Oglądnąłem sobie na HBO Go dwa razy pierwsze 4 odcinki. Mam kilka spostrzeżeń, kilka cytatów musiałem wcześniej zapisać w notatniku żeby mieć jakiś szerszy obraz sytuacji.
Wygląda na to, że stary dobry Cooper ugrzązł na 25 lat w czarnej chacie, wiem, nic odkrywczego : > na samym początku olbrzym przysłuchuje się dźwiękom z gramofonu, są to moim zdaniem te same dźwięki które pojawiają się podczas spotkania Coopera z Laurą – odgłos butów. Ogólnie mówiąc podczas pierwszej rozmowy słychać kroki Laury .. tylko że Laura to być może nie Laura co wychodzi w w rozmowie Laury z Cooperem.
Cooper dostaje sygnał od drzewka że zostanie przeniesiony i zastąpi swojego bliźniaka, drzewko mówi: 253. Ta liczba potem pojawia się, jest to godzina kiedy Cooper ma wejść do gniazdka, na zegarach jest właśnie 2:53 : >
Wcześniej zanim tam się znalazł Cooper dostaje info od Lylanda, żeby odnalazł Laurę. Być może spotkają się wkrótce w realnym swiecie.
Gdy wciągnęło do czarnej chaty jednego z bliźniaków, notabene nikt się nie spodziewał że będzie ich dwóch, to po wciągnięciu do czarnej chaty pada tekst bodajże jednorękiego: ktoś cię spreparował w świadomym celu. Co oznacza, że został podstawiony przez złego bliżniaka lub przez kogoś jeszcze niewiadomego, możliwe że chodzi o jakiegoś agenta z przeszłości o którym kilka razy się mówi. Zły bliźniak podkreślał,że nie zostanie wciągnięty do chaty i faktycznie tak się stało, pewnie ktoś mu pomaga.
Potem gdy Cooper jest w pokoju i ma się ubrać widzi jednorękiego który mówi: zostales oszukany, teraz jeden z was musi umrzec. Oznacza to nie mniej nie więcej, że do czarnej chaty podczas zamiany trafił nieoczekiwany gość a miał być to zły bliźniak.
Jeszcze co do tej puszki w której pojawił się duch i tez Cooper. Dziwna sprawa, znaczy najpierw tam pojawił się Cooper a potem ten duch który zjadł te dwie osoby. Natomiast ten co siedział przed klatką mówi: poprzednik który tu był przede mną coś zobaczył i uciekł. Znaczy to że zapewne ten duch zastukał w ta klatkę ale ten ktoś uciekł i mu się udało, no a tym dwoje już nie. Czyli ta postać pojawiła się dwa razy, być może była uwięziona w tym całym systemie kabli czy co tam przy tej klatce było podłączone. No i ta postać to postać kobieca, to tez pewnie nie bez znaczenia.
To tyle po 4ech odcinkach. Mało, może niewiele ale lepsze niż nic : ]
Pozdrawiam