PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12348
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Mam propozycje: zamiast zakładać kolejne tematy w stylu: Grand vs reszta świata pobawmy się mały konkurs(niestety bez nagród:( )wiedzy na temat Oficera, Oficerów, i Trzeciego Oficera.
Zasada jest prosta osoba która udzieliła poprawnej odpowiedzi i dostała potwierdzenie tego faktu zadaje następne pytanie.
A więc ja zacznę:

Jaką szkołę średnią skończył Perła vel Jan Perłowski?.

użytkownik usunięty
WOLVERINE55

Technikum? Jak to Perła powiedział "teoretycznie pociąg mogę poprowadzić", czy coś takiego. Zgadłem?

ocenił(a) serial na 10

Moim zdaniem tak. Perła skończył technikum kolejarskie. To co Hilary - czekamy na pytanie od Ciebie :)

użytkownik usunięty
Michael_1610

Moje pytanie.

Jak brzmi w języku francuskim odpowiednik MAG - Maszeruj albo Giń? To było w "Oficerach". Skrótu nie było, ale łatwo się go domyślić, jeśli zna się jego rozwinięcie.

ocenił(a) serial na 10

"Marche ou crève". Dobrze? :)

użytkownik usunięty
Michael_1610

Niestety nie:) To oznacza Maszeruj albo Zdychaj. Niestety w 12 odcinku przetłumaczyli to na Maszeruj albo giń:) Ale jesteś na dobrym tropie:)

użytkownik usunięty
Michael_1610

Niestety nie:) W 12 odcinku błędnie to przetłumaczono, naprawdę to oznacza Maszeruj albo Zdychaj. Jesteś blisko:)

użytkownik usunięty

Przez te lagi 2 razy wysłałem, za każdym razem co innego, bo myślałem, że nie wysłało się :)

ocenił(a) serial na 10

Marche ou meurs?

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Hilary, proszę o szybkie sprawdzenie - bo mam pytanie dla prawdziwych fanów :)

Michael_1610

Obawiam się, że jednak Marche ou perds...

ocenił(a) serial na 10
olala84

Ja tylko potwierdzam że dokładnie to było technikum kolejowe:D
Wiedzę że się wam temat spodobał całkiem zakładając że nie Michel to wszystko napisał, no ale odrzućmy teorie spiskowe:D

użytkownik usunięty
WOLVERINE55

Jest wiele tłumaczeń, nikt z Was nie zgadł, podać poprawną odpowiedź? ALe wtedy kto zada następne pytanie?:)

ocenił(a) serial na 10

Podaj odpowiedź i zadaj następne pytanie - bo z tym nam jakoś nie idzie :) A temat faktycznie udany.

użytkownik usunięty
Michael_1610

Odpowiedź: MOP - Marche ou Perir.

Następn pytanie, teraz łatwiejsze. Jaki stopień miał Grand w Legii Cudzoziemskiej?

ocenił(a) serial na 10

Był sierżantem? Coś takiego mi się obiło o uszy...

użytkownik usunięty
Michael_1610

Zgadza się, Grand był sierżantem, zadajesz pytanie:)

ocenił(a) serial na 10

Dobra, to teraz uważajcie :) Moje pytanie:

Jak ma na imię matka Perły?

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Dodam tylko, że w Trylogii istnieje odpowiedź na to pytanie :)

ocenił(a) serial na 6
WOLVERINE55

Mnie coś świta, tylko nie wiem czy dobrze, czy źle. Imię matki Jana było czytane przez kogoś, "Perła" nigdy go nie powiedział osobiście, prawda? To było coś w stylu: "Perłowski Jan, syn .... i ...."???

ocenił(a) serial na 7
Brudny_Harry

Syn Edwarda. A kto matką? Może on sam nie wiem.

ocenił(a) serial na 7
jonaszmiauczynski

buahaahahahhahahahaahah. Nie to co widzisz!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Harry, dobrze kombinusz :)

Janusz, ojciec się zgadza a matka? Syn Edwarda i ... ??? :)

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Właściwie to nie było czytane (w sensie wypowiedziane przez kogoś), tylko śmignęło przez ekran w pewnym momencie... Więcej już nie podpowiadam :)

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Pewnie dowód jego śmignął :) Ale nie chce mi się tego szukać...

