PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=738306}

Tylko z tobą

Asla Vazgeçmem
2015 - 2016
7,8 2,7 tys. ocen
7,8 10 1 2737
Tylko z tobą
powrót do forum serialu Tylko z tobą

Ucinanie

ocenił(a) serial na 10

Szkoda, że TVP ucina odcinki... :(

ocenił(a) serial na 8
natusia_5

Skąd wiesz,że urywa odcinki? Widziałaś oryginał? Zawsze jest tak,że scena ostatnia jest jakby obszerniejsza w odcinku następnym. Ale może to taki zabieg twórców, a nie fanaberia TVP?

ocenił(a) serial na 10
LoveWordplay

oglądałam na youtube są wszystkie odcinki po turecku przy czym jeden odcinek trwa ok 2 h. Pod koniec 4 odcinka w wersji polskiej jest scena gdzie Yigit przynosi Nur do pokoju ubranie na przebranie i pod sam koniec gdy on już wychodzi ona przykłada sobie do szyi kawałek rozbitego talerza i na tym koniec odcinka, a następny zaczyna się już od szpitala w którym jest Iclal. W wersji oryginalnej Yigit odciąga rękę Nur i przykłada do swojej szyi, żeby to jego zabiła a nie siebie czego ona oczywiście nie robi i dopiero potem jest scena w szpitalu.

ocenił(a) serial na 8
natusia_5

A więc cenzurują nam odcinki?! :( W takim razie mam nadzieję, że będą chociaż napisy odcinków oryginalnych...Póki co spojrzę na YT. Dzięki!

ocenił(a) serial na 8
natusia_5

Znalazłam angielskie napisy...Ale i tak jestem zawiedziona, że z czegoś co ma 2 h zrobili nam 40 minut :( Jeszcze raz dzięki za informację.

ocenił(a) serial na 10
LoveWordplay

nie ma za co :) niestety w naszym kraju jest tak, że każdy serial trwa 40 min ;/ a gdzie można znaleźć te napisy? byłabym wdzięczna za informacje :)

ocenił(a) serial na 8
natusia_5

https://www.youtube.com/watch?v=LnQjwmkgJxg tutaj są angielskie napisy :)

ocenił(a) serial na 10
LoveWordplay

Niestety te angielskie napisy są tylko przy kilku odcinkach... nie we wszystkich... :(

ocenił(a) serial na 10
natusia_5

na telemanie są streszczenia odcinków z wyprzedzeniem... widzę, że będzie się działo... :)

ocenił(a) serial na 10
LoveWordplay

Hej gdzie znalazłaś film z ang.napisami?

ocenił(a) serial na 8
Gosiasamsia

Na You Tube , ale to chyba tylko jakieś wybrane odcinki. :(

użytkownik usunięty
natusia_5

nie wprowadzaj w błąd. wszystkich odcinków nie ma. dopiero 19.06 będzie kolejny odcinek drugiego sezonu.

ocenił(a) serial na 9

Streszczenia kolejnych polskich odcinków są możliwe.

ocenił(a) serial na 10
natusia_5

I kolejny okrojony odcinek... :(

ocenił(a) serial na 8
natusia_5

Co znowu wycięli? :(

ocenił(a) serial na 7
LoveWordplay

I to ponad 20 minut

ocenił(a) serial na 8
anawita

Oglądałam turecki odcinek i widziałam przez co jestem jeszcze bardziej ciekawa czego dotyczyły rozmowy...:( Wiele tureckich seriali jest tłumaczona i są w necie wersje z napisami, miejmy nadzieję, że i ten zostanie przetłumaczony z oryginału.

ocenił(a) serial na 10
LoveWordplay

ale dlaczego nasza telewizja to tak ucina?
Tak dobrze by było jakby było to przetłumaczone z napisami.

natusia_5

Raczej nie są ucietę a podzielone.
W turcji odcinek ma około 2 godzin, u nas oko40-45 minut wiec 1 turecki odcinek to 3 nasze, porównałem nasze PL z tymi z Youtuba.
wychodzi ze nasz 4 to ich drugi od około 20 minuty

ocenił(a) serial na 10
andremart

tak wiem, że odcinki są podzielone, ale tu nie o to chodzi... wczorajszy odcinek np był ucięty w środku o jakieś 20 min... u nas nie bylo sceny w której brat Yigita dowiaduje się o podstępie żony... i kilku innych scen... jakies 20 min serialu...

natusia_5

Oj to nie dobrze , że ucieli aż tyle.

