PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27455
8,9 29 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Odcinek 16

ocenił(a) serial na 9

Znowu fajny odcinek, ale przez to, ze wczesniej tyle bylo zagadkowych to ten wydawal sie w miare klarowny.
Richard skonczyl (?) troche jak idiota. Ciekawe czy C. rzeczywiscie jest jego ojcem;)
Przebudzenie Dougiego bylo dosc oczywiste i z jednej strony ciesze sie, ale z drugiej nie potrafie sie przyzwyczaic.
Nareszcie wyjasnila sie kwestia Diane. To, ze zostala zgwalcona wlasciwie bylo wiadome pare odcinkow wczesniej, ale reszta juz nie i tutaj pewne zaskoczenie.
Smierc tarantinowskich bohaterow w takim tez stylu
O Audrey nic nie powiem :)
Jak cos pomieszalem, sorrki, ogladalem na streamie bez napisow:D

ocenił(a) serial na 8
Qjaf

Diane od początku była dziwna. Stylizacja na femme fatale i ta peruka:)

ocenił(a) serial na 8
Qjaf

Mike robi Dougiego dla Janey-E:)

użytkownik usunięty
Qjaf

: - ) ALL.

ocenił(a) serial na 9

A prawdziwa Diane zyje czy nie?:P Moze to ta z celi? :D

użytkownik usunięty
Qjaf

Byłoby to co najmniej dziwne - jedna niepodobna do drugiej. Ale to Lynch ;) Bardziej ciekawi mnie Audrey i czy zobaczymy jeszcze Richarda..Coop rzecz jasna obowiązkowo. Przed nami już tylko finał.

ocenił(a) serial na 9

Jezeli watek Richarda tak by sie zakonczyl to bylbym zawiedziony. Nie po to wystepuje w kilku odcinkach, zeby potem zginac jak smiec. No dobra, byl smieciem, ale w sumie takie geny:)

ocenił(a) serial na 5
Qjaf

może się okazać że jego śmierć nie była w kolejności chronologicznej, że wcześniej jeszcze coś razem nawywijali

ocenił(a) serial na 9
zpaul

W kazdym razie zginal nietuzinkowo i raczej inaczej niz przecietny smiertelnik (kwestia zwlok):)

Qjaf

przecie nie wiadomo czy zginął, cos go tam wchlonilo, piron wie co i gdzie : ]

ocenił(a) serial na 9
marianzestawow

Marianie, jakie sa Twoje teorie:D

Qjaf

Zły Cooper powiedział do Richarda, że ten jest od niego o 25 lat młodszy, a po wszystkim dodał: "żegnaj synu". DC trafił do Twin Peaks w wieku 35 lat, więc coś tu nie gra. :) Późna pora, mogłem pomieszać.

ocenił(a) serial na 5
golleador

też zwróciłem na to uwagę jak powiedział że jest od niego o 25 lat młodszy. Ogólnie to wiemy że odstęp czasu pomiędzy sezonami to 25 lat, ale być może powiedział to bo ma to jakieś inne znaczenie.

ocenił(a) serial na 8
golleador

Sądzę, że jemu nie chodziło o biologiczny wiek organizmu tylko moment kiedy wyszedł z Czarnej Chaty.

ocenił(a) serial na 4
Qjaf

Była jakaś dobra nuta na napisach końcowych?

ocenił(a) serial na 9
Zloty_Deszcz

Eddie Vedder Out of Sand

ocenił(a) serial na 4
Qjaf

Eh, już chyba wolałbym usłyszeć tam Sarsę, niż tych chałturników z dwóch ostatnich odcinków.

ocenił(a) serial na 10
Qjaf

Scena z Audrey jak z "Matrixa"...
Jakże się cieszyłem zobaczywszy starego dobrego Coopera! Jego działanie było niezwykle energiczne w przeciwieństwie do Dougiego... ;)
Dobry odcinek. Czekam na finał.