PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27455
8,9 29 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Jestem dopiero na poczatku po 5 odcinkach ale nie spodziewałąm sie Lyncha w aż tak wybornej formie tym bardziej iż przez ostatnie lata nic konkretnego nie nakrecił...Tutaj dostał wolną reke i jakiś tam budzet i od razu arcydzieło.
Historia jest fascynująca nie dało sie tego zrobić lepiej chociaż momentami nie porywa to Lynch swoim mistrzostwem wynosi ów serial na piedestał.

Dziekuje David.2 pierwsze odcinki nie były porywające ale to był tylko wstep potem dopiero wszystko sie zaczyna.

ocenił(a) serial na 3
twokill

Serial ma osiemnaście odcinków, obejrzałaś pięć. Jak można zdecydować się na twierdzenie że to "arcydzieło"?

ocenił(a) serial na 10
jakubski

Można uwierz mi...Choćby po poziomie jaki widze nawet jakby pozostałe 13 były jedynie pokazaniem przez 13 godzin podłogi w czarnej Chacie bedzie to dla mnie najlepszy serial w historii albo prawie najlepszy :) W sumie szkoda ze nie ma Leo bo chyba jesteś fanem...Ale on chyba ten aktor nie jest w najlepszej formie ale karła też nie ma

ocenił(a) serial na 3
twokill

Fanem fikcyjnej postaci? Bez przesady, wrzuciłem tę miniaturkę chyba jak zakładałem profil. No to najlepszy czy prawie najlepszy?:-) Coś mi się tak wydaję że mówienie o czymś w kategorii arcydzieła wymaga już pełnej pewności swoich słów.

ocenił(a) serial na 10
jakubski

Ja sie narazie swietnie bawie i miałam wielkie oczekiwania i Lynch je spełnia narazie z nawiązką...
Rozumiem ze nie bedzie sie podobać czesci fanom twin peaks bo została w sumie tylko ta mroczna strona serialu...A dla przecietnego widza może być też zbyt psychodeliczny.

Ale tu nie ma nic praktycznie pod publike i to jest piekne.

ocenił(a) serial na 3
twokill

Pod publikę to już sam tytuł jest...

ocenił(a) serial na 10
jakubski

ale już wyzywać film od gówna od pierwszych odcinków można, panie jakubski?

ocenił(a) serial na 3
ganesa

Na prawdę zrobiłem coś takiego? Możesz podesłać link bo jakoś nie mogę uwierzyć bym użył takich słów.{Edycja} Może z pamięci być, byle bym załapał o co mogło chodzić.

ocenił(a) serial na 10
jakubski

był taki post o malowaniu własnym g... , gdzie powiedziałeś, że autor postu wyjął Ci to z ust. Od siebie dodałeś, że w serialu jest pełno niedomówień z d... których sam Lynch prawdopodobnie nie rozumie. To jeden z wielu, nie mam ochoty przeszukiwać teraz gównoburzy gdzie często padały podobne komentarze. Możliwe, że sam nie użyłeś słowa g... ale pamiętam dobrze, że już po pierwszych odcinkach skreślałeś ten serial. Co jest zrozumiałe, bo sam nie oglądam seriali które mi się nie podobają, ale nie siedzę na forum przez następne odcinki i nie krytykuję fanów próbując im wmówić swoje własne gusta. I nie odmawiałbym nikomu uznania czegoś za arcydzieło po 5 odcinkach, kiedy sam oceniałbym jakiś serial też na samym początku.

ocenił(a) serial na 10
ganesa

Zacząłem oglądać kiedyś "Hannibala" i przerwałem po kilku odcinkach. Nawet nie zajrzałem na forum, by skrytykować serial. Szkoda czasu. Nie podobało się, więc zabrałem się za coś innego, proste.

ocenił(a) serial na 3
ABEL

Tyle że tutaj na tapecie było Twin Peaks. Chyba nie muszę rozwijać myśli? Sądzisz że nie zdarzyło mi się odpuścić czegoś po kilku odcinkach? :-)

ocenił(a) serial na 10
jakubski

Nie wiem. Może tak, może nie...

ocenił(a) serial na 3
ganesa

http://www.filmweb.pl/serial/Twin+Peaks-2017-725199/discussion/Trzeci+sezon+jest +jak+obraz+namalowany+przez+artyst%C4%99+malarza+w%C5%82asnymi+fekaliami,2900971
1. Pisałem o niedomówieniach z du.y i dalej się tego trzymam jeśli kogoś to obraża to przepraszam.
2. Nie skreślałem tylko pisałem o tym co mi się nie podoba.
3. Serial oceniłem chyba dziś.
4. Nie odbieram nikomu prawa ocenienia tego serialu jako arcydzieło, tylko dla mnie pisanie o tym w takich kategoriach po obejrzeniu pięciu odcinków jest absurdalne
5. Nikogo nie obraziłem personalnie, pamiętam tylko złośliwość z "pianinkiem" za którą chyba przeprosiłem, jeśli nie to robię to teraz. Przepraszam. Niestety nie pamiętam kogo.
6. Nie krytykowałem fanów tylko to co oglądam, jeśli ktoś ma problem z tym że ludzie myślą inaczej niż on to już nie moja sprawa. I niczego nie wmawiałem, liczyłem na dyskusję i pamiętam że otrzymałem perełkę, że trudno dyskutować z kimś kto ma mocno inne poglądy, coś w ten deseń. No to było coś :-)

ocenił(a) serial na 10
jakubski

Luzik. Chociaż nadal nie rozumiem jak można pisać o niedomówieniach po kilku częściach. To tak jakbyś się wkurzał że z 20% puzzli nie widzisz jaki będzie obrazek.

ocenił(a) serial na 3
ganesa

No tu mnie złapałeś na przejęzyczeniu lub ignorancji, trudno mi teraz to wytłumaczyć ale chyba miałem na myśli niedorzeczność scen i w moim odczuciu nadmierną banalną symbolikę o której chyba pisaliśmy już do siebie bezpośrednio. Spoko, luźna guma bez spin.Już żartobliwie, zależy ile jest wszystkich puzzli :-)

ocenił(a) serial na 10
ganesa

No właśnie ...Ja nie musze znać całości płyty filmu gry ksiażki zeby wiedziec że całość to arcydzieło albo jest dobre albo nie albo bardzo kiepskie...

