PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27445
8,9 29 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Wasze opinie i dyskusje na temat odcinka

ocenił(a) serial na 10
despasito669

W porównaniu z resztą odcinków słabo. Mam nadzieje, że w ciągu 3 odcinków coś zacznie się dziać.

pawell099

Ale co się ma DZIAĆ żeby Tobie/reszcie pasowało? Przy 9 odcinku oczekujecie rozwiązania wszystkich wątków? Ma być akcja jak w Transformersach, emocje jak w Titanic`u czy Laura Palmer ma wrócić do swojej fizycznej postaci i zginąć po raz drugi żeby wszyscy malkonenci rzekli " w końcu taki Twin Peaks jaki pamiętam"? Czy przy 16 odc też powiecie to samo: "słabo, może coś się zadzieje w finale"?

ocenił(a) serial na 10
whitestripes_333

Po prostu żeby sprawa powoli się ruszała. A w dzisiejszym odcinku to było bardziej omawianie tego co już wiadome. I tak ten sezon jest lepszy od połowy drugiego.

pawell099

napisz do Lyncha żeby przyśpieszył.

ocenił(a) serial na 10
whitestripes_333

nie no i tak widać, że w końcu coś będzie się działo. Wychodzi na to, że niedługo Gordon Cole natrafi na Coopera. Bo przecież pobrali jego odciski palców, był występ w telewizji i jeszcze sprawa z Majorem. Nie jest źle.

pawell099

ale po co mi opisujesz coś, co wiem? :)

pawell099

mamy 9 odcinek, seria ma 18.
W ciągu 3 odcinków mogłoby się coś zacząć dziać, czyli o końca zostałoby 6 odcinków. To chyba trochę słabo, nie?

Ja uważam, że odcinek 9 trochę zaczął ruszać sprawę i coś "zaczęło się dziać". Zaczynają się intrygi i tajemnice bohaterów (Diane), zaczynają wyjaśniać tajemnice, może odkryją "prawdziwego" Coopera (kubek do ściągnięcia odcisków)!

Uważam, że w porównaniu z resztą odcinków był to jeden z ciekawszych w tej serii.

pawell099

Ocenimy po zaserwowanym komplecie. Na przykładzie Diuny wyszło, jak źle służy autorowi koncepcji pośpieszanie oraz próba skracania. Na ten moment z perspektywy fana mrocznej strony opowieści (wolne tłumaczenie angielskie zamierzone) jestem kontent. Frost ma mało do powiedzenia z tego co widać po odcinkach obecnych (imho dobrze). Nie będzie lepszego zakończenia niż coś do niejednoznacznego do rozkminy...

ocenił(a) serial na 9
despasito669

Powiem szczerze, ze dawno zaden serial nie wciagnal mnie jak 3 sezon TP. Glownie z powodu wielowatkowosci, zagmatwania i groteski. Nie przypominam sobie, aby nad kazdym odcinkiem debatowaly setki osob na roznych forach. To jest ekscytujace:)

Qjaf

Taaa, zielona wyspa na jałowej ziemi :] ps. setki a nawet dziesiątki, jeżeli nawet niecałe dziesiątki : ]

ocenił(a) serial na 9
marianzestawow

Nie mowie o tym forum tylko. Zreszta opinie o TP w kwestii krytykow sa zgodne, a to ze jakas grupka spodziewala sie czegos innego, wbrew zapowiedziom to szczerze mowiac nic mnie to nie obchodzi:D

ocenił(a) serial na 10
Qjaf

Dzieje się na forach, bo to, co oglądamy nie jest sezonowe. Zostanie. ;)

użytkownik usunięty
despasito669

Jedno wielkie gówno.

ocenił(a) serial na 10

Naprawdę nie wiem co mam odpowiedzieć na tak przekonujące argumenty, zgasiłeś mój zapał do serialu zupełnie. Na pewno Lynch po przeczytaniu tej dogłębnej krytyki spali się ze wstydu.

ocenił(a) serial na 10

Co za inteligentna wypowiedź! Chłopie, przekonałeś mnie by tego nie oglądać. ;)

ocenił(a) serial na 10

Łamiąca wypowiedź...nagle moje życie straciło sens i już czuję obrzydzenie do nowego TP...

ocenił(a) serial na 10
wojtar3

Uległem również pod ciężarem tej opinii.

użytkownik usunięty

<depresja>

czuję się, jakbym dostał od świętej pamięci pana Jerzego Płażewskiego butem w mordę.