PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=762209}

Trzynaście powodów

Thirteen Reasons Why
2017 - 2020
7,1 152 tys. ocen
7,1 10 1 152440
5,7 31 krytyków
Trzynaście powodów
powrót do forum serialu Trzynaście powodów

Czemu w każdym z fajnych seriali musi być wątek gejowski to już jest chore . Ludzie dokąd to zmierza ja już wysiadam. Obrzydzili mi cały serial :(

pawelekkielce

Po pierwsze wątek gejowski jest naprawdę niewielki, więc nie rozumiem co to za oburzenie. Po drugie geje są czy tego chcemy czy nie. Udawanie, że ich nie ma w żaden sposób tego nie zmieni. Kompletnie nie rozumiem takiego podejścia...

_Zero_

Ale czy musi to być w każdym serialu lub filmie chyba nie .

pawelekkielce

Nie jest w każdym. Przynajmniej ja tak tego nie odczuwam. Bierz też pod uwagę, że większość znanych filmów i seriali to produkcje USA. A tam geje nie są niczym niezwykłym. W niektórych stanach mogą brać śluby i adoptować dzieci. To zupełnie inna kultura niż nasza.

_Zero_

Na szczęście u nas jest inaczej i niech tak zostanie :)

pawelekkielce

O ile samą adopcje dzieci uważam za przesadę, to nie rozumiem co komu przeszkadza to jak ktoś sobie żyje. Homoseksualiści Tobie nie wybierają partnera prawda?

_Zero_

Mnie oni nie przeszkadzają natomiast denerwuje mnie wkładanie na siłę w bardzo wielu filmach i serialach homoseksualnych wątków.

pawelekkielce

Teraz chodziło mi bardziej o to "Na szczęście u nas jest inaczej i niech tak zostanie :)"

Co do 13 powodów to w sumie serial ten opowiada o potrzebie akceptacji, więc taka "różnorodność" bohaterów wcale nie jest czymś złym. Bardzo mi się natomiast podoba to, że bohaterka wychowywana przez dwóch gejów wcale nie jest cudowna, wspaniała i w ogóle bez żadnych wad. Wręcz przeciwnie potrafi się zachować jak... no wiadomo jak! Bo mi sami bohaterowie homoseksualni nie przeszkadzają za bardzo. O ile oczywiście nie przedstawia się ich jako cudownych, a heteroseksualnych jako tych złych i okrutnych.