PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10014831}
7,5 14 tys. ocen
7,5 10 1 13632
6,4 11 krytyków
Tulsa King
powrót do forum serialu Tulsa King

Drugi sezon ma wyjść w listopadzie 2023 :)
Na taki serial czekałem! Stallone w świetnej formie. Scenariusz trzyma się kupy. Bez zbędnych ideologii.

Postaci dobrze zagrane.
Klimat jak z dobrych mafijnych filmów.
Niby proste kino, ale w dobie dzisiejszych tworów ze stajni Netflixa, Disney+ czy Amazon, ten serial naprawdę miło się ogląda.

ocenił(a) serial na 6
paweltokarskicom

Chyba Amozona nie ogladles.Ten,niezobowiazujaca rozrywka,nie jest zly ale bez szalu rowniez.Ps.Do 9-ciu to mu duuuzo brakuje.Ale final niezly choc wielkiego potencjalu na przyszlosc nie widze raczej.

ocenił(a) serial na 5
aronn

każdy ch*j ma swój strój - znane powiedzenie? :) Ja nie neguje Twoich upodobań. Nie twierdzę, że Amazon nie ma dobrych seriali. Netflix też swoje momenty miał. Ale obecnie w 95% produkcji Amazon, Netflix i D+ najwieksze znaczenie ma polityczna poprawność a na drugim miejscu gra aktorska, czy scenariusz który by się trzymał kupy ;)

ocenił(a) serial na 7
paweltokarskicom

Dokładnie.Lepiej tego nie można było ująć. A"Tulsa King" - rewelacja.

paweltokarskicom

Ta polityczna poprawność jest męcząca i wqrwiająca

ocenił(a) serial na 5
aronn

Przecież Amazon to totalne dno ,nic tam nie ma .

ocenił(a) serial na 7
Bartek_990

To chyba inny Amazon znam. Tak na szybko: Bosch, Expanse, Reacher, Patriota, the Boys, Jack Ryan, Farma Clarksona, Picard.

ocenił(a) serial na 9
paweltokarskicom

Uwielbiam seriale z lekkim humorem:) tego nam trzeba!! Uśmiałem się wiele razy... prześwietny!

Amiga600

Gdzie to jest dostępne?

ocenił(a) serial na 9
browne_2

Paramount+

Amiga600

Jest u nas w Polsce ta platforma?

ocenił(a) serial na 8
browne_2

SkyShowtime.

anro

Aleś odkrycie poczynił. Gratki i dzięksy

ocenił(a) serial na 4
paweltokarskicom

Trzyma się kupy? Scenariusz chyba pisał sam SS. Początkowe odcinki już mocno naciągane.... Dlaczego nikt nie zgłasza wyczynów Sylwka na policję? Potem to już jest bajka pełną gębą....kilku amatorów i dziadków rozwala gangsterów na motocyklach.....ehhh
Mimo że odcinki krótkie to żałuję straconego czasu. W tego typu filmach trzeba przymykać oczy na niektóre akcje ale tutaj to lepiej ich nie otwierać.

ocenił(a) serial na 5
Brat_Dextera

C'mon mate, w dobie szmiry jakie wychodzą teraz Ty się pytasz czemu nikt nie zgłosił na policję gangstera??? Co Ty, tylko dokumentalne filmy oglądasz? To jest fikcja, w dodatku gangsterski akcyjniak. Wiesz, że w filmie "Ojciec chrzestny" na butelkach wina widnieje oznaczenie klasyfikacji wina DOC co było wprowadzone w 1963 roku? Co za niedopracowanie! Na ulicy widnieje znak "nie parkować" wprowadzony w latach 60'. A akcja dzieje sie w latach 40' :) Masz rację, jeśli spojrzeć na to z tej strony (policja, pobity gang motocyklistów) to może faktycznie lepiej nie oglądać żadnych filmów /seriali akcji :) Każdy ma prawo do własnej ocen. Dla mnie ciekawa historia i miło zobaczyć Sly w dobrej formie. Dla Ciebie ważne jest, że jakaś postronna osoba nie mająca znaczenia dla fabuły nie zadzwoni na policję ani w NY ani w Tulsa. Dla mnie, że mogę zobaczyć serial z aktorem filmów z dzieciństwa ;) Pozdro

ocenił(a) serial na 4
paweltokarskicom

Nie porównuj drobnych wpadek scenarzystów z Ojca Chrzestnego z totalnym oderwaniem od rzeczywistości w tym serialu. Wiadomo że to kino akcji ale chyba trochę realizmu by się przydało. Nie mogę oglądać czegoś co w prawie każdej scenie robi ze mnie idiotę.

ocenił(a) serial na 5
Brat_Dextera

ok, cieszy mnie, że masz swoje zdanie i swój gust. Jakbym patrzył w tem sposób na każdy film to 90% filmów od razu idzie do odstrzału. Dlatego patrzę z przymróżeniem oka na pewne rzeczy. A Ty sobie analizuj każdy odcinek pod kątem "czy reżyser aby nie robi ze mnie idioty" ;)

ocenił(a) serial na 7
Brat_Dextera

No chyba nie dla Ciebie serial bo nie rozumiesz go :)

ocenił(a) serial na 7
Brat_Dextera

Albo inaczej nie rozumiesz filmów akcji.

