieg marketingowy? :) Przecież nie ma nawet strony www na itvp.

Michael_1610

Możliwe, że istnienie "Trzeciego oficera" jest tylko wytworem naszej chorej wyobraźni :P

Mnie również coraz bardziej zaczyna to denerwować- ostatni news na Filmwebie jest z grudnia 2007 !!! Albo chcą do granic możliwośći podsycić naszą ciekawość, albo stwierdzili, że to będzie "zapdzajdziura", której nie warto reklamować.

ocenił(a) serial na 10
Dirty

Hehe też zaczynam się nad tym zastanawiać :)

Michael_1610

Jak nie widać jak widać!

ocenił(a) serial na 10
transformator3d

a gdzie widać?

Michael_1610

W telewizji! :O

ocenił(a) serial na 10
transformator3d

Poważnie? Nie widziałem ;)

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

http://www.filmweb.pl/Dw%C3%B3jka+wzmacnia+pasma+serialowe,News,id=45188"

"Trzeci Oficer" od września w czwartki. O ile pamiętam "Oifcer" też był emitowany w czwartki i okazał się świetnym serialem. "Oficerowie" w niedziele i klapa. Więc może to jakiś dobry omen. Nie wierzę w przesądy.

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

I bardzo dobrze, że w czwartek. W niedziele byłaby gorsza oglądalność.

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

Mi też ta pora bardziej odpowiada.
A z tego co ja wiem to w niedzielę będzie emitowany inny polski serial "Czas Honoru"

ocenił(a) serial na 10
Kruchy_4

Wracając do promocji Trzeciego Oficera - coraz poważniej zaczynam się obawiać, że przegapię 1 odcinek. Dlatego jak tylko pojawi się jakaś pewna informacja o premierze, piszcie na forum.

Póki co wiemy, że będzie to czwartek po ostatnim odcinku Oficerów...

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

Wybrali sobie świetną porę na emitowanie reklamówki "Trzeciego Oficera". Tuż przed "Panoramą" jest pasmo seriali i programów dostępnych na jesieni w TVP2. Po pięciokrotnych powtórkach zapowiedzi "Barw Szczęścia", "M jak Miłość", "Fort Boyard (czy Bóg wie co)" i bodajże "Siły Honoru", na szarym końcu, jakby na doczepnego pojawia się Bartłomiej Topa mówi, że trzeci oficer już czuwa i obserwuje... do września. Czas przebywania Topy na ekranie nie przekracza 20 sekund. BRAWO DLA TVP!!! Za pomysł na promocję. Ale to pewnie zamierzone. Przecież tuż przed północą mają największą oglądalność...

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

Ależ ten zwiastun jest beznadziejny. Małaszyński z jakąś dziwną fryzurą i miną frajera z "Twarzą w twarz" wyskakuje z tekstem "Maszerujcie albo gińcie!" :/

Oj mam złe przeczucia...

Michael_1610

Nawet nie strasz. I tak kupię sobie "Trzeciego oficera" na dvd, bo tradycja ( mam poprzednie części) to coś ekstra :P

ocenił(a) serial na 10
Dirty

Ale to nie ulega wątpliwości :) Trylogię Oficera trzeba mieć i gdybym mógł już złożyłbym zamówienie na 3 serię w HD. Chodzi o to, że 1) boję się, że Małaszyński stracił wigor do tej roli (w końcu obóz z legionistami był 4 lata temu :)) a teraz mógł już przesiąknąć tą pedalską rolą z Twarzą w twarz 2) boję się, że twórcy też podeszli do ostatniej serii na odwal - bo taki stosunek na pewno mięli do jej reklamy!

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Trzecia seria po kisielu. Ta postać ma być tragikomiczna chyba. Nie żenujcie mnie, bo zastygnę w żylatynie...)