W przypadku Twin Peaks 3 wiedziałam po 3 odcinkach akurat ze bedzie to dzieło wybitne,,,I wiadomo w 18 godzinnym filmie musza po prostu byc nużące momenty czy słabsze chociażby dlatego zeby zaraz po nich nastapiły jeszcze lepsze .

ocenił(a) serial na 1
twokill

A właśnie! BUDŻET!!! Bo temu, kto wyłożył kasę na to CÓS winno się z urzędu kręcic wory (o ile takowe posiada) tydzień w tydzień, odcinek po odcinku... i tak przez cały sezon nr3.To dopiero byłby horror w dodatku fantastyczny
.

ocenił(a) serial na 3
amar666

Nie wiem czy to piszesz na poważnie ale już bez paranoi, jest wolny rynek. I to nie są polskie realia więc mega słabo to brzmi.

ocenił(a) serial na 1
jakubski

Ja na ogół z przymrużeniem oka ;) ale ogólny sens MUSI się ZGADZAĆ. Mogłem GO "na poważnie" umieścic dajmy nato w dzbanku do herbaty (z podgrzewaczem), zalanym wodą, ale jak sądzę dla większośći z Was byłoby to BLUŹNIERSTWO...:)))

ocenił(a) serial na 3
amar666

Andrzeju nie denerwuj się, klawiatura się do Ciebie uśmiecha:-)

ocenił(a) serial na 1
jakubski

hehehe chciało Ci się szukać...?Pzdr

ocenił(a) serial na 3
amar666

Minuta pięć kierowniku, No to zwijka, pozdro! Teraz skumałem co źle robiłem żeby ciągle mi się wyświetlenia nie pojawiały, tak namieszałem że o wszystkim wyskakiwało.

twokill

ale jednak mimo wszystko porównuje się ze starym twin peaks i odczuwa się ten brak ciągłości i zanikającą niestety aurę tajemniczości ale bez tego nie powstałaby kontynuacja albo miałaby mniej odcinków

ocenił(a) serial na 10
katja_18

Zgwałciłaś.Nice.
Jak to nie ma ciągłości właśnie jest w ch.j.?:DWogle zaczełaś już oglądać trzeci sezon albo skończyłaś?

twokill

jeszcze mi został ostatni odcinek, odn chodzi mi o te dygresje wypełnione jakimś hipnotycznym obrazem, które wybijają z rytmu

ocenił(a) serial na 10
katja_18

Lynch bierze niezły towar to widać...chce to samo.
To było marzenie zeby całe Twin Peaks było mroczne nie było już tych bzdetów które i tak zostały szczątkowo ale mają jakies tam swoje zadanie.
Dokładnie nie wiem o co Ci chodzi ale dla mnie te Mind fu cki są genialne wprost podniecające :)

twokill

co człowiek to opinia (:

ocenił(a) serial na 10
katja_18

Rape me rape me my friend.

ocenił(a) serial na 1
twokill

też cie kocham :*

ocenił(a) serial na 10
twokill

Kolejne są jeszcze lepsze.

ocenił(a) serial na 10
pawell099

nIKoniecznie...Aczkolwiek końcówka miażdży...Ja bym skróciła całość o jakieś 2 może 3 odcinki bez takich akcjii jak przyłazi baba z łopatą to swojego koachasia i mówi jesteś wolny...Oczywiście dla mnie to mogłoby mieć i 98 odcinków nie ma sprawy....ALe czy jakakolwiek historia wytrzymałaby tyle.?

Artyzm tego serialu coś pieknego ustanawia zupełnie nowy poziom ale obawiam sie że włąśnie w natłoku tych najróżniejszych teraz produkcjii w których co tu dużo mówić nie ma nawet ułamka tego klimatu Twin Peaks 3 bedzie mocno niedocenione i już jest.

A jakie dalej szanse na 4 sezon?

ocenił(a) serial na 9
twokill

ja już nie chcę 4 sezonu ... albo nie doczekam :) miałem chyba 10 - 13 lat 25 lat temu .. następnych 25 mogę nie doczekać. I już nie chcę być BOBem bo Lora się postarzała i już nie kręci jak kiedyś. W sumie tylko BOB nadal jest młody .. chyba.

ocenił(a) serial na 10
te0dor

Ty nie chcesz ale może Lynch bedzie jeszcze chciał dorobić do emerytury w dzisiejszych czasach nikogo już nie dziwi ilość sezonów.A David sobie zgrabnie teraz wszystko uporządkował może zająć sie tylko Cooperem Lauro i demonami i to może być najlepszy i najmroczniejszy sezon zdecydowanie.

ocenił(a) serial na 9
twokill

Zastanawiam sie co bedzie Twoim kultowym serialem za dziesiat lat. Przy obecnej masówce seriali czy jest cos co moze miec miano kultowosci ...?

ocenił(a) serial na 10
te0dor

Jak to co Twin Peaks tym bardziej ze watpie iż coś dorówna poziomem a przedewszsytkim klimatem...Bo seriale mimo iż ogólnie poziom sie ich podniósł to zaczynają iść w ilość a nie jakość