Brat_Dextera

Chyba nie oglądasz uważnie serialu. Armand to były członek nowojorskiej mafii, główny bohater to capo mafii, barman ma bujną przeszłość kryminalna (dowiesz się o niej później). Uważasz że wiejskie gangsterzy byliby dla nich problemem?

ocenił(a) serial na 4
_TakToJa_

Kolego nawet w to nie brnij.... 75 latek wraz kilkoma przypadkowymi narkomanami z ktorych 90% nigdy nie podniosla na nikogo ręki. Barman nie brał udziału w bójce... Na przeciwko kilkunastu zbirów w sile wieku....

ocenił(a) serial na 9
Brat_Dextera

To nie ten serial zrobił z cb idiotę :)

ocenił(a) serial na 8
Brat_Dextera

Warto sprawdzić kto pisał scenariusz. Jest nim twórca Yellowstone, 1883 i 1923 - Taylor Sheridan. Gość naprawdę daje radę.

ocenił(a) serial na 8
Brat_Dextera

Przecież policja jest skorumpowana i fajtłapowata co widać dalej.

ocenił(a) serial na 8
Brat_Dextera

Planeta singli ,listy do M,jak zostałem gangsterem oceny po 7,8 gratuluje:-)

ocenił(a) serial na 10
paweltokarskicom

Podzielam zdanie większości oceniających ten serial. Jak dla mnie super !! Dogłębna analiza każdej sceny to chyba lekka przesada ale każdy ma prawo do swojego zdania i cieszę się, że są tutaj zarówno osoby, które mają odmienne jak i ludzie mający zbierzne z moim. Jak już ktoś tutaj przytomnie zauważył to jest serial fabularny a nie nagranie z wizji lokalnej i drobne niedostatki nie mają aż takiego znaczenia, jeśli serial jednych trzyma w napięciu a dla innych jest ciekawy. Nawet statystycznie rzecz biorąc zawsze znajdzie się ktoś, komu nie podejdzie - normalne. Zresztą, nie mamy pewności czy niuanse sygnalizowane tutaj przez jednego z forumowiczów nie zostaną wyjaśnione (lub rozwinięte) w kolejny/m/ch sezon/ie/ach? W każdym razie ode mnie wysokie oceny i tak jak większość czekam na ciąg dalszy !!!

ocenił(a) serial na 9
HKwinto_40

O to to to :) Sly, Arnie, Bruce to moi idole z dzieciństwa. Do każdej takiej produkcji z nimi w roli głównej podchodzę z miękkimi nogami. Uwielbiam za to "Niezniszczalnych" bo wszystkich mogę zobaczyć na raz + Jason i Jet = WOW :****. A tutaj mamy zajefajny, klimatyczny, z odrobiną humoru. Czepiać się szczegółów to jakby czepiać się fizyki w John Wick 4, kiedy wchodził na schody w finałowej scenie :) Serial petarda dla roczników z lat 80 i tyle w temacie. A John Wick też bomba :)

ocenił(a) serial na 10
Swistak

Czekam na dogodny czas, żeby obejrzeć JW4 i przyznaję, że czytając opinie/komentarze innych ludzi już nie mogę się doczekać seansu ! Gruuuuuubiutko się zapowiada : D

ocenił(a) serial na 9
HKwinto_40

JW4 jest mocno przegięty, ale co z tego. skoro ogląda się dobrze :)

ocenił(a) serial na 10
HKwinto_40

Zgadzam się z Tobą :) czekam na 2 sezon.. Bardzo, bardzo, bardzo. Moim zdaniem jedna z najlepszych ról Sly, ogromna klasa i humor.

ocenił(a) serial na 10
paweltokarskicom

Czy coś już wiadomo o nowym sezonie? Już nie mogę się doczekać :). Sly totalnie mnie zaskoczył.. A myślałam, że Rocky to była jego rola życia :)

ocenił(a) serial na 5
Lysiczka

2024 ale dokladna data ne jes znana ze wzgledu na strajk scenarzystow i aktrow

ocenił(a) serial na 10
paweltokarskicom

Qurcze, myślałam, że to bedzie w tym roku:((( Dzięki za info:)

ocenił(a) serial na 10
Lysiczka

Dokładnie tak samo myślałam, a tutaj nowy /stary Sly z ogromną klasą bl

ocenił(a) serial na 10
Lysiczka

:) to miało być na końcu :)

ocenił(a) serial na 7
paweltokarskicom

Obecnie na imdb premiera 2sezonu jest na 2024, bez miesiąca. Ja czekam z niecierpliwością.

ocenił(a) serial na 5
kryslav

dobry serial gangsta w starym stylu plus Sly - czekamy!

paweltokarskicom

Czegoś nie rozumiem... Skoro taki dobry, to czemu oceniłeś go 5/10?

ocenił(a) serial na 5
_MadHatter_

Wtedy kiedy pisałem komentarz to oceniłem pierwszy sezon. Drugi - porażka na całej linii. Nie czekam na 3