Mam propozycje: zamiast zakładać kolejne tematy w stylu: Grand vs reszta świata pobawmy się mały konkurs(niestety bez nagród:( )wiedzy na temat Oficera, Oficerów, i Trzeciego Oficera.
Zasada jest prosta osoba która udzieliła poprawnej odpowiedzi i dostała potwierdzenie tego faktu zadaje następne pytanie.
A więc ja zacznę:
Jaką szkołę średnią skończył Perła vel Jan Perłowski?.
Technikum? Jak to Perła powiedział "teoretycznie pociąg mogę poprowadzić", czy coś takiego. Zgadłem?
Moim zdaniem tak. Perła skończył technikum kolejarskie. To co Hilary - czekamy na pytanie od Ciebie :)
Moje pytanie.
Jak brzmi w języku francuskim odpowiednik MAG - Maszeruj albo Giń? To było w "Oficerach". Skrótu nie było, ale łatwo się go domyślić, jeśli zna się jego rozwinięcie.
Niestety nie:) To oznacza Maszeruj albo Zdychaj. Niestety w 12 odcinku przetłumaczyli to na Maszeruj albo giń:) Ale jesteś na dobrym tropie:)
Niestety nie:) W 12 odcinku błędnie to przetłumaczono, naprawdę to oznacza Maszeruj albo Zdychaj. Jesteś blisko:)
Przez te lagi 2 razy wysłałem, za każdym razem co innego, bo myślałem, że nie wysłało się :)
Hilary, proszę o szybkie sprawdzenie - bo mam pytanie dla prawdziwych fanów :)
Ja tylko potwierdzam że dokładnie to było technikum kolejowe:D
Wiedzę że się wam temat spodobał całkiem zakładając że nie Michel to wszystko napisał, no ale odrzućmy teorie spiskowe:D
Jest wiele tłumaczeń, nikt z Was nie zgadł, podać poprawną odpowiedź? ALe wtedy kto zada następne pytanie?:)
Podaj odpowiedź i zadaj następne pytanie - bo z tym nam jakoś nie idzie :) A temat faktycznie udany.
Odpowiedź: MOP - Marche ou Perir.
Następn pytanie, teraz łatwiejsze. Jaki stopień miał Grand w Legii Cudzoziemskiej?
Mnie coś świta, tylko nie wiem czy dobrze, czy źle. Imię matki Jana było czytane przez kogoś, "Perła" nigdy go nie powiedział osobiście, prawda? To było coś w stylu: "Perłowski Jan, syn .... i ...."???
Harry, dobrze kombinusz :)
Janusz, ojciec się zgadza a matka? Syn Edwarda i ... ??? :)
Właściwie to nie było czytane (w sensie wypowiedziane przez kogoś), tylko śmignęło przez ekran w pewnym momencie... Więcej już nie podpowiadam :)
Ok. W takim razie czekamy do godz.20. Jak nikt nie odpowie, zadam łatwiejsze pytanie.
Ostatnia podpowidź - 8 odcinek Trzeciego Oficera :)
W takim razie ja zadam pytanie. O której godzinie Sznajder dostał sms od Senta z cynkiem gdzie są baletniczki? :)
Banał. 20:22 dnia 14.12.2007 Swoją drogą ta data to kolejny dowód na to, że w TO nikt nie kontroluje czasu.
Nie zadam wam pytania ila lat ma Agatka w TO :) Ale może dla odmiany w jakim wieku zginął Pasek i jak miał na imię?
Ok moje pytanie - jak długo Malwina z Jackiem byli w domu dziecka (tzn. ogólnie bo byli rozdzieleni)?
Jakiś rok. Grand miał wtedy 17 lat. Kiedy ukończył 18 uzyskał prawa do opieki nad siostrą. Zgadłem? To moje pytanie, łatwe:
W jaki sposób Grand zabił Patryka, tzn. jakiej broni użył.
Zgadza się. Grand postrzelił Patryka przed knajpą Topora, ale zabił go dopiero w szpitalu. Strzelał prawdopodobnie z Glocka sugerując się pierwszą rozmową z Patrykiem: "Kto ma cię zabić? Ja mam glocka, ale on jest przystojniejszy" :)
Ta broń to..... PODUSZKA. No, ale nie zgadłem pytania Michaela, więc nie wiem kto zadaje pytanie.
Banał :)
Rajmund - rok śmierci 1992.
Moje pytanie: Jak się nazywała dziennikarka, która w latach '70 opisywała sprawę Gangu Aktorów?
Jolanta Ładyńska:) Ile paznokci Borysa Blancharda ucierpiało w starciu z wykałaczkami?
Wow. Przyznaj się - gdzie to znalazłeś :) Ja początkowo sądziłem, że chodzi o 11 odc. ale tam klatka jest niewyraźna, no i nie widać nr mieszkania...
Michael, nic nie trzeba było odczytywać ;) Kaj pytał o Sznajdera i dostał od byłej żony jasną odpowiedź. Szukaj odpowiedzi na moje pytanie :) Jutro do was wrócę i zweryfikuję. :P
Jak już wcześniej mówiłem - obecnie nie mam dostępu do Oficerów. Ale przypominam sobie scenę, w której padła ta informacja. Chodzi o moment przed zatrzymaniem Monda w jego własnym mieszkaniu. Alicja sprawdzała w komputerze jego "CV" :) Wydaje mi się, że chodzi o Petersburg, ale nie jestem pewien...