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

K... a lubiłem tego aktora. Jak się okaże, że zepsuje postać Granda (która była przełomowa w jego karierze) wyślę mu chyba rybę z pomarańczą do Teatru Kwadrat :)

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Przekonamy się. Nie chcę życzyć temu serialowie po emisji trzeciej częśći, że lepiej byłoby gdyby zakończono wątek z pierwszej serii.

Michael_1610

A cóż ty się tak boisz o Małaszyńskiego? Spieprzył coś w Oficerach? Może przypomnę że największą porażką była Cynke która swoim beznadziejnym „talentem” prawie całkowicie zniszczyła klimat Oficera. Małasz w Trzecim Oficerze zagrał dobrze, o niego się nie bój, bo on uwielbia postać Granda.

ocenił(a) serial na 10
mini_one

Zagrał "dobrze"?! Oj czułem pismo nosem... Moim zdaniem w Oficerze i Oficerach zagrał genialnie. Dobrze to w tym wypadku solidna degradacja. Dla mnie postać Granda jest osią serialu i jednocześnie największą zagadką, stąd moje zainteresowanie formą Małaszyńskiego.

Zgadzam się w kwestii Cynke w 100%.

ocenił(a) serial na 8
Michael_1610

Cynke może nie jest "mistrzynią" ale nie przesadzajcie... Jej kunszt aktorski nie jest aż taki zły ;p A co do Małacha to genialnie zagrał tylko w Oficerach w Oficerze pokazał się z dobrej strony ale to widzieliśmy w drugiej częsci to już prawdziwe arcydzieło. ;p

Michael_1610

Z chwaleniem Małaszyńskiego muszę uważać ze względu na fakt, żeby nie zostać uznaną za kolejną wielką fankę tego aktora ;). Znam go jedynie z tej roli i dobra przyznaję zagrał Granda rewelacyjnie :)

Co do mojej ostatniej wypowiedzi miało być "zagra" bo przecież ja nie widziałam jeszcze tej produkcji

ocenił(a) serial na 10
mini_one

No i właśnie - wszystko rozbija się o tę reklamę Trzeciego Oficera, w której zagrał Małaszyński. I delikatnie mówiąc, to już nie był Grand :/ Chyba, że 3 serię miał reklamować Małaszyński, a nie Jacek Wielgosz... Ale wtedy tekst "Maszerujcie albo gińcie" trochę dziwnie brzmi :)

Michael_1610

Ale to nie ważne (przynajmniej dla mnie) jak on wygląda teraz, tylko jak wyglądał w trakcie kręcenia Trzeciego Oficera a wyglądał jak Grand z poprzednich części:

http://img108.imageshack.us/my.php?image=oficer3apj5.png
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e85679bc18254179 <-- zdjęcie robione w okresie kręcenia T.O.

Inna sprawa to fakt że postać Granda nie będzie kluczową postacią tej serii. Bardziej obawiam się jak wypadnie Pazura (Sznajder), który w Oficerach nie powalił mnie grą aktorską. Dobrze że przynajmniej Szyca podobno ma być znacznie więcej i oby był to stary, dobry Kruszon z Oficera.

ocenił(a) serial na 10
mini_one

Ale fryzura to naprawdę ostatnia rzecz, którą miałem na myśli. Chodzi mi o całokształt - zachowanie, miny, gesty, spojrzenia - czyli ogólnie cały warsztat aktorski (tyle przynajmniej ile można było zobaczyć w kilkusekundowej reklamie). Jedynym ratunkiem jest to, że w reklamie nie grał Jacka Wielgosza, bo jeśli grał... :/

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Myślę że postać Wielgosza, mimo wielkich oczekiwań od niej, nie będzie najistotniejsza w tej układance... Ponoć ma "zmienić bieg wydarzeń"... Ciekawe... Wiem, że postać Kruszona będzie w centrum, na co liczyłem i z czego się cieszę. Grand, wydaje mi się, pojawi się w połowie (przełom 6-7 odcinka) gdzieś daleko, za granicami i z przyczajenia nada swój ton tej opowieści. Nie ukrywajmy, wszyscy czekamy na konfrontację Kruszona i Granda...

