Hej, wczoraj oglądałam dwa ostatnie finałowe odcinki serialu, bo akurat leżałam w szpitalu i nie
miałam co robić. Niestety serial się skończył i po dwóch odcinkach wiele nie rozumiem. Od razu
bardzo polubiłam Patricia. I mam takie pytanie. Czy on był w jakimś związku z Lucianą? Bo z jego
listu zrozumiałam, że był w niej zakochany, ale czy ona była w nim, czy raczej to była miłość tylko z
jego strony? Może mi ktoś streścić ich losy?
Patricio zakochal sie w Lucianie od pierwszego wejrzenia, czysta piekna miloscia. Ale ona pokochala beznadziejnego Rodriga, a Patricio kochal ja przez caly czas po cichu, juz pod koniec Paz (matka Luciany) domyslila sie, ze Pato ja kocha. I chociaz Rodrigo zdradzil Luciane i nie potrafil jej zaufac, ona ciagle pozostala mu wierna, a Patricia kochala tylko jak brata. CIezko to opisac w paru zdaniach :/
Patricio i Luciana spotkali się pierwszy raz w wiosce, w której mieszkała Luciana i Luciana od razu spodobała się Patriciowi. Natomiast jej spodobał się Rodrigo brat Particia. Luciana poprosiła Patricia i Rodriga o pomoc, bo jej ojcu zepsuł się traktor (alternator). Patricio stwierdził, że się na tym nie nza, ale jak przyjadą do miesteczka to podeśle mechanika. Nietety jak przyjechali do maisteczka Rodri był głody i najpierw chciał zjeść... I niestety mechanik nie przyjechał, a Lucina, jej tato i Ariche (mały sąsiad)musieli wrócić do domu po długim oczekiwaniu. Jednak Lu spotkała obu przystojniaków w misteczku i zarzuciła Patriciowie, że obiecał przysłać mechanika, ale tego nie zrobił. Patricio zaczynał się tłumaczyć, że chciał to zrobić, ale tutaj wpadł mu w słowa Rodrigo i stwierdził, że Pato był głodny i najpierw chciał zjeść (oczywiście Rodrigo skłamał).Patricio i Rodrigo pojechali w góry, aby wspinać się po górach. Niestety w górach Patricio miął wypadek i został przetransportowany do stolicy i tam się okazało, że będzie sparaliżowany do końca życia. Jakiś czas później Luciana musiała wyjechać z miasteczka do stolicy i miała zatrzymać się u swojej koleżanki, przyjaciółki. Jak się tam wprowadziła od razu zaczęła szukać pracę, ale ze względu na brak pracy, a też na swoją urodę... nie mogła jej znaleźć. Poszła nawet na jedną noc do pracy, w której pracowała Violeta, ale to był koszmar, bo miała tam sprzątać toalety, a robiła coś innego. Jednak na drugi dzień szczęście się do niej uśmiechnęło, bo siostra dozorczyni (w której kamienicy pokój wynajmowała Violeta) poszukiwała pokojówki/ sprzątaczki w imieniu swej pracodawczyni Roseleny Torreslanada. I Luciana otrzymała tę pracę. Niestety już na początku nie był miło, Lu miała wiele nieprzyjemności... Poza tym Luciana po kilku dniach w pracy zorientował się (zobaczyła Rodriga), że pracuje w domu jednego z przystojniaków, których spotkała u siebie w miasteczku. Później porozmawiała z kucharką i przypomniała sobie jak ona mówiła, że młodszy brat miał wypadek i został sparaliżowany. Od tego momentu była prawie pewna, że to wlaśnie ten drugi jest sparaliżowany i stwierdził, że nie odejdzie z tego domu dopóki nie dowie się prawdy. I trzecie spotkanie Luciany i Patricia miało miejsce u niego w pokoju, gdy przyniosła mu tacę ze śniadaniem. Luciana go poznała i on te z ją poznał :) Śliczna i wzruszająca scenka. I Patricio z każdym dniem coraz bardziej zakochiwał się w Lucianie, ale ze względu na swój paraliż kochał ją w milczeniu... Poza tym jakiś czas później dowiedział się, że jego brat się w niej zakochał.
Paz i jej przyjaciółka Magda (mama Violety) ( chyba gdzieś koło 80 odcinka, na pewno po 50-60) zorientowały się, że Pato (Patricio) nie kocha Luciany jak przyjaciel...
I Pato kochał skrycie Lu przez te wszystkie lata... Luciana (jak już minęło te 5 lat) przyznała mamie rację,gdy ta mówiła, że Pato nie kocha jej jak przyjaciółki.
Pato i Luciana spędzali ze sobą wiele czasu... Lu kochała Patricia jako brata, przyjaciel, bo jej jedyną miłością był Rodrigo.I jeszcze Patricio odnalazł synka Luciany ;)
Dziękuję Wam! Trochę szkoda, bo już po tych dwóch odcinkach polubiłam ten serial i chyba go obejrzę gdzieś, jak znajdę. W każdym razie bardzo wzruszająca historia, ale w pewnym sensie jestem miło zaskoczona, bo myślałam, że telenowele zawsze się dobrze kończą. Szkoda Patricio, serio :( Ale myślicie, że Luciana kochała go tylko jak brata, czy tak w głębi serca naprawdę go kochała?
Nie ma za co :)
Właśnie i to mnie zaskoczyło, bo jak zaczniesz oglądać URPEA to zobaczysz jakim kochanym, miłym, dobry, słodkim, przystojnym człowiekiem był Patricio.... Ja nie mogłam uwierzyć, że on umarł...
Luciana nigdy nie kochała Patricia jako mężczyzny... Kochała go jak brata, przyjaciela. Był kimś wyjątkowym w jej życiu, ale to Rodrigo był jej jedyną, wielką miłością...
Ja od razu go polubiłam, jak odnalazł syna Luciany i Rodriga. W ogóle strasznie kochany ten chłopczyk :) Mi się łezka w oku zakręciła, ja myślałam, że czasami jak to bywa w telenowelach, zaraz zmartwychwstanie, a tu niestety nie żyje :( I nawet nie wiedziałam, że ostatni odcinek. A polecasz jeszcze jakieś telenowele?
Ja go polubiłam już na samym początku... I miałam nadzieję, że odzyska sprawność... a tu rozczarowanie... Mimo, że telki nie oglądałam systematycznie, bo mnie zaczęła wkurzać...to oglądałam ostatnie odcinki i płakałam na śmierci Patricia... a rzadko mi się to zdarza...
A mały Mateo jest uroczym chłopczykiem ;) TAk, niestety to już koniec...
Do moich ulubionych należą: Nie igraj z aniołem, Yo soy Betty, la fea, Eva Luna, Pasion- Sidła namiętności, Soy tu duena- Kobieta ze stali, Paulina, Kiedy się zakocham, Porque el amor manda, Amor Bravio i jeszcze lubię Ja, ona i Eva. Może o jakiś zapomniałam, ale i tak trochę ich wymieniłam.
A Ukrytą miłość możesz sobie w internecie oglądnąć, bo pewna osoba dodawała odcinki ;)
To super, jeszcze raz dzięki :) Ostatnio dawno nie widziałam telenowel, pamiętam, że jak byłam mała oglądałam Biały welon, Przyjaciółki i rywalki, Miłośc i nienawiść oraz Zbuntowanego anioła. Dziękuję i dobranoc :)