PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27445
8,9 29 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Witajcie,
w mojej opinii są ludzie tak wyjątkowi, że ich brak powoduje widoczną pustkę. I podobnie w filmie - są aktorzy tak charakterystyczni, że ciężko bez ich wkładu wyobrazić sobie kontynuację czegokolwiek. W przypadku naszego ukochanego miasteczka myślę, że bez takich nazwisk jak Carel Struycken (olbrzym), Michael Anderson (karzeł), Frank Silva (Bob) i Don Davis (major Briggs) ciężko będzie zastąpić ich kreacje jakimkolwiek innym aktorem.

Katedrak

Carel Struycken wystąpi w 3 sezonie, reszty tak jak mówisz będzie okropnie brakowało, do tego jeszcze Pieńkowa Dama i Pete, ale myślę, że występy Naomi Watts, Tima Rotha, Laury Dern, Roberta Kneppera, Jennifer Jason Leigh, Harry'ego Deana Stantona czy Toma Sizemore'a po części zrekompensują te straty.

cruzo_Alex7

Ja uważam że największym problemem będzie brak dwóch aktorów :
1) O tym że Frank Silva nie zagra w ewentualnej kontynuacji wiadomo już od 21 lat jego nikt nie podrobi no chyba że zrobią CGI.
2) Brak Michael Ontkean będzie najbardziej odczuwalny może nie ze wzgledu na jakieś szczególnie wyskich lotów aktorstwo ale jednak jego rola to pierwszy plan obok Kyle MacLachlan.

madmax707

Sam bohater wróci, tyle, że zagra go Robert Forster. Pytanie tylko czy dobrze zastąpi Ontkeana, który tak jak piszesz może nie słynął z wielkiego aktorstwa, ale jego postać dobrze uzupełniała Agenta Coopera i tworzył rewelacyjny duet z MacLachlanem. Brak Franka Silvy to oczywiście jest ogromne osłabienie, bo moim zdaniem podobnie jak Karzeł to postać nie do zastąpienia. Mimo wszystko jestem dobrej myśli, zwiastuny jak do tej pory wiele nie zdradzają, więc nawet trudno stwierdzić jak Twin Peaks po takiej przerwie będzie wyglądało, ale Lynch i Frost chyba wiedzą co robią, stacja Showtime też od kilku lat trzyma bardzo przyzwoity poziom, no i obsada niesamowicie zachęca, bo rzadko się zdarza żeby w serialu telewizyjnym zebrać taką wielką ekipę znanych nazwisk. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 3
Katedrak

O tak!
https://www.youtube.com/watch?v=swiVa2LqO04

Dialog Kyle'a MacLachlana (agent Cooper) z przebranym za kobietę... Davidem Duchovnym:
- Myślałem, że nie interesujesz się już dziewczynami.
- Może i noszę sukienkę, ale majtki wkładam po staremu, jeśli wiesz, co mam na myśli.
- Nie bardzo.
:-)

I już jest dziwnie.
Dlatego ten serial jest jedyny w swoim rodzaju.
Dlatego jest ponadczasowy.

Na osłodę obrazek z epoki:
Goodbye horses!
http://theplaylist.net/remember-late-jonathan-demme-great-video-essay-use-close- 20170426/