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

No dobra już się trochę uspokoiłem. Reklama zaczyna się od "Nazywam się Paweł Małaszyński..." :)

ocenił(a) serial na 8
Michael_1610

troche z innej beczki... Małaszyński gra Granda b. dobrze ale... zobaczcie jak trzyma broń ;) Nie trzyma palców na spustach... a taki żołnierz z niego :D

ocenił(a) serial na 10
lexus123

Grand zabija samym spojrzeniem - to po co ma jeszcze trzymać palce na spustach?! ;)

ocenił(a) serial na 10
lexus123

W pierwszej serii też tego nie robił - może to jakiś trik chłopaków z legii ;)

ocenił(a) serial na 8
Michael_1610

hehehehe moze... ale wiesz co wg. mnie to ten sposób trzymania broni upodobał sobie sam Paweł. Np. w Twarzą w Twarz też tak samo trzymał klamke... (palec wskazujący wzdłuż lufy) Aaaa... i mam pytanie nie wiem moze przeoczyłem ale czy dzis była scena w "Egzekucji Garnda" gdzie wrzucono go do wody??? Bo utkwiła mi ona w głowie kiedy pierwszy raz byli emitowani Oficerzy a teraz w tych powtórkach tego nie widziałem...
Nie wiem moze cos mi sie uroiło ale tak dla samego siebie chciałbym wiedziec. POMÓZCIE :D;p

ocenił(a) serial na 10
lexus123

Na dvd nie ma tej sceny. Dziś też jej nie widziałem. Na pewno była pokazana w making of... Co do paluszków na spuście, to czy czasem Szyc nie trzyma pistoletu w ten sam sposób?

ocenił(a) serial na 8
Michael_1610

Szyc.. ?? Hmmmm... próbuje sobie przypomniec, ale chyba Borys jednak trzyma palec na spuście. Jednakże nie jestem na 100% pewien. Trzeba by wrocic do Oficera ;)

ocenił(a) serial na 10
lexus123

Jak strzelał na strzelnicy to trzymał palec na spuście :) Miałem na myśli sceny typu "wojna nerwów". Poza tym wydawało mi się, że antyterroryści podczas zatrzymań też nie trzymali palców na spuście...

ocenił(a) serial na 8
Michael_1610

No własnie chodzi mi o tą "Wojnę Nerwów" Borys chyba jednak trzyma palec na spuście. Co do antyterrorystów hmmm... masz racje tez to zauważyłem. Ale oni może muszą czekać na wyraźny rozkaz. Heh... sam juz nie wiem.

ocenił(a) serial na 8
lexus123

Jednakże mówie moge sie mylic co do Szyca... Małach tylko tak mi utkwił w pamięci z tym trzymaniem broni.

ocenił(a) serial na 6
lexus123

Co do antyterrorystów to z tego co ja wiem, to oni powinni trzymać palec na spuście. Jak wchodzą to broń mają przeładowana, odbezpieczoną. Muszą być gotowi zabić w każdej chwili. Zatrzymują w końcu bardzo niebezpiecznych ludzi.

A co do tej reklamówki "Trzeciego Oficera", trochę mnie ona przestraszyła. Reklama nie trwała nawet 15 sekund.
Czyżby producenci mieli coś do ukrycia?
O co tutaj w tym chodzi?

ocenił(a) serial na 6
Kruchy_4

http://filmpolski.pl/fp/index.php/1220980 już oficjalnie, skoro na stronie filmpolski.pl. Premiera 4.IX.2008r.!!!

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

Ooo i mamy już streszczenie pierwszego odcinka na filmpolski.pl.

