Czy tylko mnie bardzo razi w oczy hipokryzja niektórych postaci. Wiem że bohaterowie to jeszcze nastolatki ale pewne ich zachowania są naprawdę nielogiczne
1. Nina- dziewczyna, która przez cały serial mówi o tym że ofiary gwałtu powinny mieć wybór czy chcą zeznawać na policji czy nie. Jednak gdy kradnie pudełko pełne zdjęć wielu skrzywdzonych dziewczyn postanawia je spalić odbierając im tym samym jaki kolwiek wybór. Ubolewa również bardzo nad tym że Bryce dostał jednynie 3 miesiące w zawieszniu chociaż doskonale wie że mogłaby sprawić aby dostał znacznie wyższą karę.
2. Mamy Hanny- kobieta widząca problem we wszytskich tylko nie w ukochanej córecze. Gdy uczennica z byłej szkoły Hanny postanawia powiedzieć prawdę że Hanna wcale nie była taka miła, uczynna i dobra. Matka Hanny ma czelność przychodzić do niej i prosić ją aby ta nie zeznawała byle tylko wybielić swoją córkę
3. Cała paczka super przyjaciól Claya- uważająca, że chłopak, który umawiał sie z dziewczyną, uprawiał z nią seks i wstydził się jej przed kolegami jest w jakiś sposób lepszy od chłopaka, który zrobił kiedyś półnagie zdjęcie Hannie. Dotego wszyscy ci ludzie użalający sie nad losem Hanny nie widzą, że robią dokładnie to samo Taylerowi
4. Chloe- panienka, która dowiedziawszy się, że jej były chłopak ją zgwacił postanaiwa wziąć sprawy w swoje ręce i po tym gdy już wszyskim wszytsko opowiedziała postanawia, że chyba jednak nie będzie zeznawć, po to aby móc dalej być ze swoim oprawcom. Dotego gdy dowiaduje się, że jest w ciąży uznaje, że fantastycznym pomysłem będzie szukanie pomocy u Jessici
5. I na koniec Jessica- według mnie chyba najgorsza. Przez cały serial każdy musiał obchodzić się z nia jak z jajkiem, byle jaka sytuacja mogła ją urazić co jest nawet zrozumiałe zważywszy na to co ją spotkało. Pałająca nienawiścią do Justina co również jest zrozumiałe. Wszysko to tylko po to aby na koniec serialu rzucić mu się na szyje i uprawiać z nim seks w szatni, gdzie obok znajduje się jej chłopak, który jest po nieudanej próbie samobójczej. Więcej hipokryzji się chyba nie dało wcisnąć