PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27445
8,9 29 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

J.w. Mam nadzieje, że pojawią się tu na prawdę merytoryczne dyskusje, a nie wylewanie żalów pt. "jak bardzo mi się to nie podoba", choć oczywiście nie mogę tego nikomu zabronić, jednak życzyłbym sobie, żeby był to topic dla osób żywo zainteresowanych nowym TP.
Gwoli wstępu: zastanawiam się kim dokładnie są owe czarne postacie, które pojawiły się w odcinku 8, macie jakiś konkretny pomysł? Ja widzę powiązanie w FWWM, gdzie faktycznie był pokazany convenience store od środka i siedzieli w nim: BOB, The Arm, Pani Temond z wnuczkiem oraz własnie 3 postacie przypominające tych z 8 odcinka. W napisach końcowych, jeżeli dobrze pamiętam, jedna z tych postaci była opisana jako "elektryk". Tak samo ściśle powiązane z tymi tajemniczymi postaciami jest to co mówi Karzeł w FWWM: "From the pure air we have descended" pasuje to do nich idealnie, bo oni jakby wyłaniają się z powietrza. Jakieś inne koncepcje co do tego odcinka? Zapraszam do dyskusji! ;)

ocenił(a) serial na 10
wojtar3

Jurgen Prochnow w FWWM podpisany został Woodsman, tak jak ten brodaty redneck proszący o ogień w tymże 8 odcinku. Oglądając film kompletnie nie było wiadomo co to za indywiduum. Teraz nieco chyba się obraz rozjaśni. Jeszcze ten w białej masce z długim nochalem w FWWM. Myślę, że także poznamy jego tożsamość w serialu - patrzyłem, aktor go grający powróci.

ocenił(a) serial na 10
ABEL

Ooooooto nie wiedziałem, ale to bardzo fajnie, bo jak wiemy jedynymi mieszkańcami chaty nie są tylko Bob i Kararzeł, ale również wielu innych i mam nadzieję, że przyjdzie nam ich poznać. :D