PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=177633}
5,7 11 tys. ocen
5,7 10 1 11243
4,5 6 krytyków
Tylko jedno spojrzenie
powrót do forum serialu Tylko jedno spojrzenie

Już czytając książkę nie mogłam doczekać się ekranizacji. Byłam zachwycona tą fabułą. Po pierwszym odcinku serialu wiedziałam, że nic dobrego z tego nie wyjdzie… za dużo zmian w odniesieniu do oryginalnej historii.

Przyjaciółka i sąsiadka w jednym? Wątek dwóch osobnych historii miał zdecydowanie większy sens…

Tinder losowo sparował mordercę z sąsiadką Jacka? No pls… w książce Wu sam wyszukiwał ofiary.

Serialu jeszcze nie dokończyłam, ale domyślam się, że w przeszłości Greta była w relacji z Jimmym i jakimś Rafałem. Co też totalnie zaburza końcówkę, gdzie w książce w czasie koncertu spotykała się z Jackiem.

Zdecydowanie już wolałabym zobaczyć serial skopiowany 1:1 z książką.

ocenił(a) serial na 5
wgizzzle

Pierwszy raz obejrzałam serial bez wcześniejszego przeczytania książki Cobena. To był błąd. Zawsze w przypadku luk mogłam sobie odpowiedzieć fabułą książki. Jak będziesz miała ochotę poświęcić czas na opisanie różnic pomiędzy serialem a książką, pewnie wielu filwebowiczów byłoby Ci wdzięcznych (ze mną na czele), bo tym samym pewnie znajdą się odpowiedzi na wiele wątpliwości: kto, gdzie, z kim i dlaczego :)