Właśnie dziś był wątek jak Prot wyrzucal bratowa a brat powiedział , że o wszystkim wie.

ocenił(a) serial na 7
sloneczkO_1

Ucinają i ciekawe ile jeszcze powycinają.Pierwsza seria w Turcji ma 40 odcinków to tylko jak podzielić na pół to by było 80 a u nas będzie 69.

anawita

No tak a w Turcji leci druga seria.
Czyżby u Nas nie puszczali ?
Albo wykupia jak 1 się skończy.
Zobaczymy jak to będzie :-D

ocenił(a) serial na 7
sloneczkO_1

Czytałam że telewizja nie wyklucza zakupu dalszych odcinków

ocenił(a) serial na 3
anawita

ten serial jest wyświetlany w tureckiej tv raz w tygodniu. jeszcze się nie skończył niestety. Ostatnio wyświetlili 47 odcinek (2 godz.). Podobno ostatni odcinek to 57. Czyli do końca czerwca. One wszystkie są dostępne w internecie z rosyjskimi napisami. Ja już mam dosyć tych dwóch psychopatek (matki i córki). Chyba przestanę oglądać i poczekam na ostatni odcinek. Gdybym wiedziała, że serial jeszcze trwa to bym go nie zaczynała oglądać. To nie na moje nerwy.D!

gabriela_De

Gdzie można znaleźć odc 47 z rosyjskimi napisami?

ocenił(a) serial na 3
Gosha_5

niestety nie można tu wstawiać zewn. linków, ale wystarczy wpisać w wyszukiwarkę tytuł oryginału i ros. napisy (po ang.)

asla vazgecmem russ sub

i pojawią się adresy.

gabriela_De

Dziękuję bardzo

gabriela_De

Dokladnie to samo ja

natusia_5

TVP nic nie ucina i sama nie dzieli. taką wersję dostali od Turków, to tzw. wersja eksportowa, przeznaczona dla Europy ;)

ocenił(a) serial na 9
makintosz

niektore sceny sa uciete ,to ze tvp dostalo eksportowa wersje nie znaczy ze tej wersji jeszcze nie okroili....wiele razy porownywalam i sa uciete sceny ;),nie wspomne o niedokladnym tlumaczeniu przez lektora zdania,ktore jest niekompletne ;) lepsza jest wersja z rosyjskimi napisami niz polskie ucinanie,dlatego tego nie ogladam,wystarczylo mi po turecku ogladanie tego wszystkiego

maja9128

TVP tą eksportową wersję, którą dostała jeszcze dodatkowo cięła? a to mnie zaskoczyłaś. nie wiedziałem, że mają sobie prawo ot tak coś uciąć. na pewno to cięcia TVP, a nie że już były w tej wersji co dostali od Turków?

lektor nic nie tłumaczy, tylko czyta tekst z kartki. powinnaś raczej mieć pretensje do tłumacza. zresztą, pod lektora zawsze trzeba skracać, żeby nadążał z czytaniem. napisy są jeszcze bardziej skrótowe od lektora.

natusia_5

Porównałam sobie ostatnie odcinki i nic nie ucięli. Zgadza się co do sekundy. Te ich 2 godzinne odcinki są po prostu podzielone na części, ale wszystko się zgadza. Dla przykładu u nas odcinek 48 to pierwsze 43 minuty odcinka 19 u nich :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZHwHleKkHos
http://vod.tvp.pl/24957094/odc-48

ocenił(a) serial na 9
justyszak

Czasami ucinaja sceny czasami nie

maja9128

No pewnie masz rację :) nie sprawdzałam aż tak dokładnie

ocenił(a) serial na 9
justyszak

Bardziej cenzuruja u nas takie niemiłe dla oczu sceny..tylko nie wiem po co oni zasłaniają krew skoro i tak ją widać

użytkownik usunięty
maja9128

oglądając seriale tureckie zauważyłam, że zakrywają rany na ciele albo krew. Widocznie u nich jest taka kultura, że jak np. dzieci oglądają, to wtedy wszystko jest cacy bo jest cenzura :D do tego bardzo, bardzo mało scen miłosnych, już nie mówię o seksie, ale pocałunki w serialu można policzy na jednej dłoni.

ocenił(a) serial na 9

Tam mają taką kulturę chyba nie mogą zs bardzo okazywać sobie miłości w miejscach publicznych:/ ale na potrzeby serialu mogliby to zrobić:-/.też zauważyłam ze zakrywają krew rany ale i tak nieudolnie

ocenił(a) serial na 10
natusia_5

Dlatego zawsze ogladam polski a potem oryginał

ocenił(a) serial na 9
Kinomaniaczka_tvd

Ja polecam na odwrót..najpierw po turecku a potem po polsku my tak z dziewczynami z forum robimy