Nie czytałam książki, a może w niej to było wyjaśnione. Kto w końcu napisał tą piosenkę Jimmy czy Jacek? I czy Rafał miał coś wspólnego z tym podpalaniem? W serialu ten wątek Wespy się tak urwał, że nie było nic wyjaśnione co s tym jego synem. Ojciec Jacka go nie szukał? Jakiś obcy typ żył jego życiem a on nic?
ten serial to absurd na absurdzie, a najlepszy to ten wątek z kradzieżą tożsamości xD mógłby być całkiem ciekawy, gdyby bardziej go uzasadnili, właśnie odpowiadając na Twoje pytania. Podpalenie myślę, że to tak jak na Wikipedii co do pożaru w 1994 r. w Gdańsku "Przyczyną powstania pożaru było podpalenie, sprawcy do dziś nie ustalono. Na ławie oskarżonych zasiedli organizatorzy imprezy, którym zarzucono niezapewnienie drożnych wyjść ewakuacyjnych oraz ominięcie podstawowych zasad zabezpieczeń przeciwpożarowych".
Mi się wydaje że chyba ten Jacek ,w sumie śpiewali to na tej próbie a ten Jimmi tam siedział xd tak wyglądało to na filmiku, co dał Grecie ,a potem ta siostra chciała właśnie żeby Jacek żył i była z tego kasa ,a do tego Jimiego chyba poszła bo skoro już zaśpiewał te piosenkę i niby zgarną jaką swoją pewnie musiał się zrzec prawo no sama w sumie już nie wiem ,ja sobie to tak tłumaczę, ale książki też nie czytałam :D ogólnie dla mnie właśnie za dużo tych luk ,też sobie zadaje pytanie kto to w końcu podpalił :D a jeśli nie ten co za to siedział to czemu się przyznał do tego ,czy to ten Rafał właśnie i ten ojciec jego coś miał z tym wspólnego w sumie później go zabił no sporo pytań bez odpowiedzi xd