Mam propozycje: zamiast zakładać kolejne tematy w stylu: Grand vs reszta świata pobawmy się mały konkurs(niestety bez nagród:( )wiedzy na temat Oficera, Oficerów, i Trzeciego Oficera.
Zasada jest prosta osoba która udzieliła poprawnej odpowiedzi i dostała potwierdzenie tego faktu zadaje następne pytanie.
A więc ja zacznę:
Jaką szkołę średnią skończył Perła vel Jan Perłowski?.
Błąd. Mówimy o postaci fikcyjnej. A fikcja ma to do siebie, że ma prawo różnić się od rzeczywistości (zakładając, że faktycznie Małasz ma tylko 175 cm wzrostu) ;) Chodzi o postać Jacka Wielgosza - w Trzecim Oficerze jest to podane...
No co? Nie ma chętnych? To podaję odp. - 180 cm wzrostu. Co widać w profilu osobowym listu gończego, który przeglądała Aldona.
W takim razie następne pytanie. Jak się nazywa kawiarnia, w której (w 8 odc. Trzeciego Oficera) Kruszon spotyka się z Sentem? Tym razem chodzi o real. Jak w rzeczywistości nazywa się to miejsce? :)
Dobra przyznaję - dosyć głupie pytanie. Chodzi o Voyage Cafe w Złotych Tarasach.
Do trzech razy sztuka ;) Kto zginął podczas akcji odbicia francuskich baletnic przez CBŚ? Chodzi o pseudonim.
Tak. Zadajesz pytanie.
PS. Tytuł informatora uzyskał pośmiertnie ;) Taki pomysł Aldony na uniknięcie sprzeczności w zeznaniach...
hm...Imię i nazwisko dziennikarki. która zajmowała się, uczestniczyła podczas rozprawy sądowej Parola i Babinicza, chodzi o to morderstwo.
fajny temat, tez bym sie pobawil ale nie mam takiej pamieci i nie mam juz trylogii na dysku zeby cosik przewinąć tu i tam no ale nic obserwuje sobie bo pytania bardzo dobre :)
pozdrawiam
mtl7 - to pytanie już było :) Chodzi o Jolantę Ładyńską. Mógłbyś zadać inne pyt.?
tak jest:) Drugie imię jego można było choćby usłyszeć podczas ślubu z Aldoną... Teraz ty pytaj:)
Nic poważniejszego nie przychodzi mi do głowy.Może proszę podać imię i nazwisko "Paska".
No prosimy o pytanie Marq, ostatecznie nich Michel da jeszcze jedno, bo szkoda takiego fajnego tematu z potencjałem....
Tak było.
Może ja zadam pytanie:
Jak miało na imię dziecko Elwiry i Sławka i dlaczego właśnie tak?
Dziecko Sławomira i Elwiry otrzymało imię Tomasz, po "Kruszonie", żeby "wyrosło na kogoś porządnego i uczciwego".
Dokładnie(taki dobry z Tomka samarytanin(frajer dla niektórych:D).
Możesz zadać następne pytanie.
No dobra może ja zadam jeszcze jedno: w której części ''trylogii'' zagrała
żona Wiktora Waszaka?(to znaczy aktorka która ją grała w ''twarzą w twarz'')
No dobrze dla odmiany zagadka związana z muzyką:D.
http://www.youtube.com/watch?v=bH-vUteR76c-jeden z bohaterów ''Trylogii'' śpiewał sobie tą piosenkę w pewnym momencie w jakich było to okolicznościach i którym odcinku?(podać serie i tytuł odcinka to nie jest trudne:D,niezły kawałek na marginesie:D)
Tę piosenkę śpiewa oczywiście Kruszon w piątym odcinku "Oficera". Refren śpiewa do zdjęcia Aldony, tak wyładowuje się;p Kawałek niezły, słyszałem go jeszcze przed "Oficerem", polecam także inne kawałki zespołu CKOD.
Dokładnie nieźle chłopaki dają czadu:D
Daj pytano nie mogę w nieskończoność zadawać to się nudne zrobi:D
Niestety, tu jest zastój, od zakończenia emisji "TO" minęło sporo czasu, większość osób zrezygnowała z udzielania się na forum "Trzeciego Oficera" i wielu chętnych nie znajdzie się do kontynuacji wątku. No, ale zadam pytanie.
Co obiecał Grand Toporowi podczas swojej egzekucji?
Topor pytał go czy wierzy w życie pozagrobowe i jak się czegoś dowie by dał mu znać.
Grand mu to obiecał.
Teraz naprawdę nie łatwe pytanie:
Jako kto i kiedy w serii pojawił się ojciec Aldony?.
Nie przypominam sobie nic takiego, ale czy to nie był ten profesor z "Oficerów"? Ten, który uczył Kosmę. Nosił nazwisko Ginko.
No o niego mi chodziło.
Chyba nawet nazywał się Henryk Ginko(tak samo jak ojciec Aldony według oficjalnej strony trzeciego oficera)
I chyba znał Kondeje to by wyjaśniało jak w tak szybkim tempie Aldona zrobiła karierę(zostanie nadkomisarzem w jej wieku to jest wyczyn)
skoro nikt nie zadaje nastepnego pytania, to ja sprobuje.
kogo zdjecie bylo na odwrocie legitymacji szkolnej dziewczyny, z ktora Zajobek spedzal noc w hotelu?
Jak się nazywa artysta, którego piosenki słuchają Kruszon i Topor w parku obok "psychiatryka" ?
Seria druga. Pamiętam scenę jak Topor spotyka Alę i Kruszona przed szpitalem po postrzeleniu Perły ale ulubionej liczby nie pamiętam :) Może osiem???
Ponieważ Marq chyba zapomniał ja dam następne pytanie(jako założyciel tego tematu chyba mam do tego prawo...)a więc:Kim z zawodu była była żona Krzysztofa Rysia(aka śliska menda albo Chyra jak zwykle zły:))
była psychologiem??
jezeli tak to zadam pytanie
jak nazywa sie aktor który zagrał harcerza "podrywającego" ALDONE w odcinku OFICERA w którym zatrzymano jubego.
Na pewno była lekarzem, ale jakiej specjalizacji? Tego to nie wiem. Pamiętam tylko, że w rozmowie (chyba z Kruszonem) padły słowa "Moja żona była..." - i tutaj Ryś tłumaczył swoją ponadprzeciętną wiedzę z jakiegoś działu medycyny ;)
Była radiostetą.
Pozwólcie że zadam następne pytanie a raczej zagadkę.
Dla odmiany zagadka obrazkowa:pod spodem macie linki do dwóch obrazków.
Zadanie jest proste napiszcie co łączy oba obrazki.
Dodatkowo dla maniaków pytanie dodatkowe z jakiego serialu pochodzi pierwszy obrazek:D.
A oto linki:
Obrazek 1:
http://img515.imageshack.us/img515/7613/obrazek1k.jpg
Obrazek 2:
http://img24.imageshack.us/img24/5985/obrazek2u.jpg
Swoją drogą niezły numer:D
Niski budżet?
Chałturnictwo polskiej telewizji?