PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 28 tys. ocen
8,0 10 1 27871
8,7 31 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Wg. mnie ten odcinek zdradza całą tajemnice serialu. Poprzednich sezonów również. Odkrywa tą całą zagadkę. Jest to tylko moja teoria ale być może ktoś się z nią zgodzi. Otóż jest przedstawiona scena z wybuchu jądrowego. Po czym kamera najeżdża na grzyb atomowy i zaczyna się cały ciąg psychodelicznych scen z pozoru ze sobą nie powiązanych. Wydaje mi się że amerykanie testując w latach 50 tych broń jądrową w jakiś sposób otworzyli przejście do innego wymiaru. Do piekła? Wymiar ten można przekroczyć w pewnym miejscach o określonej godzinie. Laura Palmer miała tego pecha że znalazła się w niewłaściwym czasie w niewłaściwym miejscu. Tejemnicę jej zniknięcia doskonale znał pólkownik Briggs który wiedział co zrobiła armia. W pewnym sensie to monitorował. Pozostałe wypadki i dziwne rozdwojenia osobowości są wynikiem otworzenia się bram do "piekieł".

gwindak

Ano przecież, z ziemi wyleciał BelzeBob i tak sie rozpoczęła ta niezwykła historia :] Może 4 sezon jednak bedzie, jednak tym razem po próbie nuklearnej w chmurach i z nieba przybedzie Jezusek, wtedy rozpocznie sie nowa niezwykła historia :]