Ciekawi mnie jaka będzie za tydzień. Na razie oczywiście trudno się połapać co autor miał na myśli w tej kontynuacji, ale jest już grubo po tym co zobaczyłem :)
Aa, i może ktoś wie jak nazywa się "dziewczyna z kawą". W obsadzie na FW jej nie ma, a skądś ją kojarzę.
imdb miarodajne? Haha bo spadne z krzesła. Tam polowa kont to boty dystybutorów filmowych co podbijaja ocene. Do tego zlikwidowali w tym roku forum aby ludzie nie mogli krytycznie pisac o filmach. American freedom of speech. Cenzura pełną gębą!
ale jakoś mogą pisać krytyczne recenzje i nie pier-dol mi że nowe Twin Peaks na które czekało setki tysięcy ludzi oceniają same boty, nie podobało sie - nie oglądaj dalej, tylko przestań już bredzić
i nikt nigdzie nie stwierdził że "imdb jest miarodajne"
Ta ocena to podbita przez boty dystrybutorów filmowych i gówniarzy co oryginalnej serii nie widzieli. Trzeba podzielic przez połowe i bedzie sie zgadzac.
Połapać się trudno ale jednak chyba idzie.
Laura Palmer w ciele agenta Coopera poszukuje Boba. Zarówno ona jak i Bob muszą wrócić do czarnej chaty. Duch agenta Coopera przetrzymywany przez 25 lat w czarnej chacie zostaje wypuszczony, aby odnaleźć swojego sobowtóra (Laure Palmer - mówi w filmie, że nie żyje ale zarówno też żyje), oraz Boba (tutaj nie wiadomo jak wyrwał się od reszty diabłów, lub kim on w ogóle jest).. Nie wiem tylko, czemu to drzewo krzyczy, że nie ma sobowtóra (może to niechciany Bob?). Oglądałem tylko 2 odcinki.
Ja cztery. I nie wiem kto wyskoczył z tego tunelu do tego zamkniętego "akwarium". (pewnie to wszystko zrozumiem oglądając wszystkie odcinki, od początku maratonem, na razie żyję w nieświadomości i oczekiwaniu)
SPOILER ALERT BE AWARE!
Wydaje mi się, że to było Ramię (doppelganger) ale mogę się mylić. W ogóle to po tych czterech odcinkach mam w głowie tylko WTF? Na razie niestety jest jakoś bez sensu. Rozmowy Hawka, Lucy i Andiego (który chyba zdurniał jeszcze bardziej), czy monolog Cery...rzeczywiście trzeba chyba poczekać na wszystkie odcinki i dopiero wtedy sobie wszystko układać ;).
Też się zastanawiam nad tym. Czyli Doug to Laura? bo jeszcze tego do końca sobie nie złozylam, w ogóle trzeba stworzyc osobny watek na interpretacje z nowego sezonu....Dziwi mnie, ze narazie jest tak mało komentarzy w tym stylu.