Czemu w każdym z fajnych seriali musi być wątek gejowski to już jest chore . Ludzie dokąd to zmierza ja już wysiadam. Obrzydzili mi cały serial :(
Po pierwsze wątek gejowski jest naprawdę niewielki, więc nie rozumiem co to za oburzenie. Po drugie geje są czy tego chcemy czy nie. Udawanie, że ich nie ma w żaden sposób tego nie zmieni. Kompletnie nie rozumiem takiego podejścia...
Nie jest w każdym. Przynajmniej ja tak tego nie odczuwam. Bierz też pod uwagę, że większość znanych filmów i seriali to produkcje USA. A tam geje nie są niczym niezwykłym. W niektórych stanach mogą brać śluby i adoptować dzieci. To zupełnie inna kultura niż nasza.
O ile samą adopcje dzieci uważam za przesadę, to nie rozumiem co komu przeszkadza to jak ktoś sobie żyje. Homoseksualiści Tobie nie wybierają partnera prawda?
Mnie oni nie przeszkadzają natomiast denerwuje mnie wkładanie na siłę w bardzo wielu filmach i serialach homoseksualnych wątków.
Teraz chodziło mi bardziej o to "Na szczęście u nas jest inaczej i niech tak zostanie :)"
Co do 13 powodów to w sumie serial ten opowiada o potrzebie akceptacji, więc taka "różnorodność" bohaterów wcale nie jest czymś złym. Bardzo mi się natomiast podoba to, że bohaterka wychowywana przez dwóch gejów wcale nie jest cudowna, wspaniała i w ogóle bez żadnych wad. Wręcz przeciwnie potrafi się zachować jak... no wiadomo jak! Bo mi sami bohaterowie homoseksualni nie przeszkadzają za bardzo. O ile oczywiście nie przedstawia się ich jako cudownych, a heteroseksualnych jako tych złych i okrutnych.