Michael_1610

Kruchy nie przesadzaj z tym zabijaniem przez antyterrorystów. Oni mają za zadanie unieszkodliwić niebezpiecznych przestępców, a zabicie to ostateczność. Jest taka zasada: "Palec trzymaj na spuście wyłącznie, gdy masz zamiar kogoś zabić". Wiecie, że At strzelają z broni automatycznej czyli pm i kbk wyłącznie szybkim ogniem pojedynczym ?

ocenił(a) serial na 9
lexus123

No bo palec trzyma sie prosto. Tak jest prawidlowo i zgodnie ze sztuka strzelania. Tak nawet instruktorzy podczas krecenia mowili aktorom. O tym bylo w jakims wywiadzie.

ocenił(a) serial na 10
bogus_2

No też tak myślałem. Przecież Grand nie popełnia błędów. Nigdy!

Michael_1610

No ba.

A ja widziałem wczoraj o 23 reklamę z tym gościem ze Złotopolskich xD

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

Premiera "Trzeciego Oficera" przypada na 4.IX.2008r. Serial NIE MA swojej strony internetowej. Premiera "Czasu Honoru" przypada z kolei na 7.IX.2008r. i już od dłuższego czasu ma swoją stronę. "Trzeci Oficer" jest cholernie zaniedbywany przez TVP.

Brudny_Harry

Dzisiaj w TV OKEY na własne oczy zobaczyłem, że "Trzeci oficer" będzie emitowany w czwartek 04.09 o godz. 20.40. Tylko, że w magazynie nie ma ani słowa o tym serialu, natomiast są już jakieś ploty na temat kontynuacji "Twarzą w twarz". Paranoja po prostu :((( Zupełnie nie wiem z czego to wynika- z tego co pamiętam zdjęcia zakończyły się w październiku 2007 i od tego czasu cicho wszędzie. Albo chcą nam zrobic meganiespodziankę (w co wątpię), albo stwierdzili, że wcisną gniota, bo skoro już się nakręciło, to trzeba kiedyś pokazać. Dzień prawdy już niedługo i wtedy się przekonamy :/

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

http://www.itvp.pl/event/trzecioficer/ JEST JUŻ OFICJALNA STRONA!!!!
Jedbnak zgłupiałem pisze na niej, że premiera odbędzie się w niedzielę o 20:05, chyba jeszcze nie zmienili daty, bo w niedzielę, będzie przecież "Czas honoru".

Brudny_Harry

Skoro jest już wydrukowany program, to raczej już tak zostanie i dobrze :))) Starzy by mnie nudzili, że chcą oglądać telenowelę "Taniec z gwiazdami" brrr :/

Dirty

Na stronie już poprawione- emisja w czwartek 04.09 o 20.40 :)))

ocenił(a) serial na 10
Dirty

No ja już nie mogę się doczekać, a szlag mnie trafia na myśl, że będę musiał czekać tydzień w tydzień na kolejne odcinki :/

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Ja też nie mogę się doczekać TVP gra z nami w bambuko :) trochę szkoda i podpisuję się pod poprzednimi postami że to chyba będzie lipa ;(( ale bądźmy optymistami i wierzmy że będzie cool nawet jak będzie d**a :))

ocenił(a) serial na 1
Verti

druga seria była klapą dlatego że była poprostu słaba ...nie chodzi o czas emisji ...nie ma porównania z pierwszą serią serialu...3 częśc z tym pajacem ze złotopolskich będzie nie lepsza...jeszcze ta ala, która zachwuje się jak niedorozwinięta TVP zniszczyła swoje produkcje oficer potem pitbull..za to postawiła na taniec na lodzie i przebojowa noc ..błagam nie wspierajcie tej zakłamanej liczącej tylko na zysk telewizjii nie płaćcie abonamentu może się opamiętają. Odnośnie kierownictw TVP to wystarczy przeczytac artykół , który był niedawno w GW o dyrektorze programowym dwójki... zdanie na jego temat każdy może sobie wyrobić sam....prostak