PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644013}

Ukryta miłość

Un Refugio para el amor
2012
6,9 1,3 tys. ocen
6,9 10 1 1322
Ukryta miłość
powrót do forum serialu Ukryta miłość

Zauważyłem pewien błąd w filmie.

Gdy adwokat Linares dzwonił do Luciany do domu, w którym pracuje, to odebrała Matilde i powiedziała: "Dom Państwa Torres Landa, słucham" .

Linares przecież zna tą rodzinę, był wspólnikiem Maximina i zna również Roselene, zresztą tą Matilde też, ale wiadomo, przez telefon mógł nie poznać...

Więc powinien już wiedzieć, że Luciana pracuje w domu , w którym mieszkają jego :"znajomi" , no ale to chyba pomyłka w scenariuszu ,bo innego wytłumaczenia nie mam.

devilll2305

Ja też to zauważyłam i się zastanawiam, o co chodzi... Może to zostanie w jakiś sposób wytłumaczone później...

jagodajulia

Ja jednak stawiam na wpadkę scenarzystów...

ocenił(a) serial na 7
devilll2305

Ja odniosłam wrażenie, że on wie o tym.

Selena_Evrillo

Nie wiedział, dopiero dziś się dowiedział od Luciany, czyli błąd w scenariuszu....

Selena_Evrillo

JA też uważałam, że Claudio o tym nie wie i jednak się nie myliłam.
Tak, błąd jak nic.

devilll2305

Również zwróciłam na to uwagę w poprzednich odcinkach. Facet dzwonił do Luciany kilka razy i przynajmniej dwa razy (chyba że się mylę) odebrała Matilde, ona od razu go skojarzyła. Poza tym wydaje mi się że Luciana również przynajmniej raz wymieniła nazwisko swoich pracodawców w obecności adwokata. Błąd jak nic.

salvame

Wg mnie raz na pewno Matilde wymieniła nazwisko Torreslanda, a raz Luciana... Jednak nie wiem, czy może tłumacz nie wprowadza w błąd..
Z tego, co pamiętam, jak Galdino umierał powiedział Lu, aby poszukała Rosy Torres.., a tłumacz przetłumaczył Torreslanda..:?

Jednak nie wiem, musiałabym to sprawdzić w oryginale,a na razie nie mam czasu...Chociaż, chyba nie.... Matilde raczej wymówiła całe nazwisko... Jestem pewna, że Matilde gdy odebrała powiedział :Dom rodziny Torreslanda.

ocenił(a) serial na 7
jagodajulia

Wydawało mi się, że skoro chciał oczyścić swoje imię to powinien znać ich adres

Selena_Evrillo

No dokładnie przecież był pod ich domem razem z Lucianą...

devilll2305

Dwa razy odprowadzał ją pod bramę.

Selena_Evrillo

Też tak myślałam, albo np. powinien wiedzieć, że Roselena i Maximino mieli dwóch synów...

Może skupiał się tylko na informacjach, które go interesowały, a adres mógł go nie interesować.
Co do domu, to może Torreslandowie kupili go później, jak Claudio był w więzieniu..

ocenił(a) serial na 5
jagodajulia

dokladnie przeciez Maximino dorobil sie na wspolniku, ktorego wrobil. Dom mogl byc kupiony pozniej, a nazwisko moze byc pospolite jak nasz Nowak lub Kowalski.