Uderzenie

Impact
2009
5,9 1,5 tys. ocen
5,9 10 1 1519
Uderzenie
powrót do forum serialu Uderzenie

Widzę że nikt jeszcze nie skomentował.

Jak dla mnie bardzo przeciętny film.
Bardziej przypomina film/serial naukowy niż sensacyjny.
Grupka dawnych znajomych naukowców rozsianych po całym świecie jednoczy siły by odgadnąc dalsze wydarzenia po katastrofie i może im zapobiec?(nie wiem bo przede mną drugą odsłona filmu).

Jak dla mnie za dużo dialogów za mało akcji.

Falas

Zgadzam się z opinią za dużo dialogów, zdecydowanie za mało akcji. Moim zdaniem przy ego typu filmach przydałyby się lepsze widoki, w tym przypadku księzyca, które oddawałyby grozę całej sytuacji.

nico_kp

Czy to ten dwuczęściowy film katastroficzny s.f., który teraz leci na AXN? Że za czterdzieści dni księżyc uderzy w Ziemię, i że tam gra James Crommwell, co jego córka zmarła osiem miesięcy wcześniej? A jeżeli to to: "Uderzenie" to kiedy była data światowej premiery tego: "Uderzenia"? Którego dnia i miesiąca 2008 roku była światowa premiera tego: "Uderzenia"?

zdzichu35

Odpowiadając na twoje pytania:

Tak, jest to "film katastroficzny" co leci na AXN. pierwsza część była wczoraj, dziś druga.

Tak w ogóle to jest to mini serial.
Z tego co przejrzałem na większych portalach filmowych o premierze bliżej nie wiadomo, ale w sumie w serialach takie rzeczy są nie bardzo potrzebne :D Wiadomo tylko tyle że 2008 r.

Falas

A ciekawe, ile ludzi zginęło od uderzenia asteroidy w księżyc do wyrzucenia brązowego karła z wnętrza księżyca? Ile ludzi w sumie zabił księżyc?

ocenił(a) serial na 4
nico_kp

popieram. tak jak w filmie "dzień niepodległości" - tam też był wątek miłosny akcja, dramat itp. ale wszystko przplatane świetnymi zdjęciami. Tu niestety trochę ich brakuja. Jak większość osób, które już oglądały ten film stwierdzam również, że ten film trochę jest "przegadany", a i realizm filmu słyby - trawa rosnąca na zboczu krateru?! 4\10 i nie więcej.

ocenił(a) serial na 10
Falas

Dla mnie swietny mini-serial. Fajne efekty, ciekawa fabula, jeden watek milosny. Nie lubie nudnych filmow, ale ten byl w sam raz :)