PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 28 tys. ocen
8,0 10 1 27871
8,7 31 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Dobre wieści

ocenił(a) serial na 10

Od kilku odcinków miałem przeczucie, które po obejrzeniu epizodu 13 stało się dla mnie pewnością.
Będzie kolejny sezon. Lynch specjalnie tak to rozegrał - ktoś, kto czytał książkę "Sekrety Twin Peaks", wie, że 90% scen z tego sezonu to wypełniacze (od bardzo fajnych - bracia Mitchum bawiący się w pociąg po bardzo kiepskie z Jerry'm np.).
Dopiero w 4 sezonie akcja się rozkręci. Zbyt dużo wątków jest dopiero natkniętych, gdyby Lynch je wszystkie pozamykał w 5 kolejnych odcinkach, to zamknąłby sobie drogę do nowego sezonu. Tak mi się wydaje. Co Wy na to?

ocenił(a) serial na 10
cruchot

Jestem na tak.
Jestem na nie.
W zasadzie są tego plusy i minusy. Ach, chciałoby się jeszcze więcej i więcej "Twin Peaks", ale znowu musielibyśmy pożegnać kilka postaci, bo aktorzy też ludzie i umierają. Jeśli nakręcili sezon 4 równolegle do 3, to ok. Inaczej - jak powyżej.

ocenił(a) serial na 6
cruchot

Pierwsze 2-4 odcinki 3 sezonu, reakcja fanów: "Lynch po prostu buduje klimat, akcja zaraz się rozkręci"
W połowie sezonu: "Cooper na pewno zaraz się obudzi, a akcja w drugiej połowie ruszy z miejsca!"
Po 13 odcinkach: "Ach, Lynch po prostu teraz buduje wątki, a dopiero 4 sezon się rozkręci!"
Sorry, dyrektor stacji zapowiedział, że 4 sezon na chwilę obecną nie jest planowany, a Lynch od początku zapowiadał, że ten sezon będzie historią z zakończeniem.

ocenił(a) serial na 10
Meximax

Nie powiedziałbym, że nic się nie dzieje, bo choć jest naprawdę zbyt dużo wątków, a niektóre nie są należycie rozwinięte, serial wcale nie nudzi. Mnie nie nudzi - zwykłego miłośnika niekonwencjonalnych rzeczy. Przyznam, inaczej to sobie wyobrażałem i nie każde rozwiązania przypadły do gustu. Ale z pewnością nie jest to monotonne. Serial jest jaki jest. Nie podoba się - nie oglądać. Ja tak robię.

ocenił(a) serial na 3
Meximax

Całe szczęście po takim waleniu po rogach wątpliwe mocno jest by ktokolwiek dał pieniądze na koleją wydmuszkę.

ocenił(a) serial na 9
cruchot

A Lynch nie mowil, ze wycofuje sie ze swiata filmu?
Formula serialu nie jest wyczerpywalna. W miejsce starych bohaterow mozna wprowadzic nowych i tak w kolko:)

ocenił(a) serial na 9
Qjaf

Mówił, że wycofuje się ze świata filmu, by zajmować się projektami telewizyjnymi.

ocenił(a) serial na 9
cruchot

Tak, jak pisze Meximax - David Nevins wypowiedział się na ten temat: nie było rozmów z Frostem/Lynchem na temat kolejnego sezonu, natomiast dla Davida Lyncha drzwi są zawsze otwarte. I tu są dwie możliwości: albo powiedział prawdę, albo nie ;) Może 4-ty już istnieje, a mowa o hipotetycznym 5-tym? Tak czy inaczej - za Kylem McLachlanem: "chances are good". I tego się trzymam.