Jak dowiedziałam się, że mają wznowić serial po tylu latach od razu stanęły mi przed oczyma obrazy i emocje, jakie towarzyszyły mi, gdy oglądałam serial po raz pierwszy. Oczywiście towarzyszyła mi również muzyka, która zapadła w duszy na baaaardzo długo i czasami również wraca. Tak, zdecydowanie trzeba obejrzeć po raz kolejny. Uwielbiam!!! Mam nadzieję, że klimat serialu zostanie zachowany. Już nie mogę się doczekać!!!
Ja zaczne ogladac stare twin peaks jak wyjdzie pierwszy odcinek nowego zanim skończe beda dostepne już wszystkie odcinki nowego i obejrze całość w 2-3 dni:)
Podziwiam cierpliwość. Ja chyba tak nie potrafię. Jak podoba mi się jakiś serial to od razu oglądam, gdy tylko się pojawia odcinek. Nawet po angielsku bez napisów, choć mój angol pozostawia wiele do życzenia i rozumiem piąte przez dziesiąte.
I pewnie tym razem też tak będzie.
Najlepiej się ogląda seriale, gdy jest już całość czyli serial zakończony.
Tak obejrzałem 95% seriali jakie widziałem.
Każda inna opcja jest gorsza. Ale czasem zacząłem oglądać jakiś serial po
3 powstałych sezonach i potem czekanie roczne, by oglądać cały kolejny sezon jest bezsensowne.
I potem znów rok czekania i w międzyczasie oglądanie innych seriali. To mija się z celem.
Nie ma to jak obejrzeć od A do Z cały serial. Idealnie.
A już najgorszy możliwy wybór to oglądanie z odcinka na odcinek co tydzień.
Jest tyle dobrych filmów czy seriali, że lepiej być cierpliwym.
Co do Twin Peaks oglądałem po raz pierwszy na początku lat 90' i to była magia
porównywalna tylko z Robin of Sherwood 1984-1986. Do dziś dwa najbardziej klimatyczne seriale ever.
Do obu tych seriali powracałem jeszcze po cztery razy przez ostatnie 25 lat, a do innych seriali,
nawet tych bardzo dobrych nie bardzo chce powracać się choćby drugi raz np:
Rzym, GOT, Sopranos, Sześć stóp pod ziemią, Prawo ulicy, Breaking bad, 1 sezon Detektyw.
Jakiś pierwiastek magii posiada Robin of Sherwood oraz Twin Peaks.
Obawiam się, że może być problem z odtworzeniem tego klimatu, ale jestem dobrej myśli.
Pewnie w okolicach czerwca odświeżę sobie 1 i 2 sezon, by obejrzeć całość ciągiem,
gdy będzie dostępny już cały 3 sezon, bo z tego co się orientuje nie pojawi się od razu cały 3 sezon tylko
co tydzień będzie emitowany kolejny odcinek.
Ostatni piąty raz Twin Peaks oglądałem w 2011 roku także za jakiś czas pora powrócić :)
http://www.petycje.pl/petycja/12159/twin_peaks:_the_entire_mystery_[blu-ray]_-_p olska_wersja.html
http://www.petycje.pl/petycja/12159/twin_peaks:_the_entire_mystery_[blu-ray]_-_p olska_wersja.html