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Ok. W takim razie czekamy do godz.20. Jak nikt nie odpowie, zadam łatwiejsze pytanie.

Ostatnia podpowidź - 8 odcinek Trzeciego Oficera :)

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Irena:)

ocenił(a) serial na 7
jonaszmiauczynski

W takim razie ja zadam pytanie. O której godzinie Sznajder dostał sms od Senta z cynkiem gdzie są baletniczki? :)

jonaszmiauczynski

Banał. 20:22 dnia 14.12.2007 Swoją drogą ta data to kolejny dowód na to, że w TO nikt nie kontroluje czasu.

Nie zadam wam pytania ila lat ma Agatka w TO :) Ale może dla odmiany w jakim wieku zginął Pasek i jak miał na imię?

ocenił(a) serial na 10
M_a_r_q

Jarosław Pasek. Zginął w wieku 36 lat.

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Ok moje pytanie - jak długo Malwina z Jackiem byli w domu dziecka (tzn. ogólnie bo byli rozdzieleni)?

użytkownik usunięty
Michael_1610

Jakiś rok. Grand miał wtedy 17 lat. Kiedy ukończył 18 uzyskał prawa do opieki nad siostrą. Zgadłem? To moje pytanie, łatwe:

W jaki sposób Grand zabił Patryka, tzn. jakiej broni użył.

ocenił(a) serial na 10

Pół roku. Scena przy grobie rodziców Granda...

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Udusił go, odłączając aparaturę. Poduszka wchodziła w grę?

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Zgadza się. Grand postrzelił Patryka przed knajpą Topora, ale zabił go dopiero w szpitalu. Strzelał prawdopodobnie z Glocka sugerując się pierwszą rozmową z Patrykiem: "Kto ma cię zabić? Ja mam glocka, ale on jest przystojniejszy" :)

użytkownik usunięty
Michael_1610

Ta broń to..... PODUSZKA. No, ale nie zgadłem pytania Michaela, więc nie wiem kto zadaje pytanie.

ocenił(a) serial na 10

Skoro to poduszka, niech Janusz zada pytanie...

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Proszę podać imię ojca Jacka Wielgosza i rok jego śmierci.

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Banał :)

Rajmund - rok śmierci 1992.

Moje pytanie: Jak się nazywała dziennikarka, która w latach '70 opisywała sprawę Gangu Aktorów?

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Jolanta Ładyńska:) Ile paznokci Borysa Blancharda ucierpiało w starciu z wykałaczkami?

ocenił(a) serial na 6
WOLVERINE55

W starciu z wykałaczkami poległy trzy palce Borysa Blancharda.

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

Nie ma sprzeciwu? Możesz zadawać pytanie :)

ocenił(a) serial na 6
WOLVERINE55

Pod jakim adresem mieszkał Marek Sznajder?

Brudny_Harry

Miałem zadać to samo pytanie :)

Lewartowskiego 17 m. 10

Zaraz coś wymyślę. Czekajcie cierpliwie ;)

ocenił(a) serial na 10
M_a_r_q

Wow. Przyznaj się - gdzie to znalazłeś :) Ja początkowo sądziłem, że chodzi o 11 odc. ale tam klatka jest niewyraźna, no i nie widać nr mieszkania...

M_a_r_q

W jakim mieście (za granicą) studiował Mond?

M_a_r_q

Michael, nic nie trzeba było odczytywać ;) Kaj pytał o Sznajdera i dostał od byłej żony jasną odpowiedź. Szukaj odpowiedzi na moje pytanie :) Jutro do was wrócę i zweryfikuję. :P

ocenił(a) serial na 10
M_a_r_q

Jak już wcześniej mówiłem - obecnie nie mam dostępu do Oficerów. Ale przypominam sobie scenę, w której padła ta informacja. Chodzi o moment przed zatrzymaniem Monda w jego własnym mieszkaniu. Alicja sprawdzała w komputerze jego "CV" :) Wydaje mi się, że chodzi o Petersburg, ale nie jestem pewien...

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Studiował w Leningradzie.

ocenił(a) serial na 7
jonaszmiauczynski

Czyli Petersburg:) Michael, zadawaj pytanie.

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Proszę o podanie wzrostu Jacka Wielgosza (z dokładnością do cm) :)